שאלה....

אורטלי 1

New member
שאלה....../images/Emo39.gif

שלום לכולם! הרבה זמן לא כתבתי פה...בקרוב אעדכן. רציתי רק לשאול-היום שמעתי שהורדת שירים מהאינטרנט נחשבת לגניבה , את זה כבר שיערתי לעצמי בעבר. אבל...התחלתי לשמוע בתקופה האחרונה מוזיקה בסיגנון דתי , אבל יש זמרים שלא אהבתי את כל הקלטת ורציתי להקליט מחברה שיש לה את הקלטות כמה שירים ולעשות מן אוסף כזה , אך היום אמרו לי שגם הקלטת השירים נחשבת גניבה... יש רבנים שמתירים להקליט , ויש שלא. אז...מה עושים???
 

a-s-inv

New member
זו אחת הסוגיות הכי לא מעוגנות...

שיש ויהיו במערכת ההלכתית והחוקתית. גם במשפט האזרחי והבין לאומי אין פסק דיןשריר לגבי נושא הקניין הרוחני. בין הפוסקים האחרונים זו מחלוקת, והמחמירים שבהם מסתייעים בסברות מוסריות ואתיות. ביסוד הדין ההלכתי בדיני נזקי ממונות אין מקור מפורש האוסר זאת. עדיין לא עניתי לך מה עושים.
 

asaf2000

New member
../images/Emo45.gif

גם אני שמתי לב שרוב הרבנים שאוסרים לא מסתמכים על מקורות הלכתיים אלא על הבטים מוסריים בלבד. ושמעתי בשם הרב קרליץ שאם לא מתכוונים לקנות את הדיסק\קלטת מותר להעתיק אותו מחבר, אבל כמובן שאסור להפיץ לצורך מסחרי.
 

א77

New member
נכון שיש מי שיאמר שזו גניבה

אלא שאם זה שבעלות וזכויות השיר הן שלו, מודע ומסכים שיהיו באינטרנט. הרי מלכתחילה עפקיר את השיר למושג של העתקה פרטית. היינו לא למסחר ולא להפצה. יש לי דברים אישיים שהתפרסמו באתר פרטי. אני מודע לזה שאנשים מעתיקים יצירותיי. כעסתי וחשבתי לגניבה כשגיליתי ספר שם הודפס בעמוד השער משהו מיצירותיי. אבל כשבהסכמת בעל השיר זה באינטרנט, הרי שהו מודע לכך, ומסתמא הסכים להשלכות של העתקה פרטית.
 
למעלה