שאלה

ziziub

New member
שאלה../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

שלום בנות, א. מישהי מטפלת בבי"ח "לין" או בבי"ח "כרמל" בחיפה? אם כן מה יש לכן לספר לי -תודה. ב. אני כרגע מסניפה סופרפקט, ובעוד 5 ימים בדיקת דם ו- us שאלה: אתמול הופיע דימום חלש מאוד, והיום ישנן הפרשות, כמו סימני מחזור, האם זהו סימן שרמת ההורמונים שלי לא הושפעה מהטיפול, או שזה משהו שיגרתי ולא נורא? ג. שאלה נוספת: בחודשים האחרונים סבלתי נורא מכאבים עזים ביום השני של הווסת, לפני כחודשיים גיליתי כדור שנקרא נירוסין, והפלא ופלא אין כאבים (טפו טפו), האם מותר ליטול משככי כאבים בזמן הטיפולים או שאין בעיה? תודה ויום טוב - סיגלי

JES1

New member
היי

עד כמה שידוע לי מחזור בשלב הדיכוי הוא שכיח.אני לא מכירה את התרופה שאת מקבלת כעת, אבל בכל מקרה הייתי מתייעצת עם הרופא/ה או האחות. לגבי הנרוסין זהו משכך כאבים חזק מאוד ולא נראה לי שמומלץ להשתמש בו בקביעות , ובפרט לא במהלך טיפול. בהצלחה
!!!!!!

עמית@

New member
דווקא עם נרוסין יש בעייה

לא בגלל שיכוך הכאבים (אופטלגין יכול להועיל) אלא כי הוא משבש את הפעילות ההורמונלית ועשוי לפגוע בביוץ.

אני צטופלת ב"לין" ו"כרמל" בחיפה.

יש לי הרבה דברים טובים לומר עליהם. אם תרצי פרטים נוספים אשמח לענות לך במסר. בהצלחה!

ziziub

New member
עוד אינפורמציה בבקשה

תודה לכן על התגובות, אציין שאני נוטלת כדור אחד של נירוסין ורק ביומיים הראשונים של הווסת, ונכון לעכשיו הווסת הגיעה במלוא עוצמה - קצת מבאס לדעת שייתכן כבר בתחילת הטיפול שלא הכל הולך חלק. החומר שאני מסניפה נקרא: suprefact ובעלון כתוב שהפעילות הרפואית שלו היא: לטיפול בשלבים מתקדמים של סרטן הערמונית (לא עלינו בטוח). מכירות? דובה- אשמח לשמוע מסרים על בי"ח לין וכרמל - תודה סיגלי

נועם@בת

New member
סופרפקט- בוסרלין

הוא אנאלוג GNRH כלומר חיקוי של הורמון שגורם להפרשת הורמוני ביוץ. חומר דומה בפעולתו לדקפפטיל, סינרל ועוד. אגב דומה לאיקקלומין רק במינון גדול פי כמה. כאשר נוטלים מן החומר כמות גדולה הוא גורם להיפופיזה בשלב ראשון להפריש הורמוני ביוץ, בשלב השני, בגלל כמותו העצומה הוא "סותם אותה" ומונע ממנה להפריש הורמוני ביוץ. הדיכוי הזה חיוני, כדי שלא יופרש הורמון LH שגורם לביוץ. גברים באמת מקבלים אותו לטיפול בסרטן הערמונית, כנראה בגלל שהורמוני המין המופרשים מההיפוזה מעודדים את צמיחת הגידול. קורה שאחרי כמה ימים של קבלת דיכוי, יש צניחה של הורמונים, מה שגורם לירידת פרוגסטרון ודימום או הכתמה. אם יש ממש דימום- שווה להתייעץ עם הרופא. אבל מן הסתם הוא יגיד לך שזה תקין. ושהכל יתייצב בקרוב, או כשתתחילי לקבל הורמונים. שיהיה בהצלחה נועם

אם התחלת להסניף ביום ה-21

כמו שעושים בדרך כלל ב"לין", הרי שהגעת הווסת היא בהחלט נורמלית. אני קיבלתי מחזור בכל פעם שהסנפתי, בערך 8 ימים אחרי שהתחלתי להסניף. כך שאל תחששי שהדברים לא הולכים כראוי. אני מניחה שבקרוב יש לך בדיקת דם לראות אם הושג הדיכוי. תראי שיהיה בסדר. בהצלחה!

למעלה