קורה לי הרבה שאני עומד ברמזור שמצויד בחישן מכוניות (בכביש) והרמזור לא מתחלף עד שלא באה מכונית אז מה עושים ? אני בדרך כלל נשבר בודק שאין נידת ותנועה ועובר באדום ! ואח"כ מרגיש רע עם זה אבל מה לעשות ? מה אתם אמרים ?
כאשר מגיע רכב הם חיישנים אלקטרומגנטים. הם פשוט מודדים שינוי של שטף מגנטי שנוצר מכך שמגיע גוש מתחתי גדול (רכב). באופנועים אין מספיק מסה כדי להפעיל אותם. מה שצריך לעשות: 1. כאשר מגיעים לרמזור מכבים ומתניעים מחדש. בשמן ההתנעה נוצר בסטרטר זרם מספיק חזק כדי שההפרעה המגנטית שהוא יוצר תקלט ע"י החיישן. 2. אפשרות נוספת היא לעמוד באחת הפינות של החיישן (אני לט יודע באיזה). אני יודע שבמדינות מסויימות באירופה נהוג לצייר באותה פינה ציור של אופניים כדי שדו"גים יפעילו אותם. 3. נאמר לי פעם ע"י שוטר שאותם רמזורים שבהם יש חיישנים נהפכים לירוקים לפחות פעם בשלושה מחזורים (גם אם אין רכב). 4. קונים אופנוע מספיק גדול (כמו 1100F) שמפעיל את החיישנים. 5. הדבר החמישי הוא מכוון יותר לכיוון המועדון. צריך לדרוש מהרשויות שיכוונו את החיישנים כך שאופנועים יפעילו אותם. או לפחות לדרוש שיצויין בכל מקרה את הפינה שתפעיל את הרמזור.