שאלה

שאלה ../images/Emo35.gif

בגלגל הזמן אומר קרלוס בעצם שלוחם לא בוחר בדרך מרצונו, בנוסף, טוען דון חואן מטוס שאכן "לכד" ברשתו את קרלוס כדי שימשיך/יסיים את השושלת שלו, והבחירה נעשתה גם לא על ידו (של דון חואן מאטוס) אלא על ידי כוחות עליונים. גם אומר שאופן הלכידה של קרלוס קסטנדה היה ע"י העניין שלו בסמים שונים. שאלתי היא 1) מה בדיוק אנחנו עושים פה - הרי אם אני לא יכול לבחור את הדרך הזו היא בעצם חסומה בפני? 2) מהי מידת הערך שיש לספר הראשון שמתאר את המפגש של קרלוס עם דון חואן הרי כל התקופה הזו היא בעצם פתיון שהורכב עבור אדם יחיד (קרלוס)?! 3)קרלוס גם טוען שחלק נכבד מהלימוד נעשה בקשב השני שבמשך שנים כלל לא היה מודע לו, אז בעצם חלק מספריו נכתבו כאשר הוא לא ראה את "התמונה המלאה" ? - זו בעצם הרחבה של שאלה מס' 2. תודה מראש על התשובות.

L i z a r d

New member
תשובה שלי ל-2 ו-3

שני הספרים הראשונים באמת לא מומלצים לקריאה בהתחלה. לגבי שאר הספרים, אני חושב שמה שכדאי לעשות זה פשוט לקרוא את כולם ולהסתכל על התמונה הכוללת. יתכן שזה יקח יותר מקריאה אחת, ועוד זמן של הבנה מעשית יותר, אבל אפשר לתפוש את כל מה שמתואר בספרים בצורה קוהרנטית וברורה. לגבי התועלת של הספרים מלפני שהוא זכר את הלימוד בקשב השני, לדעתי יש בהם תועלת, ושוב, התסכלות על התמונה הכוללת של כל הספרים יכולה לחדד את זה. הוא לא ראה את "התמונה המלאה"? אתה יכול לקבוע על מישהו שהוא רואה את התמונה המלאה? לך תדע, יתכן שהוא מעולם לא ראה אותה גם בהמשך. אם יוצאים מנקודת הנחה כזו אפשר להבין את הספרים בפורפורציה מדויקת יותר.

מה פתאום שאקבע מה קרלוס קסטנדה

הבין או לא הבין - הוא זה הוא ואני זה אני. על סמך מה שקרלוס קסטנדה כותב בספריו המאוחרים (גלגל הזמן) אני, שאני לא מנוסה בכתביו, נותר שואל מול הודאתו המפורשת שמה שנכתב הוא לא מקשה אחת אלא משקף גם את התפתחותו לאורך השנים וגם את המסר שהוא מעביר לגבי מי יכול ללכת בדרך הלוחמים (הוא מכנה את מי שהולך מרצונו - טיפש!). בכל אופן תודה על תשובתך - רק להבהיר אני לא מנסה לתקוף או לקנטר, אלא אולי וותיקים בדרך הזו יצביעו לי על פרק מסוים או ספר ספציפי שעונה על השאלות הללו.

foxx

New member
קרלוס

אני חושב על זה במובן דומה לאורקל במטריקס - מה שהוא אומר זה כדי לגרום למשהו אחר, זה לאו דווקא נכון לפי התפיסה המוחלטת שלנו

charlila

New member
,תנאי הקבלה והמיון

1. אתה יכול להגיש מועמדות ליחידת הלוחמים - אבל התקבלותך מותנית בהסכמת הממונים (הרוח). אם לא תגיש מועמדות, לא תתקבל. אם תגיש - אולי תתקבל ואולי לא. מה שמבלבל זה שהמיון והקבלה הסתיימו לפני עידן ועידנים; אלא שתאונה חסמה לנו את הזיכרון - כך שיש צורך בהליך פורמלי (לפחות) של קבלה בכל חיים - כדי לוודא שהגיוס נעשה בהסכמת כל הצדדים. הוחת מצדה, נאלצת לטרוח וללכוד את לוחמיה, כדי להביאם לעמדה שבה ישובו וישקלו מועמדות. 3. גם כשמורה רואה את התמונה המלאה, הוא לא יכול ללמד את כולה בבת אחת.

קשה לי לקבל זוית ראיה מסוימת שהבאת

לא מסתדר לי עם המצפון שלי, שהרוח תדחה "אדם ממוצע" מלהתקדם בחייו הרוחניים. - יכול להיות שתדחה זמנית אבל לא FOR EVER !!! מהיכן לקחת שהלוחמים הם "יחידה עילית" "שגויסה" לפני עידן ועידנים? (מעניין) נדמה לי שאיפשהו (הטבעת השניה של העוצמה) שדון חואן מטוס מדבר על "הצורה האנושית" שהיא עיוות הצורה האנרגטית שאליו היגיעה האנושות בכוחות עצמה
ז"א שכדי לתקן את הצורה הזו לא די בכמה לוחמים אלא יש צורך בדרך שמקיפה את כלל האנושות. תודה על התשובה.

charlila

New member
אפשר לשרת גם בשק"ם

לא תדחה - תשבץ למקום אחר. זו בהחלט לא דרכם של הרבים. מהיכן? ידע אישי. כתבתי על כך ספר, "סגירת התּמָהְּטֻפָה" שאת הפרומו שלו אני שולחת לכל מי שמבקש (בצירוף כתובת דוא"ל).

loquado

New member
היי

לא מדובר על יחידת עילית שגוייסה ומונעת השתתפות. כל אחד יכול להצטרף אם רק יהיה יותר אדם ופחות מכונה שמגיבה.

loquado

New member
הגשת מועמדות -יפה..

מסכים. את המועמדות לא מגישים בכתב או בדיבור -את המועמדות מגישים בסדרה של מעשים הכרחיים שמביאים לנכונות. הרוח לא סופרת דיבורים.

foxx

New member
קרלוס

לא נראה לי שיש אפשרות להבין את מה שהוא מתאר בספריו. מה שאני כן חושב אפשר וצריך לעשות - העיקר התחושה ולא ההבנה. ההרגשה ולא התוכן. אם תיזכר, תשים לב שדון חואן בעצמו אומר הרבה פעמים - הדבר היחידי שמשנה זה נקודת המאסף והתנועות שלה. כאשר אתה קורא את הספרים, נקודת המאסף נעה, כל ספר מניע אותה לכיוון אחר. ניסיון להבין הבנה רציונאלית תכליתית של מה באמת קורה בספרים ואיך זה יכול להיות אמת כי הרבה עובדות לא מתחברות ולא מתקשרות אלינו לחיים, זה שולי בעניין הזה. כמו באש שבפנים - הבלתי ניתן לידיעה רק מכלה לנו את האנרגייה, גם פה אני לא חושב שיש מה להתעסק עם זה, כי בסופו של דבר זה לא יוביל אותך לבאמת הבנה מלאה יותר וזה רק ייקח ממך הרבה אנרגייה. בנוסף, באמנות החלימה, קרלוס אומר שאת קרול טיגס וכל החבר'ה הוא הכיר בזמן שדון חואן עדיין היה איתו וזה היה במצבים של מודעות רגילה. אם ככה, אז איך בטבעת השנייה של העוצמה הוא לא ידע שיש עוד חניכים מלבדו ? ואיך, אם אנחנו יודעים ששאר החניכים היו איתו גם בשעה שדון חואן עזב את העולם, אז מתי היה לו זמן לקבוצת החניכים השנייה ? אני לא חושב שאפשר לענות על השאלות האלה. אני מניח שהוא שינה קצת פרטים, ואני מניח גם שהרבה פרטים הוא בחר להשמיט, ושהרבה דברים גם פשוט לא מסוגלים להסתדר אצלנו בראש לפי התפיסה הרגילה שלנו. אבל לדעתי גם כל העניינים האלה זה לא העיקר, זה הרציונאל שלנו שמנסה להסביר דברים וצריך להגיד לו לנוח, הוא לא באמת מקדם אותנו.

loquado

New member
הדבר היחידי -הערות

הדבר היחידי שמשנה את התפיסה הוא נקודת המאסף. אבל למה אתם מדברים כל הזמן עליה ועל שינוי מצבי תודעה ולא רואים את התמונה הגדולה... התמונה הגדולה אינה הטכניקה אלא המטרה והדרך. שינוי מודעות קיצוני אפשר גם לקבל מסתם ג'וינט או הסנפה - ולאן זה מוביל בדיוק ?! התמונה הגדולה. גם כשמציירים נימים של עלה שלכת דקיק צריכים לדעת משהו על עונות השנה...

foxx

New member
תשובה

1) דון חואן טוען שהוא הגיע למידת טוהר מסויימת, שבה יש לו קשר חזק עם הרוח, ובמצב שהוא נמצא הוא לא מחליט לבדו ולא נותן לרצונותיו כאדם להשפיע, אלא הוא נותן לרוח להנחות אותו בדרכו. לשאלה מה בדיוק אנחנו עושים פה - התשובה לפי מה שקראתי על דון חואן תהיה שגם הוא לא בוחר, זה לא אומר שהיא חסומה אלא שייעודו זה פשוט דרך אחרת. בינתיים, אתה יכול ללכת לפי הדרך שלו והיא תגרום לכך שתוכל להיות בקשב יותר אל הרוח ולתת לה להנחות אותך במעשיך וכך אתה תמצא את הדרך האמיתית שלך. 2) מידת הערך שיש לספר, לדעתי, בדומה לכל מידת ערך שיש לספר אחר שלו - תזוזה של נקודת המאסף לנקודה מסויימת. בנוסף מתוארים שם חוויותיו של קרלוס והכרויות ראשונות עם קשב אחר. נכון שבנוסף, הסמים שהוא לקח שימשו כפיתיון שגרם לו להישאר בדרך זו. 3) כן, בחלק מספריו או אפילו בכולם הוא לא ראה את התמונה המלאה. בספרים שנכתבו בזמן שהוא לא היה מודע למצב מודעות גבוה יותר הוא ראה אפילו תמונה קטנה מאוד יחסית. כמובן שאין לנו דרך לדעת כמה באמת הוא היה מודע למצב מודעות גבוה יותר במשך תקופת החניכות.

נער הייתי וגם זקנתי ולא ראיתי צדיק

בלי רציונל. הרציונל זה לא "ה"דבר שאמור להנחות את חיינו (נגיד) אבל להתעלם ממנו - זה משהו אחר לגמרי ולדעתי גם שגוי.

loquado

New member
קופץ גבוה וטוב שכך ...

1- מה אנחנו עושים פה : תלוי לגבי חייו של מי השאלה נשאלת. חיים כמו כל דבר אחר יכולים להיות טעונים בהמוני דברים. סיבות לקיום לדוגמא שונות מחייו של X לחייו של Y. אבל אם אתה שואל מה אנחנו עושים פה כגזע...הייתי אומר שההקבלה הטובה ביותר תהייה טירונות מסלול של הסיירת הכי מובחרת בצבא השמיים. 2- הערך של הספר גבוה. לא הייתי מוותר עליו ולפי דעתי מוטב להתחיל בו. האדם אוהב סיפורים. לא היינו כאן אם לא היה בזה נופך סיפורי. כל כך להוטים להשתתף בסיפור של חיינו שממש הגענו לכאן :) התקופה היא לא פתיון בדיוק. הייתי מתאר אותה : הדבורה שמצאה את הצוף העץ שהצמיח פרחים האביב והדינמיקות זמן ומקום מפגש 3) נו -אז קרלוס לא יכול היה לדעת על התמונה הגדולה... -ואנחנו יודעים ? :)

מצטער על האיחור בתגובה

קודם כל תודה על תשובתך, ומצטער על האיחור בתגובתי. שנית, מתוך דבריך אני מסיק, שאתה מאמין שלחיי האנושות יש מטרה - דבר שצריך לראות ולהראות. שלישית, אם כולנו חיילים בצבא השמים אז עובדת היותנו לוחמים היא עובדה שרירה וקיימת ולא תלויה כלל ברצון שלנו או בבחירה - ז"א בעצם שכולנו "לוחמים" כי זה ממלא את התנאים שהוזכרו בספר. רביעית, אם כולם לוחמים אז את מי "אוכל" "הנשר" ?!!! הוא בטח רעב לאללה.

שאמאן20

New member
חשיבות קטנה

טוב, אני אנסה לא להגיד פה שטות אבל דעתי היא כזאת: ברגע שאתה נכנס לזה אתה עולה על הדרך השליטה שלך היא מוחלטת. ברגע שעלית על הדרך אפשר להגיד בתור אכסיומה שהחיים, ברשות כוחות אחרים, הובילו אותך ולא הייתה ליך ברירה. תזכור שברגע שאתה מבין דברים אין דרך אחורה. הספרים שנכתבו בלי ראיית התמונה המלאה נכתבו בשביל אנשים שגם הם לא רואים אותה. בכל תקופה קרלוס נשאר בכמה רמות קבוע מעל הקוראים. אין לספרים חשיבות מיוחדת כמו שתוכל לקרוא בספר השני הכל טפשות נשלטת. אין לנו ידיעה מוחלטת וייתכן שזה שקר מצד דון חואן כמו כן יתכן שלא הייתה לו שליתה או ברירה לכלום בנוגע לקרלוס העניין הוא שזה לא משנה... אם לא תעלה על הדרך אין לכך כל חשיבות לגביך. אם תעלה אז כבר תבין בעצמך. או שלא.....

הנה עוד תשובות...

"1) מה בדיוק אנחנו עושים פה - הרי אם אני לא יכול לבחור את הדרך הזו היא בעצם חסומה בפני?" וואלה. אז מה באמת אתה עושה פה?
תהיה אשר תהיה תשובתך, אני מניח שרוב הגולשים אשר משתמשים בפורום הזה, עושים זאת מסיבותיהם הם. אני לא מעריך שיש איזו שהיא סיבה אחידה, אבל אפשר לשאול אותם, אחד אחד.
"2) מהי מידת הערך שיש לספר הראשון שמתאר את המפגש של קרלוס עם דון חואן הרי כל התקופה הזו היא בעצם פתיון שהורכב עבור אדם יחיד (קרלוס)?!" משער אנוכי שהערך של כל ספר נובע במידה רבה מהקורא שלו. בטח כל אחד הפיק דברים אחרים מהספר הזה. למשל, מה אתה הפקת ממנו? תהיה אשר תהיה תשובתך, סביר להניח שהפקת ממנו דברים כאלה או אחרים, אחרת לא היית קורא אותו (הנאה? תובנות? שינויים בחיים שלך? לא יודע, אבל תכף אדע אם תענה לי). "3)קרלוס גם טוען שחלק נכבד מהלימוד נעשה בקשב השני שבמשך שנים כלל לא היה מודע לו, אז בעצם חלק מספריו נכתבו כאשר הוא לא ראה את "התמונה המלאה" ?" כן. וגם אחר כך, כפי שהשיב לך L I Z A R D (אם הבנתי את תשובתו), הוא המשיך שלא לראות את התמונה המלאה. וכך גם דון חואן. וכך גם אנחנו. אבל זה בעצם ברור מאליו.

למעלה