שאלה

שאלה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

טוב, מאחר וגיליתי את פינק פלויד רק לא מזמן(יחסית) אני צריך להבין משו בקשר ל-2 שירים. על מה נכתב The Tiger Broke Free? אני מניח שעל מלחמת העולם השנייה...ומה פשר הבית הראשון? לדוגמא: When the forward commander" Was told to sit tight "When he asked that his men be withdrawn וגם....wish you were here שלפי דעתי השיר הכי טוב שלהם...אבל האם יש כוונה מסויימת בשיר שלא הבנתי

Paranoid Y

New member
אמממממ... אני אנסה :|

השיר הראשון, נכתב על הקרב שבו אביו של מר. ווטרס נהרג, בקרב באינזיו, איטליה, במלחמת העולם השניה, ובשיר ובבית שנתת מתואר את מה שקרה שם, והטעויות של המפקדים שהובילו למצוד על הכוחות שם.. (זה כבר שייך לפורום ההיסטוריה).. וזהו בערך, על הקרב ההוא שבו מת אבא ווטרס. ובקשר ל wywh, זהו שיר, שגם מיוחס לסיד בארט, גיטריסט, וסולן עבר, והם מקווים שהוא איתם עכשיו אז...
וזהו נראה לי

נכון ../images/Emo45.gif

השיר When the Tigers Broke Free מתאר את הקרב על אנציו, איטליה, במלחמת העולם השניה, בו נהרג אביו של רוג'ר ווטרס, בגלל מה שלדעת ווטרס היו שגיאות של המפקדים. לווטרס שירים רבים על אביו, שמת במלחמה, כשווטרס עצמו היה רק בן כמה חודשים. WYWH הוא שיר מורכב, המדבר לפחות בחלקו על הגעגועים שלהם לסיד בארט, שהיה מנהיג הלהקה המקורי, כותב השירים, הגיטריסט והסולן, ונעזב על ידיהם שנים קודם לכן לאחר שעבר התמוטטות עצבים. אך השיר הוא גם על געגועים לאנשים שאינם שם, בכלל, וגעגועים לרוח המקורית של הלהקה ולידידות ביניהם, שנעלמה עם השנים.

amhay

New member
בקשר לthe tiger broke free

באיזה אלבום הוא מופיע בכלל??

זה היה סינגל

שיצא יחד עם הסרט "החומה", וכלל שני שירים מפס הקול. השיר השני היה Bring the boys back home. Tigers נכלל גם באלבום האוסף Echoes, מלפני שנתיים.

למעלה