שאלה
אליכם...

כלואה

New member
לי יש נטיה

לשתף חברים רק כשאני מרגישה שה"איום" חלף. זאת אומרת, רק לאחר שאני מרגישה שהפכתי את הנושא מכל הצדדים, שהתמודדתי לבד- אולי אפילו תחושה שעברתי אותו, רק אז אני מסוגלת לדבר עליו. ואני מגלה הרבה דברים חדשים, על עצמי, כיצד יכולתי לנהוג אחרת. זה אומנם לא עוזר לאותו נושא, אבל זה בטוח פותח לי קלפים לגבי עצמי. אני לא בטוחה שזו הדרך והלוואי שהייתי יכולה לדבר על דברים שקורים באותו רגע נתון- אני חושבת שכשהנושא טרי ניתן לפתור אותו יותר בקלות עם עצות של חברים.

את עם עצמך? לבד?

האם "עם עצמך" יש את הדעה הנוספת, יש את המבט מהצד, יש את הצד השני, יש את נקודת המהט של האחר? ויש המציעים פה לבחור חבר שעליו את סומכת. לא נכון. צריך לשמוע את כולם. ככככולם. ממה אתם פוחדים?

אש לי

New member
אני חושבת...

שאני מרבה לקשקש עם חבריי לא תמיד בשביל העיצה אולי יותר בשביל להתפרק להוציא ואם אני משקרת לעצמי אולי זה המנגנון שבזכותו אני מצליחה להמשיך מבלי להתמוטט הרי רק אני מכירה את עצמי את הכוחות שבי את החולשות שבי את מה שמתאים לי ומה אני באמת רוצה. גם "סטירת לחי" לפעמים עוזרת לי שחברה טובה את האמת אומרת אבל זה מעיר אותי לרגע עוזר לאותה השעה ושוב אני שוקעת עם החומות שלי.... תודה על תגובות חברים מעניין היה לקרוא אותכם.

אטיוד5

Active member
אם את חושבת ...

שאת יכולה לבד, אז עדיף. אני, לדוגמא, לא יכול לבד. אין לי סבלנות לשבת עם עצמי ולחשוב. וגם אינני רואה את כל הזויות, אם בגלל שאני טמבל, ואם מפני שמבפנים קשה לראות את מה שרואים מבחוץ. אז אני מדבר עם אחרים. אני בוחר לדבר עם אלה שאני בוטח בהם. אלה שאין להם שום אינטרס לגבי. והכי חשוב - לא חייב לקבל את דעתם. ההחלטה הסופית, ההתמודדות האמיתית, היא שלי.

למעלה