שאלה..

maya2004

New member
שאלה..../images/Emo53.gif

אני מתכננת לחזור לארץ אחרי כיתה י"ב אבל נאי מודאגת מזה שאין לי בגרות. אני רוצה להשלים בגרויות ושתהייה לי תעודת בגרות כי ברור לי שבלי תעודה אני לא אצליח להתקבל לאף אוניברסיטה בארץ (בלי שום קשר לציונים שלי פה )... מישהו פה יודע על איזושהי דרך שאני יכולה להשלים בגריות בצורה עצמאית בא"רהב?...

SupermanZW

Well-known member
לא

אי אפשר להיבחן בבחינות בגרות ישראליות בארה"ב, אך אם תיבחני בבחינת SAT היא תהיה תקפה בכל האוניברסיטאות בישראל וימירו לך את הציונים שקיבלת בארה"ב לציוני בגרות. בעלי תעודות סיום מארה"ב או קנדה אשר ממוצע ציוניהם הוא B ומעלה והם בעלי ציון 1270 ומעלה בבחינת ה-SAT יכולים להתקבל לכל הפקולטות פרט לרפואה, הנדסה, משפטים ואדריכלות, בכל מקרה תבוצע המרה של בחינות הסיום לציוני בגרות וציון ה-SAT לציון פסיכומטרי ואם ציון ההתאמה שיתקבל יהיה גבוה מהסף יוכלו ללמוד גם בפקולטות האלה. בוגרי תיכון אמריקאי שנבחנו ב-A.P. פטורים מהשתתפות במכינה אם הם נבחנו לפחות ב-4 מקצועות מדיסציפלינות מדעיות והציון בהם 4 ומעלה (מתוך 5).

kit k@t

New member
אני מניחה שזה אומר

שאתה עושה את המבחן שוב, הא? קאט

Doctor Evil

New member
כן.

אבל בכל זאת. אין לי סיכוי לקבל 1270. אוף. הכל באשמת ההורים שלי.

שטויות ברור שאפשר...

יש קונסוליה ישראלית ברב המקומות, לפחות אצלינו אני בטוחה שיש ואמור להיות ברב הערים הגדולות, ושם בסבבה אפשר לעשות אקסטרניות... יכול להיות טוב גם לסיים תיכון בארה"ב... כדאי לבדוק ת'אופציות

Odish16

New member
תבברי ב..ברחה לי המילה אבל...

קונסוליה קוראים לזה? או שזה רק לנורבגים? פחח.. הממ פאק, נו המשרדים האלה..חח טוב, אני לא עוזרת..אבל יש לי תמילה בראש איפשהו..צריך לחפש שם. שגרירות!!! זהווו הופההה! ידעתי שהמילה בראש שלי לכי לשגרירות הישראלית תבקשי מידע, אני יודעת שיש אפשרות כזו לעשות תבגרויות

maya2004

New member
אמממ כן אבל..

הקטע הוא אם זה יהיה תקף גם לארץ כי אני רוצה ללמוד בארץ....

feeler

New member
u can.

i live near washington DC and i know u can do the bagruyot thru the embassy, but what about the studying for them?

SupermanZW

Well-known member
What for

I never heard that it's possible to take bagrut exams in the USA, but even if she can the American final exams are a lot easier than the bagrut exams, and the final exams' grades would be converted to bagrut exams' grades, so that she would get accepted into Israeli universities more easily.

kit k@t

New member
זה לא נכון.

לא ממירים לך שומדבר, אם אתה רוצה ללמוד בישראל אתה צריך לקחת SAT ולקבל ציון ממש גבוה... קאט

SupermanZW

Well-known member
כן ממירים

תסתכלי בספרי ההרשמה של האוניברסיטאות בישראל. יש לי בבית את ספרי ההרשמה של אונ' ת"א, אונ' ב"ג, האונ' העברית, ובר אילן, בכולן ממירים תעודות סיום של ארה"ב. אגב, את המידע העתקתי מהספר של אונ' ת"א של השנה. וחוץ מזה 1270 זה אמנם ציו גבוה, אבל גם מישראלים דורשים את הציון המקביל לו בפסיכומטרי (635) כאשר מדובר בממוצע המקביל ל-B, שהוא 85, כפי שכתבתי בכל מקרה תתבצע המרה של ציוני הסיום והSAT כך שאם יעבור הסטודנט את ציון ההתאמה הנדרש כציון הסף של פקולטה מסויימת יוכל להתקבל אליה, זה הרבה יותר פשוט ממה שאת חושבת.

kit k@t

New member
את צודקת, אפשר

הוא פשוט אוהב לחלוק גם את הידע שאין לו... אט

maya2004

New member
אין לי בעיה ללמוד בצורה עצמאית..

אין לי הרבה לחץ בלימודים פה כי יש לי רק 5 שעות.

למעלה