שאלה

שאלה../images/Emo39.gif

מהם הכללים לפתיחת הקלפים? 1. מותר לפתוח קלפים בשבת? 2. מותר לפתוח קלפים אחרי חצות? 3. האם לא חשוב באיזה בד עוטפים את הקלפים? לי יש בד מקטיפה שחור 4. איך אפשר ליזכור את כל הפירושים של הקלפים?לי רשום הכל בדפים וזה לוקח קצת זמן. מחכה לתשובה תודה מראש
ואהבת לרעך כמוך

אליחי

New member
אין "כללים" לקריאה בקלפים

כל אחד פועל לפי האמונה שלו. אם את לא מדליקה אש בשבת, אז את עלולה לא לרצות לפתוח בקלפים, זה עניין של אמונה. לגבי איסור על פתיחה לאחר חצות לא שמעתי מעולם. הבד שבו את שמה את הקלפים צריך להתאים לפי האינטואיציה שלך, אם את מרגישה שזה הבד המתאים - כך הדבר, אם לא, חפשי בד אחר עד שתרגישי שהוא מתאים. את תראי שבהתחלה את זקוקה לדפים והסברים בקלפים, אבל לאחר שתצברי ניסיון והיכרות עם הצד העמוק של הקלפים, את לא תזדקקי להם, ותזרמי עם הקריאה לפי פירושים אישיים ואינסטינקטיביים/אינטואיטביים משלך. אני מניח ישי כאן כאלה שיחלקו עליי, כי זה עניין של אמונה אישית. הדרך הכי טובה היא לפעול לפי האינטואיציה שלך... בהצלחה... :)

pretty princess

New member
|צפראמנם אני רק מתחילה אבל אני אנסה

אמנם אני לא הרבה זמן בעניין הזה אבל אני מוכנה לנסות לענות על חלק מהשאלות. אני חושבת לגבי האם מותר לפתוח בשבת ולא שמעתי אף פעם מישהו שואל שאלה כזו אז אם אתה לא שומר שבת ואתה נוסע בשבת ומדליק אור בשבת אז אני חושבת שמותר. אני פותחת לעצמי קלפים מתי שאני מרגישה צורך לא משנה באיזה יום או שעה. אבל אני זו רק אני ואני פועלת על פי תחושת הבטן שלי. לגבי האם מותר לפתוח אחרי חצות לגבי זה אין לי מידע אבל אני יודעת מתוך נסיוני האישי שכאשר אני פותחת ואני מאוד עייפה זה משפיע על הפתיחה לפעמים ובעיקר על הפירוש כי אני פחות מרוכזת. באף ספר לא נתקלתי בשני הדברים האלה, כך שאין לי ידע בעניין אבל אולי לוותיקים יותר יש. לגבי השאלה השלישית לגבי איזה בד אז אמרו לי פעם שבד משי זה הבד הנכון ואמרו לי שצבע סגול שהוא צבע מיסטי עדיף. הבד שאני בחרתי הוא תכלת כי זה הצבע שהכי אהבתי בחנות הבדים ושהכי התחברתי אליו. שמעתי גם על כאלה שעוטפים בלבן. לכל צבע בקלפי הטארוט יש משמעות ואני חושבת שהכי צריך להחתבר לצבע שאתה בוחר ולא להשתמש במה שיש לך כברירת מחדל. לי הקלפים חשובים ולכן אני מתייחסת אליהם בהתאם. אני הרגשתי כאשר התחלתי עם הקלפים ואמרו לי לקנות בד סגול שזה כפוי עלי ולכן הלכתי על משהו שהרגשתי טוב איתו כדי שאני ארגיש טוב כאשר אני פותחת קלפים לעצמי או למישהו אחר כי גם האנרגיות משפיעות על דבר שאנחנו עושים בחיים. בעיני הרגשה טובה בכל דבר בחיים זה מאוד חשוב ואני מנסה לנהל כך את חיי כולל בעבודה. אני יכולה להמליץ שאני מדליקה קטורת שאני פותחת כי זה מרגיע ושוב זה נותן לי הרגשה טובה. זה גם מאוד מומלץ - עניין הקטורת. אני בעניין של לעשות מה שעושה טוב גם בפתיחת קלפים. אבל זו רק דעתי וזו אינה דעה מקצועית אלא משהו שאני מרגישה וזורמת איתו. לגבי השאלה הרביעית: איך לזכור את כל הקלפים. אז אני דרך אגב זוכרת רק חלק אבל עם התרגול ניתן ללמוד חלק מן הקלפים בעל-פה ולומדים להכיר אותם. אני לא חושבת שאפשר ללמוד אותם בעל-פה כמו שלמדנו לבגרויות בהיסטוריה. זה בא עם הזמן וכלל שמתרגלים ופותחים יותר כך לומדים אותם בעל-פה וחוץ מזה אני לא חושבת שזו בושה להעזר בדפים או בספרים. גם אני יושבת ואפילו בקלפים שאני זוכרת לפעמים אני בודקת את עצמי. אני ממש לא בעד שינון ולמידה בעל-פה זה טוב ללימודים ממש. אני בעד העניין שעם הקלפים צריך להתחבר לאט וההתחברות באה עם הזמן ולא פתאום ובבת אחת. ולסיום אני מאחלת המון המון בהצלחה עם הקלפים וכמובן הנאה. ענת.

למעלה