שאלה
אליכם...

אש לי

New member
שאלה../images/Emo87.gifאליכם...

האם רצוי להתמודד עם בעיות כשמדברים עליהם? או להתמודד לבד,להפנים,ללמוד לקחים,לנגב דימעה ולהמשיך...

התמודדות אישית

לטעמי היא הדרך הטובה ביותר. באופן שכזה אינך יכולה לטייח,ליפות או איכשהו לשנות. הרי לא תשקרי לעצמך! את יודעת את האמת שלך ותמיד התשובה נמצאת בתוכך. רק שלעתים התשובה שבתוכנו אינה התשובה אותה אנו רוצים באמת ועל כן מנסים קצת לטייח. יחד עם זאת אני מוצאת הרבה פלוסים לשתף אחרים. רואים נקודות שיתכן ולא שמנו לב להן קודם לכן. מקבלים מבטים שונים וכדומה. אין כל רע בלשתף זה אפילו חיובי במובן של תמיכה במהלך הדרך. אבל בסופו של דבר ההחלטה וההתמודדות היא אך ורק שלך.

להתמודד...לבד..עם חברים...

לדעתי תלוי באיזה נושא תלוי כמה את יכולה לשתף/להפתח/להחשף האם את מסוגלת שישימו לך מראה מול הפנים? כי אם הם חברים באמת, הם יאמרו לך את מה שהם מרגישים ואיך הדברים נראים מזווית ראייה שלהם, וזה לא בהכרח מה שאת חושבת. כן, מסכימה עם רסיסים בסוף, ההחלטה וההתמודדות היא אך ורק שלך! ענת

אנשים משקרים גם לעצמם

למעשה הכי קל לאדם לרמות את עצמו, כאשר לא נוח לו לראות את האמת. חבר אמיתי, לא של פוצי מוצי ו"כמה את מסכנה" אלא כזה שמעיז לשים את המראה מול הפנים, להראות לך ממה את בורחת, מביא הרבה תועלת בהתמודדות. אבל ראיתי גם כאלו שניתקו את הקשרים שהיו להם עם חברי אמת שכאלו ונשארו רק עם חברי הפומי מוצי. ונכון אמרת, שבסופו ששל דבר ההתמודדות, הבחירה וההחלטה הם רק שלך.

יש מקרים מסוימים...

שאתה יודע בדיוק מה הבעייה אתה מכיר כל כך טוב את הקשיים שלך ועדיין לא יכול לפתור אותה מסיבות שונות. ואז... זה מיותר ש"חבר/ה טוב/ה שיודע כמה קשה לך במקום לתמוך, להבין, לחבק ייתן לך עם פטיש על הראש

לא דיברתי על פטישים

אפשר לתמוך, להבין ולחבק ובאותה עת לקחת ביד, בעדינות, ולסובב אל מול המראה, ולעודד להביט בה. לא בהכרח להטיח את המראה בפנים. ושם, בעת ההתמודדות עם הקושי האמיתי, הקושי להתבונן באמת העירומה, שם להמשיך לתמוך, להבין ולחבק. ויש לפעמים, שסטירה מצלצלת פוקחת את העיניים יותר מהר. בדרך כלל זו הסטירה שאדם נותן לעצמו כשהאסימון נופל סופסןף.

גלית34

New member
יש אנשים שאוהבים לדבר ../images/Emo20.gif

על הבעיות שלהם,יש אנשים שאוהבים להתמודד לבד, יש כאלו שגם מדברים אבל מתמודים לבד. דמעה אפשר לנגב לבד אבל יותר כייף שיש מישהו שהתפקיד שלו זה לנגב את הדמעות. אצלי באופן אישי זה לדבר עם שני החברים הכי טובים שלי לשמוע מה לכל אחד יש להגיד מנקודת המבט שלו,האחד קרוב ל50 והשני קרוב ל30.לערבב טוב טוב הכל בראש להוסיף כמה מחשבות והצעות שלי ולהמשיך האלה...

אני לעצמי

אש לאיזה סוג של בעיות את מתכוונת, אם אני נתקלת בבעיה בעבודה אז כן אני מתייעצת אולם אם הבעיה היא אישית לא, אני לא סומכת על אף אדם שיהיה כנה ואמיתי איתי, אנשים נהנים אם לך לא טוב, אנשים קרובים אלייך יש להם אינטרסים כך שלא יהיו כנים איתך אנשים נהנים ללכת ולספר לאחרים את הבעיות שלך (מה שנקרא רכילות ) , אם נתקלת בבעיה קשה המקום היחדי שהייתי סומכת עליו הוא כאן בפורום, כאן האנשים אוהבים באמת כאן האנשים הם אמיתיים, נטולי אינטרסים ויודעים לתת גם עיצה וגם תמיכה הי אנשים תודה על כל החיבוקים והתמיכה שלכם אלי. דרך אגב מה שכתבתי הוא מנסיון אישי שלי. גלית

קורין1

New member
חבל שכך את מרגישה גלית.....

אוליי זה מפני שהיו לך הרבה אכזבות מאנשים בחיים, גם לי אבל למדתי לתת אמון באנשים, באנשים הנכונים. יש לי המון חברים ומתוכם יש לי כמה כאלה שאני יכולה לסמוך עליהם בעיניים עצומות, ואני יודעת שהם שמחים בשימחתי ועצובים כשעצוב לי. אוליי זה גם מפני שאת לא מסוגלת לתת את עצמך עד הסוף וזה מה שאת משדרת לסובבים אותך, ובגלל זה אינך סומכת על אף אחד. כמו שיש כאן בפורום המון אנשים מקסימים שמנסים לתת אוזן קשבת ומנסים לעזור במה שאפשר, אותם אנשים שנמצאים כאן, הם גם כאלה מחוץ לפורום, ההבדל בינם לבין האנשים הקרובים לך, הלא וירטואלים, שכאן את לא מכירה אותם ולכן את לא פוחדת לחשוף את עצמך, אם רק תתני יותר אמון באנשים, תגלי שלא רק האנשים כאן בפורום מקסימים ואוהבים לעזור, אלה גם האנשים הסובבים אותך לא פחות טובים. באהבה מקורין, ילדה של אהבה

האלי

New member
נכון שלא שאלת אותי?

ובכל זאת אענה. הרבה יותר קשה לתת אמון באנשים שסביבך. אנשים כאן בפורום לא יכולים ממש לפגוע. אנשים שסביבך יכולים. ואומרים שמי שנכווה ברותחין נזהר בצוננים. ואני מה זה יכול להבין את גלית שלא מעיזה יותר לבטוח באף אחד... יכול להבין אותה, אבל אני יודע (מתבסס על ידע אישי) שאף אחד לא יכול לפגוע בנו יותר משאנחנו מרשים לו לפגוע בנו. ואם קורה שאנשים אומרים לי דברים שיכולים היו לפגוע בי, אם הייתי מרשה להם, אני אומר בלב: "כך אתם חושבים, אבל אני יודע שאתם טועים" ואז אני מחייך לי את החיוך הזה שלי... וממשיך הלאה. שלך, האלי.

קורין1

New member
גם אני נכוויתי כל כך הרבה בחיים

ובכל זאת למדתי לתת אמון באנשים, אפילו באילו שפגעו בי בעבר, דווקא החברה שלי הכי טובה, פגעה בי בעבר, למדתי לסלוח ולתת הזדמנות שניה ולא תאמין, היום אני בוטחת בה, ואוהבת אותה כמו שלא אהבתי בחיים, לימדתי אותה איך אני רוצה שתתיחס אליי, והיא גילתה ששווה להיות חברה שלי, אם יש לה בעיה איתי, היא באה ואומרת וכך גם אני, למדתי אותה שצריך לדבר כשכואב, ושנינו הרווחנו, אים לא הייתי סולחת, אם לא הייתי נותנת לה הזדמנות שניה, הייתי מפסידה אותה. אז, למרות שאני יודעת שאני עלולה להפגע, אני נותנת אמון, בכולם. ולמדתי משהו חשוב, לא משנה מה אחרים חושבים עליך, הכי חשוב, כן הכי חשוב מה שאתה חושב על עצמך, ואז......שום דבר לא יכול לפגוע בך. אם אתה אוהב את עצמך, כולם יאהבו אותך.... קורין, ילדה של אהבה שמאמינה בכולם, כן גם אלה שאכזבו אותה בעבר

קורין

אני לא מתיעצת , לא בוטחת , ולדעתי האלי צודק בהודעתו. את למדת כשכואב צריך לדבר, אני מדברת על החיים באופן הרבה יותר כללי, אני לא מדברת רק על זוגיות למרות שגם כאן אני לא מתייעצת אם אחרים אבל בעיקר אני מדברת על מצוקות קשות שאת נתקלת בחיים ומנסיון שלי כשאת במצוקה אמיתית כולם בורחים נעלמים לא רוצים להתמודד או אפילו אומרים אנחנו בורחים כי לא יודעים מה לומר ואיך להגיב, אני חוויתי את הדברים האלה ואני יכולה לומר לך שבעניינים רגשיים אם חס וחלילה מישהו חולה במשפחה או אם יש לך בעיה עם בעלך אנשים יתנו עצות ידברו ואולי מדי פעם גם יעזרו כל זמן שהם לא שהדברים לא באים על חשבונם, אולם כשנתקלים בבעיה אמיתית שאת ממש צריכה את החברים והם צריכים להקדיש מעצמם ולעשות משהו פיסי כמו ללכת למשרדי ממשלה בשבילך (סתם דוגמא ) הם בורחים כמו עכברים. ושוב רק מנסיון גלית

קורין1

New member
גלית, שוב אני אומרת........

יש אנשים ויש אנשים, מי שיודע לתת לאחרים מקבל מאחרים אני לא מכירה אותך,אז אני לא יכולה לומר עלייך דברים, אני יודעת מה אני עברתי בחיי, ועברתי יותר מדי, בהזדמנות אספר לך על כך, אם תרצי. לפני חצי שנה נפרדתי מהאדם שאהבתי בכל מאודי, ולא רציתי לראות אף אחד, חברה שלי בכוח, לא שאלה אותי כן רוצה לא רוצה, פשוט אמרה לי בואי ואם לא תבואי אקח אותך בכוח.....לכל מקום שהלכה לקחה אותי, לא נתנה לי לשקוע בצער שלי. אז כן, אני מאמינה באנשים, ואני מקבלת המון בחזרה, נכון לא מכולם, מה לעשות לא כולם טובים, אבל בניהם יש הרבה אנשים מקסימים......וחברה שלי רק אחת מהם...ויש הרבה כמוה.

מה, אני היחידה ששואלת אחרים../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בכל אופן, אני אוהבת להיוועץ בחברים. לא תמיד מקבלת את דעתם, אבל נהנית להקשיב למי שחושבים אחרת.
בעיקר שואלת

viviti

New member
תמיד טוב לדבר עם מישהו קרוב

אבל, בסופו של דבר.. ההתמודות היא אישית. ההחלטות הן שלנו ולא משנה מה יגידו אחרים

האלי

New member
אף פעם לא לבד.

המצוקה הכי גדולה שלנו היא הבדידות. ואת המצוקה הזו כדאי לסתור. אם יש איזו בעיה שמציקה לך, מצאי חבר/ה ובקשי שרק תקשיב לך. שלא תייעץ, שלא תחפש עבורך פתרונות, שרק תהיה שם לתמוך בך|דסדש|. וזו צריכה להיות חברה (או חבר) שלא יבהל לראות אותך בוכה. שתדע לקבל אותך גם אם את צורחת... חברה שתאפשר לך לפרוק את המועקה שקשורה ב"בעיה" שאת מתמודדת איתה. אחרי שתפרקי מעליך את הרגשות הקשים שמתלווים ל"בעיה" תמצאי בעצמך את הדרך הנכונה לפתור אותה. שלך, האלי.

קורין1

New member
לשתף חבר או חברה קרובה.......

לא כאלה שיאמרו לך, "אמרתי לך" "ידעתי שזה מה שיקרה" אלה כאלה שיתמכו בך ויעודדו אותך אותך באמת... בחיים אנחנו עושים המון טעויות, זה לא נורא לטעות, חשוב ללמוד מהטעויות, אף פעם לא להפנים, כמעט לכל בעיה יש פיתרון, היום קשה מחר יהיה יותר קל... קורין

דורין 1

New member
להתמודד לבד כן או לא?

לפי דעתי רצוי להתמודד עם בעיות קלות וכבדות עם חבר או חברה שאפשר לסמוך עליהם ושאנו בוטחים בהם במאה אחוזים . הם יוכלו לתת עיצה טובה תוכלי לקבל או לדחות את העיצה. בכל מקרה לא תרגישי שאת מתמודדת לבד וממשיכה הלאה, כי עצם ההתמודדות לבד מעיקה מאוד -ולבסוף כאשר מתמודדים לבד הכל נאסף יחד ולעיתים אין דרך מוצא.

למעלה