שאלה

שאלה ../images/Emo52.gif

הגינה גדולה אבל ריקה מאוד עכשיו לאחר שנשתול את הגדר מסביב חשבנו על הגינה פנימה. החלטנו (כרגע לפחות) לוותר על עניין הדשא(גינה משותפת) אבל שקלנו לשתול עץ מרשים וגדול שייתן צל רחב וייאפשר בעתיד להוסיף תחתיו דשא(מבלי להפריע אחד לשני). וכאן חברי המלומדים נכנסים לתמונה איזה עץ "מדהים" גדול(צל) וייחודי הייתם ממליצים לשתול בגינתנו הבתולה? תודה אסף

צפנתי

New member
גובה רצוי? מה יהיה מתחתיו? נשיר או

לא? מה גובה הביניין ואיזה מפנה? איפה אתם בכלל גרים?

גובה 5 ומעלה, אולי דשא בעתיד

לא נשיר(אין זמן לנקות) גובה הבניין מעל 15 מטר הגינה פונה לכיוון צפון- מזרח אנו גרים בי-ם תודה

טסונמי1

New member
העצים היפים ביותר הם נשירים

למט דקל שהוא לא נשיר אינני מכירה עצים שלא נושרים כלל בגינה שלי יש 4 עצים בנוניים נשירים כל אחד פורח בצבע אחר בזמן אחר בסתיו תענוג ללכת על שיכבת העלים אני לא טורחת לגרף אותם עד גמר הנשירה ואז יחד עים הכיסוח האחרון המכסחת אוספת אותם-ובחורף הדשא נהנה מאוד מהשמש שחסרה לו בקיץ ולמה רק עץ אחד אים הגינה גדולה -מדוע לא שתיים בנוניים.?וביכלל עץ לא חייב להיות שתול במרכז- תחשוב על זה

טסונמי1

New member
עצים נשירים גדלים מהר בעלי פריחה

קליסטמון-{עץ עים מברשות אדומות-כמו המברשת לניקוי בקבוקים}הוא לא ממש נשיר אבל הוא "מלכלך" קולורטוריה-הפרחים קטנים צהובים לא משמעותיים מה שמרשים הם ההלקטים בסתיו- אשכולות של צבע ורוד כתום אגון גמיש-ירוק עד!פריחה קטנה לבנה לא משמעותית-דומה לערבה הבוכיה אלביציה ורודה ראה תמונה בגלריה כליל החורש פרחים ורודים סגלגלים עץ לא נשיר ומאוד יפה הוא החרוב לא פורח לי בגינה יש עץ פקן-גם צל גם אגוזים גדל מהר נעשה ענק למעט הפקן והחרוב כל העצים נחשבים לבנוניים בגודלם- אין לי מושג איך הם מיסתדרים בקלים הירושלמי-לשאול במשתלה לדעתי אים אתה ירושלמי שווה לנסות עץ דודבן

טסונמי1

New member
עץ דובדבן צריך מנת קור על מנת ליצר

פרי בירושלים קר בחורף מעבר לכך שלעץ פריחה מדהימה ועל הפרי אין מה לדבר יש כמה זני דובדבנים כדאי לישאול במשתלה אגב נידמה לי שגם קיווי צריך קור אולי מישהו בפורום יודע.?

מוטי בר

New member
אהלן, כליל החורש פורח בורוד אך נשיר

מלא בחורף וכמוהו גם הבוהיניה שאומנם אין לה בעיה עם קור אך מאוד נשירה ומאוד מלכלכת כך שצריך לחשוב היטב היכן שותלים אותם. לגבי שאר העצים שהומלצו לך חרוב הוא תדיר ירק אך אין עץ שלא מלכלך גם אם הוא ירוק עד כל השנה. אפשר גם לקחת בחשבון עצי זית, אלון לסוגיו,כנס לגן הבוטאני בגבעת רם בשער הדרומי,(ממש מול ביתך) והבט בעצי האלון האירופאי). עץ מרהיב עין ביופיו וגם הקליסטמון מאוד יפה אם כי מאוד מלכלך בנשירת הפרחים והעלים. העץ המומלץ ביותר נקרא מגנוליה גדולת הפרח והפריחה מאוד ריחנית לבנה וגדולה ביותר בקוטר של 15 ס"מ לערך והפרי יפה לא פחות בצבע אדום מזכיר קצת את פרי האנונה. אגב, היתי הולך על מספר עצים בשולי הגינה ולא במרכזה בגלל הגבלת הצל אך גם בשוליים יש לקחת בחשבון את כיווני השמש ביחס לבית וקירותיו ועוד יותר את מגבלות הלכלוך והשכנים. באשר לדובדבן, היתי ממליץ לפחות על שלושה עצים מזנים שונים לצורך הפריה כי למרות שהם פורחים גם בבודדים הפרי דל ביותר בעץ הבודד. עצים מיוחדים ממשפחת המחטניים אפשר לשתול ארזים ואראוקריות, יש הרבה בירושלים גם בגן הבוטאני וגם בהר הרצל בבית העלמין. אגב, אם זה צד מוגן מרוחות פרצים עזות אפשר לשתול גם עץ של אלמוגן בעל פרחים בצבע אדום קטיפתי, אך הוא נשיר בחורף ויש להרחיקו מצנרת ביוב בגלל שורשים די אלימים. יש עוד הרבה עצים אך חשוב ביותר שתבחר עצים שלא רגישים לקרה. חצי מהעצים שהומלצו לך על ידי אחרים רגישים לקרה ואינם מתאימים לירושלים. בהצלחה.

טסונמי1

New member
אני בעד מגנוליה - פרחים מדהימים

וריחניים ביותר- עץ שגדל לאט אבל מאוד יחודי בנהריה יש עץ אחד בן 30 שנה כל שנה כשהוא פורח אנשים עולים אליו לרגל

waverider

New member
בקשר למגנוליה

קראתי קצת עליה ונראית לי עץ מדהים. איפה אפשר להשיג באזור המרכז? האם דשא מסוג דרבן יסתדר עם הצל שהיא מטילה?

מוטי בר

New member
אפשר להשיג במשתלות גדולות והדשא

מסתדר עים עץ זה ללא בעיה כי הצל שלו דליל יחסית. בהצלחה.

למעלה