שאלה

שאלה../images/Emo60.gif

אני בת 14 וחצי. אני לא מקיימת את כל המצוות, אך אני מקפידה לא לערבב בשר וחלב ולא לאכול חזיר. לא מזמן התארחתי עם משפחתי בקיבוץ (עם עוד משפחה). את ארוחת הבוקר אכלנו יחדיו, והמשפחה השניה הגישה (וגם אכלה) בייקון. האם זה לא בסדר שישבתי לאכול בשולחן שעליו מוגש בשר חזיר, ועוד אכלתי גבינה

manew

New member
תשובה

לפי דעתי לאחר שזה קרה ולאחר שלא נכשלת באכילת בשר חזיר או בשר וחלב ביחד אז אין עם זה בעיה אבל אם קורה מקרה כזה שוב צריך להשתדל שלא לשבת בשולחן שאוכלים בו בשר וחלב יחד שמא תיתפתי ותקחי "טעימה" ותיכשלי כמובן אם ניתן לעשות את זה בלי לפגוע באחרים כך נראה לי חיים

א77

New member
בדיני בשר בחלב

יש הלכות מיוחדות לאוכל חלב בשולחן שאוכלים בשר. יש מושגים ידועים של צורך לפרוס מפה שיוכר בהפרד. נושא הנוכחי נראה לי דיי סבוך, ויש לשאול רב מורה הוראה, כך לענ"ד.

manew

New member
פריסת המפה

לצורך זהירות שמא יתפתה ויקח כמו שהזכרתי ולכן אם אוכל בשר ומולו אוכל אדם חלבי וזה אדם זר או אדם שלא יהיה נעים לי לקחת ממנו טעימה אין צורך בפריסת המפה וכן אם אני לא אוהב את המאכל שהוא אוכל ואין חשש שאקח לטעום אין צורך בפריסת מפה כך שמעתי חיים

א77

New member
בשלחן ערוך חלק יורה דעה סימן פ"ח

מדבר מענין להעלות בשר ועוף על שולחן שאוכלים עליו גבינה. אמנם בש"ך שם, יוצא מדבריו שאין לחשוש אם על השולחן יש נבלות כיון שאנשים בדלים מהם. הוא מביא עוד מקורות כמו הר"ן. אבל יש כאלו שמשתמע מדבריהם לאסור.

א77

New member
צודקת צודקת

ובעצם רק הבאתי חומר לעיון ולא להסיק הלכה מדבריי. התנצלותי...

למעלה