שאלה

שאלה../images/Emo53.gif

אני עדיין לא מבינה... אני כבר פגשתי שתי בחורות שהילדים שלהם לא מזמן טופלו בתל השומר בקלאב פוד. אחד מהם אפילו ללא ניתוח, אלא רק בעזרת גבס. ושניהם לא שמעו ולא משתמשות בנעליים. תסבירו לי בבקשה. הנעליים זה בחירה??? או שפשוט בתל השומר לא שמעו על הנעליים? אולי זאת שיטה אחרת? בקיצור, התבלבלתי לגמרי, כי עד עכשיו הייתי בטוחה שאין דרך אחרת, וזה גם מה שד"ר בור אמר לי. אז מה קורה פה? הרי לשתי האמהות האלה הילדים שלהם כבר בגיל שלוש וקלאב פוד לא חזר. (ושוב אני מתגישה ששניהם טופלו בתל השומר) תודה.

סליהח על טעויות הכתיב

בהודעה הזאת אפילו אני שמתי לב לכמה טעויות מוזרות

ערב טוב יקירתי, תשובות תיאורתיות

לגבי הילד שעבר ניתוח- אין צורך בנעליים, כל העיניין בנעליים זה למנוע ניתוח. אני לא יודעת איזה ניתוח הוא עבר אבל, אם זה ניתוח לסידור העצמות אז הרופאים (גם בתל-השומר) אומרים שיש סיכוי שהרגל משתנה בגיל ההתבגרות שהק"פ יחזור. ובגלל זה מנסים להמנע מהניתוח הזה. לגבי היילד השני, אם היה לו קלאב פוט תנוחתי, צריך רק כמה גיבוסים.לא מכירה את ההורים אבל לא בטוח שאם היה לו ק"פ תנוחתי הם יודעים שקיים ק"פ מיתי. אם היה לו קלאב פוט אמיתי והוא רק גובס אז יש לו המון מזל וכולי תקוה מכל הלב שהמזל ידבוק בו לאורך חייו.
אם את זוכרת לפני כמה זמן ציטטתי סטטיסטיקות לגבי חזרת הקלב פוט ללא נעילת הנעליים. בין גיל שנתיים לארבע יש סיכוי של 20 אחוז שהקלב פוט יחזור. לפני גיל שנתיים האחוזים גבוהים יותר. ולגבי תל בשומר, אם אני לא טועה הם עברות לטפל בשיטת פונזטי-עם הנעליים- לפני כחצי שנה. כך שהם החליטו לנסות את השיטה הזו על השיטה הקודמת. מקוה שזה קצת מבהיר. תכתבי אם לא.

אני אעזור לך

רק עכשיו לפני שנה בערך התחילו לטפל בתל השומר בשיטת פונטסי. אנחנו כלומר תמיר שנולד לפני שנה וחמש"זכה" לטיפול שאני קוראת לו "מסורתי" לאורך שנה כמעט הוא היה עם סדים וגבסים ואח"כ עבר ניתוח, שלא היה חובה אך כדאי ומומלץ ניתוח להארכת הגיד\ אחר כך היה שוב עם סדים למשך מספר שבועות, והיום..... בלי כלום, מחכים שיעמוד ואז יתאימו נעליים, מקווה שעשיתי סדר במחשבות שלך, והכי חשוב, אנחנו מטופלים בתל השומר ומרוצים. אורית

למעלה