שאלה

שאלה ../images/Emo58.gif

אני לא מבינה משהו. בספר החמישי במשרד הקסמים, וולדמורט השתלט על הגוף של הארי - מה זאת אומרת? הרי הוא נמצא שם כל הזמן, אבל לא שולט בהארי כי הוא יכול לאהוב, לפי דמבלדור. כשוולדמורט השתלט עליו, היו בו בעצם שני הורקרוקסים בו זמנית? הרי וולדמורט נעלם ברגע ההשתלטות, זה לא היה חיזיון רגיל, הוא היה בתוכו. וכשהוא היה בתוכו, הוא לא שם לב להורקרוקס הנוסף? אשמח להסבר.

שאלה נוספת ../images/Emo58.gif

למה בעצם דמבלדור מינה את סנייפ בספר השישי למורה להגנה מפני כוחות האופל? ואם כבר - למה דמבלדור רצה שהארי ילמד הלטת הכרה, אם וולדמורט הוא כבר חלק מהנשמה שלו?

Luna Sphere

New member
../images/Emo58.gif

ניחושים: אולי אחרי שכבר התוכנית שלהם הייתה מגובשת, או שהם סמכו אחד על השני הרבה יותר מבעבר, דמבלדור החליט למנות את סנייפ למורה לDADA. אני לא חושבת שדמבלדור היה בטוח ב100 אחוז בזה. בכל מקרה, הוא ידע שכל העניין הזה של שיתוף מחשבות הוא מסוכן וידע שברגע שוולדמורט יגלה הוא ינסה להשתמש בזה לרעה.

../images/Emo58.gif

כלומר, עד לאותו הרגע של התכנית, דמבלדור לא מספיק סמך עליו כדי לתת לו להיות בסך הכל מורה במקצוע מסוים? אני חושבת שרק כדי להכניס אותו לבית הספר בתור מורה דמבלדור היה צריך לבטוח בו במאה אחוז שהוא לא אוכל מוות. הוא מנע ממנו במשך כל השנים את המשרה הזו בכל זאת, ובסוף התחרט, בגלל התכנית? התכנית יכלה להתבצע גם כשסנייפ היה מורה לשיקויים.

GalHarold

New member
לא נראה לי ../images/Emo58.gif

דמבלדור תמיד סמך על סנייפ 100% שני דברים הובילו למינוי להגנה מפני כוחות האופל- 1. המשרה מקוללת כנראה ע"י וולדמורט ועוד לא היה מי שהחזיק בה יותר משנה- לדמבלדור היה ברור שגג עוד שנה הוא ימות. סנייפ יעשה את זה, ולכן מן הסתם הוא לא יוכל להמשיך עוד ללמד את המקצוע כאילו כלום- וכך הקללה תעבוד (ולא נגיד על ידי מוות של סנייפ חס וחלילה) 2. היה צריך מורה למקצוע. לא היו מתנדבים. המורה היחיד שהוא הצליח לגייס היה מורה לשיקויים. מה שנקרא אילוצי כוח אדם!
מן הסתם הסיבה הראשונה היא הקריטית יותר. ו... דמבלדור רצה שהארי ילמד לחסום את וולדמורט, ועובדה שבשביעי הוא מצליח יפה מאוד כשהוא מתאמץ. כואב לו.. אבל הוא מצליח.

GalHarold

New member
למה? ../images/Emo58.gif

וולדמורט עצמו הוא לא הורקרוקס. ו... וולדמורט כל כך מנותק מהנשמה שלו שהוא לא מרגיש שום דבר שקשור אליה.

שאלה נוספת ../images/Emo58.gif

קראתי את הספר אבל ברוב כשרוני הספקתי לשכוח והספר לא לידי וזה מחרפן אותי, אז אם במקרה יש כאן מישהו אודה על רענון זכרוני:) הרי וולדמורט מת כשהקללה שלו חזרה אליו כי השרביט לא היה מוכן לתקוף את הבעלים שלו. אני רק לא זוכרת - למה בעצם השרביט היה של הארי?

masters haifa

New member
כי...../images/Emo58.gif

השרביט היה של דמבלדור כשמאלפוי רצה להרוג את דמבלדור ואז הוא ניטרל אותו מהשרביט ואז השרביט "עבר"\"בחר" את מאלפוי כי הבעלים שלו..... אבל כשהארי היה בבית של מאלפוי הוא ניטרל את השרביט ממאלפוי וכך הארי הפך להיות הבעלים של השרביט...^^

masters haifa

New member
../images/Emo58.gif

סנייפ הרג את דמבלדור אחרי שהוא תכנן עם דמבלדור...אבל לפני זה מאלפוי נטרל את דמבלדור מהשרביט שלו אז טכנית מאלפוי בעצם הביס את דמבלדור....

Luna Sphere

New member
../images/Emo58.gif

נראה אם אני זוכרת נכון
.. כעיקרון השרביט היה של דרקו, בגלל שהוא 'הביס' את דמבלדור (בסוף הספר השישי), ולאחר מכן הארי 'הביס' את דרקו בכך שהוא לקח ממנו את השרביט שלו. ברגע שלהארי היה את השרביט של דרקו שהוא זה שהביס את בעל השרביט הקודם, השרביט היה שייך לו. סיבכתי. D:

למעלה