שאלה

תחיה

New member
שאלה../images/Emo35.gif

אז ככה בערב שבת הייתה לנו פעולה ואני רוצה לשתף אותכם בה ואני מאוד אשמח לקבל ממכם תשובות, כי אנחנו ממשיכים את הדיון ביום שני. אז ככה זה סיפור אמיתי שקרה במציאות. היו שני חברים טובים טובים שנסעו יום אחד למלזיה אחד החברים החליט לקנות סמים בלי ידיעת החבר השני. החבר שלא קנה סמים חזר לעיר מגוריו וזה שקנה סמים נשאר במלזיה. בקיצור איך שהוא הגיע לידי המשטרה שהוא מחזיק סמים ועצרו אותו. הייתה לו שיחת טלפון אחת לעשות והוא החליט להתקשר לחבר שלו ולהגיד לו שהוא הסתבך עם המשטרה. עכשיו הוא אמר לו ככה: קניתי 20 קילו סמים החוק במלזיה אומר שאם יש לך מעל 15 קילו סמים אתה נשפט למוות ואם פחות אתה נשפט ל-6 שנים בכלא (וזה כלא נורא נןרא קשה ולא בטוח שאתה תצא אותו בנאדם כמו שהיית). החבר אמר לחבר שלו בוא למלזיה תגיד ש-10 קילו שלך ו-10 קילו שלי וככה אני אנצל ממוות. כאן נכנסו לווכוח מה החבר היה עושה מסכים או לא! אני אודה לכם על התשובות זה נורא חשוב לי!

s u g e r

New member
זה ממש קשה...

אבל אני חושבת שלמרות שהייתי עם המון יסורי מצפון לא הייתי לוקחת עלי את האשמה של ה 10... מעניין לדעת מה ההלכה תגיד על הסוגיה הזאת...
לדעתי היא גם תאמר שהאדם השני לא ישקר, ככה נראה לי, כי אז יש ל 2 אנשים סיכוי למות שם...
. תגידי, מה היה הנושא של חודש תנועה שזה היה הסיפור
בכל מקרה, עכשיו אני מבינה למה נשארתם שם עד 3 בלילה...

אייל7

New member
"וחי חברך עמך.."זאת אומרת ש...

אם יש סכנה כלשהילך אל תסכים!אבל אם אין אז פיקוח נפש-אתה מוכרח!

תחיה

New member
ככה...

אני הייתי בעמדת המיעוט של הוא צריך למות כי זאת הייתה האחריות שלו. וכמובן שהרוב אמרו שיש קטע של "והאהבת לרעך כמוך". שכחתי להוסיף שכשהוא התקשר לחבר שלו הוא אמר שהוא מאוד מצטער על זה ושהוא לא יחזור על זה. אז כמובן שאנשים אמרו שאי אפשר לשפוט את הבנאדם על טעות אחת שהוא עשה ושהוא הצטער על זה זה כמו שבנאדם אונס נשים נופל ואחרי זה הוא מצטער על זה אז לא יהרגו אותו. האמת שאין לי מושג מה היה הנושא, אני לא התעניינתי יותר מידי בנושא הזה. ואל תחשבי שיבנו בסניף עד 3 ורק דיברנו על, לא עד כדי כך משעמם לנו, ברוך ה´ יש לנו המון על מה לדבר בחיינו. נכון שיש סיכוי ששניהם לא היו שורדים את זה, אבל זה גם תלוי בהם. בכל אופן יש סוף לסיפור אבל אני רוצה לשמוע דעות ואחרי זה אני אספר את הסוף. זה נורא מרתק אז תחכו עוד קצת בסבלנות.

LadyTitania

New member
הממ...../images/Emo96.gif

הסיפור הזה במקרה היה הרקע לסרט "בחזרה למלזיה"? (סרט מדהים אגב).

תחיה

New member
כן.

כן, כן, זה סרט ענק גם אני ראיתי אותו! וכשאני חושבת על זה עכשיו זה מאוד דומה! אבל מה היא תשובתך?

LadyTitania

New member
ובכן...

לאחר הרהורים לא מעטים על כוס
הגעתי למסקנה. כל מה שאומר הוא באופן תאורטי ופילוסופי לחלוטין. מסיבות מובנות. והרי תשובתי. באופן עקרוני אני מסכימה שעל אדם להיות אחראי למעשיו. אך כאן מדובר באדם שעומד בפני הוצאה להורג. אי אפשר סתם להגיד לו, "אחי, מה שעשית זה לא אחראי, תלמד לשאת בתוצאות". אני לא אומר שהחבר צריך לחזור למלזיה ולהודות. אבל אם הוא יעשה את זה זהו מעשה ראוי להערצה. לשבת שש שנים בכלא מלזי זה לא תענוג, אבל השאלה היא. אם לא יעשה את זה חבר שלו יוצא להורג. והוא יצטרך לחיות עם זה שהוא לא מנע את זה. דילמה שב"ה לא אני צריכה לעמוד בה. מבחינה הלכתית אני ממש לא בקיאה (understatment...) אז אני לא אביע דעה. טוב. נגמרה לי ההפסקה. Back to the coal mines
הדסה

LordNor

New member
אדוני מאוד רציני...

לא תארתי לעצמי שתגידי דבר כזה
ננסה להרגיע את הרוחות. קצת חוש הומור.. לא?

שרוליק11

New member
סרט

קודם כל, תדעי שהסיפור הזה הונצח בסרט - "בחזרה למלזיה". הסיפור היה טיפה יותר מורכב ממה שאת מתארת פה, ותוכלי לראות שם גם מה באמת קרה בסוף... בכל אופן, אני חושב שהחבר השני היה צריך ללכת ולהסגיר את עצמו.

למעלה