שאלה

*אליקו*

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

קורה לי הרבה שאני עומד ברמזור שמצויד בחישן מכוניות (בכביש) והרמזור לא מתחלף עד שלא באה מכונית אז מה עושים ? אני בדרך כלל נשבר בודק שאין נידת ותנועה ועובר באדום ! ואח"כ מרגיש רע עם זה אבל מה לעשות ? מה אתם אמרים ?

GPZiv

New member
מה הבעיה?

במקרה כזה אני עוקף את אותו רמזור. פונה ימינה או משהו ואז משתלב מחדש ברך המקורית.

TheFinalCut

New member
יש עוד פיתרון חלקי

לרדת מהאופנוע, ולסחוב אותו דרך מעבר החצייה וכך לעקוף את הרמזור, או לעשות את זה בנסיעה זהירה אם אין ניידות באיזור. ככה אתה לא עושה עברה (אם זה בהליכה).

1100F

New member
החישנים שמפעילים את הרמזורים

כאשר מגיע רכב הם חיישנים אלקטרומגנטים. הם פשוט מודדים שינוי של שטף מגנטי שנוצר מכך שמגיע גוש מתחתי גדול (רכב). באופנועים אין מספיק מסה כדי להפעיל אותם. מה שצריך לעשות: 1. כאשר מגיעים לרמזור מכבים ומתניעים מחדש. בשמן ההתנעה נוצר בסטרטר זרם מספיק חזק כדי שההפרעה המגנטית שהוא יוצר תקלט ע"י החיישן. 2. אפשרות נוספת היא לעמוד באחת הפינות של החיישן (אני לט יודע באיזה). אני יודע שבמדינות מסויימות באירופה נהוג לצייר באותה פינה ציור של אופניים כדי שדו"גים יפעילו אותם. 3. נאמר לי פעם ע"י שוטר שאותם רמזורים שבהם יש חיישנים נהפכים לירוקים לפחות פעם בשלושה מחזורים (גם אם אין רכב). 4. קונים אופנוע מספיק גדול (כמו 1100F) שמפעיל את החיישנים. 5. הדבר החמישי הוא מכוון יותר לכיוון המועדון. צריך לדרוש מהרשויות שיכוונו את החיישנים כך שאופנועים יפעילו אותם. או לפחות לדרוש שיצויין בכל מקרה את הפינה שתפעיל את הרמזור.

למעלה