שאלה

• פותח הנושא nsr
  • פורסם בתאריך

nsr

New member
שאלה ../images/Emo5.gif

אני יודע שזה לא הכי קשור לפה. אבל זה נראה יל המקום הכי הגיוני לשאול את זה. בצו הראשון יש את הקטע של הראיון אישי. חבר שלי אמר לי שצריך לספר לה על עצמך או משהו כזה. יש למישהו מושג איך זה הולך? מה אני אמור בדיוק לספר (כי אני יודע שהיא יודעת עליי הכל)? אני יודע שזו שאלה טיפשית, אז אני מבקש סליחה מראש

bodas18

New member
אתה טועה...

היא ממש לא יודעת עלייך הכל... (ואגב, זה לא בהכרח ´היא´... לי היה חייל!). המידע שיש ברשותה הוא טכני (ביה"ס, מצב כלכלי, כתובת, מורחבים וכו´...). רוב השאלות באות לבדוק: א. אמינות ב. מוטיבציה ג. רמה אישית א - אמינות באה לידי ביטוי בחזרה על שאלות דומות, אך בסגנון שונה, דקות רבות לאחר שנשאלו לראשונה. למשל: "ספר לי על מריבה גדולה שהייתה לך עם ההורים שלך."... ואחרי חצי שעה: "תן לי דוגמה למחלוקת בינך לבין ההורים"... כמובן שזה יותר באלגנטיות... אגב, תצפה להרבה: "לא יכול להיות שאף פעם לא..." (זה בא אחרי שאלות כמו: "האם השתכרת פעם?", "האם רבת עם ההורים?", "האם התפלחת מביה"ס?" וכו´... וזה בא בעקבות תשובה שלילית עליהם... כדי לבדוק כמה אתה נאמן לתשובותייך). ב - מוטיבציה באה לידי ביטוי בשאלות ישירות למדי. "אם הייתי אומר לך שיש לך פרופיל קרבי ואתה הולך לשירות קרבי, מה היית עושה? היית מרוצה? לא מרוצה אבל עושה בכל זאת? מנסה להתחמק אפילו במחיר כלא?..." ג - איכות אישית באה לידי ביטוי ברהיטות השפה, יכולת התבטאות, ובכלליות דרך התנהלות השיחה. חשוב לזכור שכל אלו באים כדי לקבוע חלק די משמעותי בקב"א (קבוצת האיכות) שלך, שתקבע אחר-כך לאילו תפקידים אתה מתאים בצבא (ביניהם קצונה). ועוד חשוב לציין שאינני יודע בוודאות את נכונות דברי, אני משער לחלוטין, על סמך התרשמות שלי ושיחות עם חברים ורכילות... עשה עם זה כרצונך. בהצלחה!

rodsh

New member
ומה המראיין/מראיינת שווים?

האם זה לא כמו קינן שפי? מי אמר שמי שבוחן אותך באמת מסוגל לבחון אותך? ואולי הוא לא אמין רק משום שיודע את השיטה הוא הצליח להכנס למערכת ולתת דירוג לאנשים על פי מה שבא לו?

מראיינים פסיכוטכניים...

יצא לי במקרה להתמיין למסלול הזה (הסופר-ג´ובניקי), ולכן אני יודע בערך מה עוברת אותה הבחורה (או במקרה שלי - הבחור) לפני שהוא נהיה מראיין. בנות עוברות יום מבחנים, שבמהלכו הן נדרשות להקריא קטע, ועושות ראיון אישי. לאחר מכן, מי שעוברת את השלב הזה, מוזמנת ליום מיונים נוסף, שבו יש ראיון אישי נוסף ופולשני עוד יותר, והדמיה של סיטואציות. לדוג´: הפסיכולוג מתיישב מולך ואומר שאתה מראיין עכשיו מועמדים למועצת תלמידים, והוא אחד המועמדים. על סמך הראיון איתו, ואיך שהוא מתנהג, צריך לאבחן האם הוא מתאים להיות יו"ר מועצת תלמידים. אלה שעוברים את המשוכה הזו, עושים קורס של חצי שנה, שכולל גם נסיעות לשטח, למקומות סימפטיים יותר (גדודי שריון) ופחות (בתי כלא צבאיים). בתום החודשיים הראשונים, רוב אנשי הקורס נושרים ונהיים מראיינים באימות נתונים (אלה שיושבים מול המחשב בלשכת-גיוס ושואלים שאלות מטומטמות כמו "קוראים לך יוסי, נכון?!"), ומיעוט ממשיך הלאה ונהיה בסוף מאבחנים פסיכוטכניים שבסוף מראיינים את כולנו. בסך-הכל תפקיד חביב, אבל לדעתי - אם הייתי מתקבל אליו, הייתי מרגיש כמו השועל בלול התרנגולות. ריכוז הכוסיות בקורס הוא הגבוה ביותר בצה"ל, לדעתי...

La Bamba

New member
בקשר לתרנגולות...

לפחות בעבר (לפני 25 שנה), בצילום לחוגר בבקו"ם היו מסמנים על התמונות של החיילות שהצטלמו V קטן מאחורי התמונה אם הן היו כוסיות. מטרת הסימון הייתה להקל על המיון ולהשאיר את הכוסיות בתפקידים בבקו"ם (הסיבה די ברורה).

שמש27

New member
ואל תשכח את החלוקה של התרנגולות ל

פקידות של סגני אלופים ומעלה בכל מרחב המרכז... וכמובן - את משלוח הקרם-דה-לה-קרם ל... יעקב טרנר, כמובן ! מוזיקה: לה לה לה, לה לה לה, לה לה לה - לה לה לה, לה לה לה, לה לה לה ללה... " בואו גם השנה בחול המועד סוכות, לראות ולהתפעל, לא מהמטוסים הישנים שלא מעניינים אף אחד, אלא מאיך הצלחתי לאסוף את כל מלכות היופי, הסגניות, חביבות הקהל, הדוגמניות וסתם כוסיות רגילות, לבואינג אחד קטן וצפוף... חמש דקות מבאר שבע, מוזיאון חיל-האוויר" ועם בנות הפורום הסליחה, אבל זאת האמת. הבן אדם חולה. (אפשר גם להיות חולה ?)

אוי, האלופים האלה...

כבר יש קיבוץ על שם מעלליו של אחד מהם. ואיך קוראים לקיבוץ? יד מרדכי!!!

אוי, האלופים האלה...

כבר יש קיבוץ על שם מעלליו של אחד מהם. ואיך קוראים לקיבוץ? יד מרדכי!!!

שמש27

New member
LOL ../images/Emo6.gif

או טכנאיות רנטגן (מבפנים הן יפות....) שששש.... לא יפה.....

La Bamba

New member
טוב, נפסיק

השרשור מתחיל להראות כמו הפרסומות של טובורג

למעלה