שאלה

שאלה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

במה פרופיל 21 יכול להזיק לבנות? האם זה מונע לימודי פסיכולוגיה, או פסיכיאטריה בעתיד? האם בנות שהשתחררו על 21, יכולות ללכת לשירות לאומי, כבנות שירות מהמנין?

tapuzzuz

New member
שירות ל&#

שירות לאומי את בטוח יכולה - תלכי ל www.newprofile.org לשירות לאומי.

kaban

New member
21

השפעת פרופיל 21 על בנות זהה להשפעה על בנים בעיקרון אין פרופיל זה משפיע על לימודים אך הוא בהחלט יכול להשפיע על עיסוק בעתיד או על ההתמחות (למשל פסיכולוגיה קלינית או פסיכיאטריה) היות וכדי להתקבל להתמחויות אלו עוברים ראיונות פסיכולוגיים מקיפים ופרופיל 21 נפשי עלול לעורר שאלות ותהיות עלייך. לידיעתך...

ובמידה והחלמתי?

כלומר היתה לי בעיה נפשית, ואין לי אותה יותר..? או במידה וזו בעיה שלא מפריעה לתפקוד היומי? כלומר, נשמע די טיפשי שאם סבלתי אי פעם מאנורקסיה ודיכאון, שאלה מחלות כ"כ נפוצות. אני לא אוכל ללמוד פסיכיאטריה.. למי יש זכות לראות את הפרופיל שלי? תודה רבה על התשובה שלך
.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
פרופיל 21

קודם כל -- קבן צודק במה שכתב. לגבי השפעות לעתיד -- זה נכון שמצב נפשי עשוי להשתנות לטובה. אם רוצים בעקבות זה להעלות פרופיל, יש לפנות ליחידה לטיפול בנושא. ה"בעלות" על הפרופיל היא של צה"ל. כלומר, אם תישאל על פרופיל ותאמר שזה 21, לא יעזור דבר אם מצבך השתפר ושאתה בריא לחלוטין, כי הפרופיל יעורר שאלות ותהיות... כלומר, אפילו אם בראיון אישי יתרשמו ממך מאד לטובה ולא יראו סימן לבעיה נפשית, עצם קיומו של סעיף נפשי עלול לקלקל.

kaban

New member
...

ıt ıs not necesery that you wıll not be able to learn psychyatrıc but!!!! when you get profıl 21 - mental or physıcal the army report to mısrad habrıyut whay becouse ıt ıs nebesery that for example - ıf someone has 21 becouse he cant see the state needs to know about that regardıng hıs drıvıng lesson ıf someone has problam wıth ımpulse control - the same when you r goıng to study some thıng lıke psychyatry you sıgn vıtur sodıut - the academy ıs takıng all the responsıbılty for makıng you a doctor and ıt ıs necessery that ıt wıll fınd ıf you have sevıre mental problams and ıt ıs posıble for you to be dangures to athers ıf you dont have problams any more and ıf you pass all the necessery ıntervıews maybe ıt wıll be possıble for you to learn those thıngs

what to do

New member
שאלה בנושא

אני כרגע בצבא ועושה תהליכים של יציאה על פרופיל 21. מה שכתבתם קצת הפחיד אותי. פסיכולוגיה מעניינת אותי מאוד וייתכן שארצה לעסוק בזה בעתיד. אם כי לא בטוח שארצה להיות פסיכולוגית קלינית, כזו של "מטפל-מטופל". אלא ארצה ללמוד את זה בשילוב של נושאים אחרים (אולי תראפיה באמנות, או כל נושא אחר שמשלב בתוכו לימודי פסיכולוגיה). מה לעשות?

kaban

New member
תשובה

העניין פשוט מאד - אם את בתהליכים ל21 כי את במצב נפשי קשה מאד עדיף שתשתחררי גם במחיר שתשלמי בעתיד כי הכי חשוב שתרגישי טוב אולם אם יש בך ספקות לגבי ה21 - תחשבי את לבד או בהתיעצות עם מי שקרוב לך ואולי גם עם הקבן אם יש דרך אחרת לקבל עזרה - ואולי אפילו טיפול פסיכולוגי (בעיקר אם את בעצמך רומה להיות פסיכולוגית חשוב שתתנסי) אני כמובן לא אגיד לך מה להחליט

H20

New member
בתעודת השחרור

נכתב, גם במקרה של פרופיל 21 נפשי, שחרור "מטעמי בריאות". לא מפורטת הסיבה המדויקת. אני אישית מכירה לפחות בן-אדם אחד שמצליח יפה מאוד בחיים ובעבודה עם פרופיל כזה, אבל הוא מוכשר במיוחד בתחומו, וזה בהחלט מסייע למעסיקים להתעלם משאלת שירותו הצבאי. לא בטוח שזה יעבוד גם אצלך.

למעלה