שאלה??

אלונה ע

New member
עוד קישור לרשימת יועצות

וממליצה לך להיפגש עם יועצת מוסמכת IBCLC בלבד רק יועצת מוסמכת ומנוסה תוכל להתמודד עם מצב שבו התינוק כבר מקבל תחליף בהצלחה

To Amy, in order to protect mothers

and babies, we only refer to yoetsot hanaka IBCLC. When you pass your exam and are an internationally certified lactation consultant, please let us know and we will be happy to refer moms to you for help.​

שאלה??../images/Emo35.gif

אני מניקה ונותנת תוספת כ- 3 פעמים ביום.. (הילדה בת 5 שבועות)... האם לאחר השאיבה יש מעט חלב, היות והילדה נלחמת עם הפטמה ואינה רוצה להתאמץ ביניקה???? מה לעשות??? גם ככה תמיד יש לי תחושה שאין מספיק חלב, היות והיא רוצה לאכול כל חצי שעה - שעה (אם רק ינקה)... תודה, מורמורלי

אושינקה

New member
כמה שאלות

בהודעתך יש כמה דברים לא ברורים. אם תוכלי להבהיר כמה דברים זה יעזור לתת לך את התשובות הנכונות. - מדוע את שואבת? - מתי את שואבת לפני/אחרי הנקה? וכמה פעמים ביום? - עם איזו משאבה את משתמשת? איך היה קצב העלייה במשקל של בתך? ממתי התחלת לתת תוספת? כמה טיטולי פיפי קקי ביממה? צבעם? לגבי שאלת השאיבה - עדיף תמיד לתת לתינוקת לינוק קודם ורק לאחר מכן לשאוב.

../images/Emo4.gifתשובות ...

התחלתי לתת תוספות מהשבוע השני היות והיא לא עלתה במשקל... לאחר מכן רק הנקתי, אך הילדה לא היתה רגועה ורצתה לינוק כל חצי שעה - שעה (היתה לי מעין הרגשה שהיא רעבה, גם בלילות)אז המשכתי לתת לה תוספת, אמנם אין סדר ביום והתוספות במינון לא קבוע... כל פעם אני שואבת בזמנים אחרים כשאני מרגישה שהחזה גדוש.. טיטולים של פיפי יש בשפע, קקי השבוע היה רק פעם ביום לאחר שלושה ימים שלא היה כלל... שאבתי עם ספקטרה 2 ועכשיו עם אוונט הידנית... (בקושי יוצא 60- 70 משני הצדדים) רצוי לציין כי אני שותה המון מים ואוכלת מסודר (שומרת על תזונה נכונה)... אני כל כך רוצה להניק, אך מפחדת שאני אאבד זאת בעקבות מתן בקבוקים!! הילדה כל הזמן מתנתקת מהפטמה ותמיד אני צריכה לעזור לה למצוא אותה ואז היא מתרגזת ובוכה (היא בת 5 שבועות).. תודה רבה, מורמורלי

ציפיק2

New member
לפי כל מה שאת מספרת עלייך

להיפגש עם יועצת הנקה בגיל 5 שבועות עדיין אמור להיות מספר טיטולים של קקי ביום יכולים להיות מספר סיבות לחוסר כביכול בחלב כולל בעיה ביניקה של התינוק לאו דווקא אצלך עד שתמצאי יועצת הנקה, הסדר צריך להיות קודם הנקה, אחר כך הצעת תוספת (עדיף חלב שאוב אבל אם אין אז תחליף) ואחרי ההנקה לשאוב חלב עדיף עם משאבה מקצועית. (עדיף עם הספקטרא 2 כי זה יותר דומה למשאבה מקצועית) ולהשתדל לשאוב את הכמות שניתנה כתוספת. את צריכה לשאוב אחרי כל הנקה והנקה, לא רק שנראה גדוש. הסיבה היא, שאת שואבת את מאותת לגוף ליצור עוד חלב. את צריכה לשאוב גם אם לא יוצא חלב, שוב כי את מאותתת לגוף ליצור עוד חלב. בכל אופן העיצות האלה הם עד שתיצרי קשר עם יועצת הנקה מוסמכת כדי לראות מה הבעיה ואיך להעלות את ההנקה על דרך המלך. בהצלחה

ציפיק2

New member
ועוד

שכחתי 60-80 בגיל הזה הם כמויות בסדר דווקא שאת מוסיפה חלב שאוב בבקבוק, צריך לתת הצורה שיהיה דומה להנקה כדי שהתינוק לא יעדיף בקבוק השיטה פטמה עם זרימה איטית כמו אבנט מספר 0 או 1 להחזיק בקבקו מקביל לרצפה לןהקפיד על פתיחה רחבה של הפה לעשות מספר הפסקות לא לדחוף בפה אלא לשים ליד השפה לגעת בעדינות עד שתפתח את הפה ולא להכריח לגמור את הבקבוק לא ציינת משקל לידה ומשקלים האם היא חזרה למשקל לידה? איך היה עליה במשקל רק עם הנקה האם יש לך פצעים או כאבים בהנקה כפי שאמרתי, אם אין סיבות רפואיות, בדרך כלל לאם אין חוסר חלב יכול להיות בעיה של העברת חלב תקינה לתינוקת, החל מתפיסה לא נכונה וכלה בבעיות כגון קשירת לשון בגלל זה את חייבת לראות יועצת הנקה.

תודה ו...../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

המשקל של הלידה היה 3590 וכשיצאנו היה 3300... לאחר שבוע היה המשקל 3300, לכן אמרו לי לתת תוספות... עכשיו היא שוקלת בערך 3900 (נשקלנו אצל הרופאה, לא בטיפת חלב)...(בת 5 שבועות). בכל מקרה, נראה לי שאפגש עם יועצת הנקה כי לא נראה לי הגיוני שהיא צריכה לאכול כל חצי שעה, משהו לא בסדר???!!! תודה על העזרה, מורמורלי..

אושינקה

New member
../images/Emo45.gif רק תיקונון:

ישנם תינוקות שכבר מגיל חודש משנים את דפוס היציאות שלהם וזה עדיין בסדר - כל עוד מרקם הקקי תקין (רך וצהוב). מה שמרגיז אותי זה שכאשר התינוק לא עולה במשקל, אז מייעצים לתת תוספת מבלי לדאוג להזכיר את הצורך בשאיבות ובפגישה עם יועצת מוסמכת.
אני שמחה שאת נפגשת עם יועצת

יועצת באזור רחובות??../images/Emo35.gif

האם יש המלצה על יועצת הנקה ברחובות??? שלחו לי מסר במידה ואי אפשר לרשום פה.. תודה רבה, מורמורלי...

Revili

New member
הנה...

אצלי הוא דווקא עובד, אבל צירפתי לך אותו שוב.

למעלה