לגבי השאלה שלך , אפשר לקבל נכות מהמוסד לב.לאומי. תשאלי את הידיד שלך אם הוא סובל מאפילפסיה נטו ,קשה מאוד להוציא % נכות אבל אפשרי... מה שידוע לי , זה שכל ניתוח/אשפוז בעבר עוזר כדי להעלות את ה%. בנוסף לכך קיימת וועדה רפואית , אם וכאשר יוכר כנכה ואחוזיו יהיו מעל 60% אם לצמיתות או זמני יקבל רטרואקטיבית מיום הגשת הבקשה למוסד לב.לאומי, אם יקבל % יוכל לעבור בדיקות התאמת מקצוע במכון אדם/פילת ויש אף כאלה שיצאו ללימודים אקדמאיים , כל עניין לגופו.(בד"כ מקבלים הכשרה מקצועית שכוללת נסיעות + הקיצבה עולה בתקופת הלימודים) אני מקווה שלא הטעתי אותך , ממליצה לך לקפוץ לפורום זכויות נכים בתפוז, לאתי יש הרבה יותר מידע ממני. זה על כל פנים מה שידוע לי... להתראות
בביטוח לאומי,זה מאוד תלוי בסוג האפילפסיה והאם אין גורמים נלווים,כגון הפרעות התנהגות או הפרעות קשות בלימודים {כתת חינוך מיוחד}זה מאוד תלוי ויחודי לכל אחד. זה גם מאוד תלוי בתפקוד של החולה.
75% קיבלתי על האפילפסיה, יש לי עוד 68% על כתפיים פריקות וסדק בכתף, אבל הגורמים הנלווים מזכים אותי במטפלת צמודה, אם אני רוצה, ולא בקיצבה. ושני הדברים נפרדים לחלוטין זה מזה.
איך מבחינת המוסד לב.לאומי? הם לא מאיימים בכך שיפסיקו את קצבת הנכות באיזשהו שלב? בדקת את הדברים מולם? לא מנסה לרפות את ידייך אך ידוע לי שאם ישנם אחוזי נכות , ומתחילים לעבוד , יש לדווח להם וישנה איזושהי וועדה לאחר מס' חודשים , האם את מודעת לזכויותיך ולחובותיך כמקבלת קצבת נכות? יש לך הרבה מאוד זכויות , אך גם חובות , שמרי על עצמך! בהצלחה רבה רבה
גם הבת שלי מקבלת 100% נכות בעקבות האפילפסיה וסיבות נוספות אני מציעה שתכנסו לאתר של ביטוח לאומי ויש שם הסבר על הקריטריונים לקבל אחוזי נכות וגם ניתן לפנות אליהם, לא ממליצה לקו הארצי אלא הסניף הקרוב בהצלחה