שאלה....

שאלה....../images/Emo6.gif

אניטה לא יכולה לעמוד בשקט בזמן האיכוף, היא עומדת בשקט בזמן ההברשה ושאני שמה עליה מגנים אבל היא לא עומדת בשקט מהרגע שאני שמה עלי את השמיכה והספוג. ושאני שמה עליה את הראשיה היא מזיזה את הראש אוטומטית לצד מסוים , בקיצור מה לעשות???

show jumping

New member
תשובה.

לפי מה שאת מתארת נראה שלא נח לה בזמן האיכוף, לכן היא זזה. אפשרות אחת היא שיש לה זיכרון רע כלשהו מאיכוף. אפשרות שנייה היא שבזמן שאת מאכפת אותה את גורמת לה לאי נוחות כלשהי או אפילו כאב (בלי לשים לב כמובן). נסי לאכף אותה בצורה הכי עדינה שאפשר: להניח את האוכף ממש לאט על הגב, לדאוג שהכנף לא נתקעת בה בצד השני, שהארכובה לא נותנת לה איזה פליק בזמן שאת מניחה את האוכף עליה וכ´ו. בקיצור, תנסי לגלות מה זה שמפריע לה, לתקן את זה ולאט לאט היא תלמד שאין לה ממה לדאוג. הכל עם הרבה סבלנות, ובלי לחץ. בקשר לראשיה, לא ממש הבנתי מה העניין- את שמה עליה את הראשייה והיא מזיזה את הראש אח"כ....?

פרסה

New member
היא מתכוונת...

שבזמן שהיא שמה את המתג בעקרון הפתרון הוא פשוט או לקשור אותה צמוד לעמוד כל פעם ואז היא תתרגל לכך שהיא מוגבלת בזמן ששמים עליה את המתג או שאת לוקחת יד אחת שמה אותה מאחורי הפה. לוחצת אם שתי אצבעות ואם היד השניה מכניסה (אוי זה נשמע רע)

ד"ש לאניטה

היי את לא יכולה לשאול מישהו מהאורווה שלך? זה קשה לענות בלי לראות. כולופן אם היא שקטה בזמן ההברשה אז היא בטח אוהבת את זה, ואם אין בעיה לשים לה מגנים אז אין בעיה. אם היא לא עומדת בשקט בזמן האיכוף עצמו - זה יכול להיות מהרבה סיבות... דבר ראשון, תבדקי אם היא לא עומדת בשקט רק איתך או עם כולם. אם הסוסה צעירה והיפראקטיבית אין הרבה מה לעשות, אפשר ללמד אותה ריספקט מהו אבל את זה כבר יחליט בעל הסוסה ויבצע מישהו שמבין עניין. אם היא לא נינוחה בגלל שהיא לא אוהבת ששמים עליה אוכף, לא אוהבת לעבוד, האוכף לא נוח לה או שיש לה טראומה כלשהי מאיכוף בעבר - הכי טוב זה להרגיע אותה ולקחת הכל באיזי. אולי יש לה פצע בגב שמציק לה? צריך לבדוק. זה לא ככה באויר. בקשר לראשייה - הרבה סוסים בורחים מהראשייה ע"י כך שהם מפנים את הראש לצדדים. במקרה הזה את פשוט צריכה להיות אסרטיבית. סיאו.

תודה לכולכם../images/Emo6.gif

הקטע עם אניטה שהיא באמת צעירה היפראקטיבית.... אבל זה ממש מוזר כי היא זזה לכולם כמו משוגעת לפני שעולים לרכב עליה, אבל ברגע שיורדים ממנה היא רגועה ושקטה לגמרי! בקטע עם הראשיה זה שברגע שאני מורידה את הראשיית בית היא מזיזה את הראש אז אני שמה את המושכות במהירות ומושכת אותה חזרה למתקן קשירה, אין שום בעיה איתה בקטע של לשים את המתג וסגור רצועות חוץ מזה שהיא לא שמה גרוש על המטפל והיא דורסת חופשי את מי שסוגר לה את הראשייה... יכול להיות שעברה עליה טראומה כי קנינו אותה אחרי שרכבו עליה3 פעמים בלבד ובהתחלה היא היתה הרבה יותר גרועה! היא לא הסכימה להרים רגליים ולא הסיכמה ללכת ישר במסדרון, עכשיו אפשר להוליך אותה בלי ראשיה ישר במסדרון(אחרי שבוע ששברתי לה ולי את הראש בללכת ישר והובלה נכונה....) עם הרגליים היא גם בסדר אחרי שעה כל יום שאני ומרב עמדנו וניסינו להרים לה את הרגל האחורית המזדיינת הזאת.... אני אנסה לעשות את הכל יותר בעדינות כי אני רגילה לטאורה שכלום לא מזיז לו(את טאורה אני מאכפת/מברישה/מביאה בלי ראשיה בלי חבל ובלי כלום אני פשוט אומרת לו"תשאר" והוא לא זז!
מחונן....)

למעלה