שאלה..

• פותח הנושא mazy
  • פורסם בתאריך

mazy

New member
שאלה..../images/Emo53.gif

אנחנו עתידים לעבור בקרוב לדירה שקנינו מקבלן. במסגרת השינויים שערכנו בדירה, ביטלנו את החיבור למכונת הכביסה בחדר השירות (גם החדר בוטל) ולמעשה המכונה תהייה מחוץ למטבח (דירת גן). כל הדברים האלה סוכמו עם הקבלן ושילמנו עליהם, והינחנו שאם עשו הכנה (מים, ביוב) למכונה בחוץ, אז לא יעשו גם הכנה במקום המקורי... מתברר שההיגיון של הקבלן עובד אחרת..ובפועל עשו הכנה גם במקום המקורי (שהוא למעשה חלק מן המטבח שהורחב), ובפועל יש עכשיו "חור" במרצפת (יציאת ביוב). כשדרשנו שירימו את המרצפת ויתקנו את זה, נאמר לנו שצריך טופס 4 בשביל זה..מה הקשר??? האם אין הוא מחוייב לתקן זאת ולסגור את יציאת הביוב לפני שאקבל מפתח לדירה??? תודה מראש למגיבים.

בינא

Member
שינויים בדירות וטופס 4

השאלה היא מתי ערכתם את השינויים? לאחר יציקת הרצפה או לפני תחילת הבצוע? לפני קבלת היתר הבניה או לאחר מכן? אם לפני קבלת היתר הבניה והשינוי הובא לידיעת הועדה - על הקבלן לפרק ולתקן. אם לאחר שהקבלן קיבל היתר לבניה - הוא צודק ואחרי קבלת טופס 4, הוא יוכל לבצע את התיקון. אם לאחר יציקת הרצפה, ברור שהיה כבר היתר לבניה ואז ניתן לשנות רק לאחר קבלת האשור לטופס 4. בכל מקרה, אם הפתח הזה לביוב / דלוחים, נמצא מתחת לארון המטבח, לא ברור למה זה צריך להפריע לכם...?

mazy

New member
תודה על התגובה..

השינויים נערכו לאחר קבלת היתר הבנייה, לא בטוחה בעניין יציקת הרצפה.. הפתח לא נמצא מתחת לארונות המטבח, אלא הוא במקום נראה (היכן שהיה אמור להיות חדר שירות ובוטל והצטרף למטבח). יש מצב לסגור את הפתח הזה באיזה פקק שייראה אסטטי לפחות??? חג שמח
.

בינא

Member
יש כמה פתרונות...כמו לכל דבר בבנין

1) מכסה מפליז מתוצרת מ.פ.ה., אותו שמים במקום הפלסטיק והוא נקבע במישור הרצוף, מכסה עגול בתוך מרובע. 2) אחרי קבלת החזקה על הדירה, מפרקים הקרמיקה, מבצעים את המכסה מתחת לגובה תחתית הקרמיקה ומחזירים אריח אחר שלם במקום זה עם החור. 3) מניחים פח אשפה דקורטיבי / אביזר קישוט / כל דבר אחר שיכול לכסות את המכסה. 4) מגדילים את הארון אל מעל למכסה. 5) שמים את צלחת האוכל של החתול או הכל מעל למכסה. חג שמח!

mazy

New member
תודה על הפתרונות במיוחד על אלה היצירתיים../images/Emo13.gif

פשוט מרגיז אותי נורא שהקבלן לא לוקח אחריות על הטעות שלו
ומסדר את זה לפני שאקבל חזקה על הדירה... אם לא תהייה לי ברירה, ברור שאסדר את זה בעצמי. הפתרון שהכי נראה לי זה להרים אריח ולסגור את החור הזה. תודה וחג שמח
.

למעלה