שאלה

שאלה ../images/Emo35.gif

אחות של בנזוגי (הווה אומר -גיסתי
הייהת בהריום עם תאומים בשני שקי הריון נפרדים. לפני שבועיים ירדו לה המים בשבוע 27-29 (לא ברור בדיוק כי היא לא ידעה לספור וגם הרופאים לא
) בכל אופן לקח לה איזה יום יום וחצי לשים לב שזו ירידת מים ולא "פיפי שבורח" והיא נסעה לבית חולים לניאדו (נתניה) שם הרופא שלה מטפל. באותו ערב התחילו לה הצירים - כנראה בגלל העובר שהיה במצוקה בגלל המים, והכניסו אותה במהרה לניתוח והוציאו אותם. הם בריאים ושלמים והכי "מצחיק" כמעט בגודל של עופרי שנולד בשבוע 35 (עופרי נולד 1400, והם נולדו 1200 ו1150). בקיצרו היא ובעלה טוענים שלא נותנים להם להוציא את הילדים מהאינקובטור
האם זה נשמע לכם הגיוני ? ממתי נתנו לכם לעשות קנגרו ולהוציא אותם? אני ילדתי בהלל יפה ושם ביום שאחרי הם הכריחו אותי להחזיק את עופרי והיו נותנים לי להוציא אותו מהאינקובטור מתי שאני רק רוצה כדי לעשות קנגרו (אבל לא בשביל שום דבר אחר) יש לציין שאחד הילדים מקבל חמצן (אם כי לא קבוע) והשני לא. וחוץ מזה מישהו מכיר משהו על הפגיה בלניאדו? שבוע טוב.. ואולי סוף סוף אני אלד השבוע
להזכירכם 39+ אמא של עופרי

באיכילוב לא דיברו איתי בכלל על

קנגרו ואני לא כ"כ זוכרת מה היתה התשובה שקיבלתי כששאלתי על הנושא. וגם לא הייתי כ"כ מאופסת על הנושא כדי להתעקש אע"פ שעילי לא היה מונשם אלא רק נעזר ב- cpap בכל אופן לפני קילו וחצי הם לא התלהבו להוציא אותו מהאינקובטור (ביקשו שאתן לו להתחזק עוד קצת) ובמשקל הזה זה היה רק לכמה דקות ספורות. וכל הכבוד על השבוע

כן-גורו!

כמעט שלחו אותי ללדת ב"לניאדו"... מזל שהתעקשתי. בתה"ש נתנו לקנגר מ-1.200, ב"ליס" חל מ-750 בתנאי שהתינוקי יציב ולא מונשם (כמובן שאלה חטפה זיהום ב-740 גרם). מקווה שתהיה לך לידה נפלאה ומתקנת, ורק שתהיה כבר!! מחכה להודעת הלידה שלך

אני אמנם לא ילדתי בארץ

אבל לשאלת הקנגרו, לי נתנו להחזיק את מאי יום אחרי הלידה והיא כולה שקלה 955 גרם. כאן הם ממש מעודדים את עניין הקנגרו.

o נעמה o

New member
בהר הצופים מעודדים מאד

לעשות קנגורו
אני קיבלתי את פשושי לקנגורו כשהוא היה בן יומיים ומאז אני יושבת איתו ככה לפחות פעם ביום לשעה ולפעמים יותר. אני משתדלת לבוא קצת לפני השעה שהוא מקבל אוכל, כך שהוא עלי כשהוא אוכל (בינתיים מהזונדה). רק כשהוא קיבל "עידוד נשימתי" בצינור ישיר לריאות (למשך יום וחצי) לא רצו שאחזיק אותו כי חששו שהצינור יישלף החוצה (שבועיים אח"כ אכן קרה דבר כזה למישהי אחרת בפגיה שלנו - כשהאחות החזירה את התינוק לאינקובטור אחד החוטים נתפס במשהו והצינור נשלף החוצה), וההכנסה שלו היא לא חוויה נעימה במיוחד.

בשנידר מאוד מעודדים לקנגרו

אנחנו עשינו לגיא קנגרו עם ההנשמה שהיא שקלה פחות מקילו. לדעתי זה ממש חשוב.

../images/Emo65.gifבוולפסון לפני 4 שנים שילדתי

אתמאור בכלל לא השתמשו בקנגרו - לצערי , אולי היום הדברים מתנהלים שם אחרת אולי גם בלניאדו לא משתמשי בשיטה הזו. את מאור נתנו לי להחזיק בפעם הראשונה בגיל 10 ימים ,אחרי שעטפו אותו במליון חיטולי בד כדי שישמור על חום הגוף שלו, מחובר למליון צינורות וחוטים פשוט הניחו אותו עלי וככה הוא נשאר במשך 10 דקות ( עוד מעט היו צריכים להנשים ). ומה איתך, הכנת כבר את התיק או עוד לא
גלי כל שנבקש לו יהי...

hagit2000

New member
גם לפני שנתיים

לא נתנו בוולפסון לקנגר. אבל החזקנו את שני על הידיים מהרגע שהיא חצתה שוב את קו הקילו כל יום למשך 10 דקות. וא"כ כשהיא היתה קצת יותר גדולה זה גדל לחצי שעה. ולקראת הסוף זה כבר היה לזמן בלתי מוגבל. כשדברתי איתם אחרי שהשתחררנו, ושאלתי אותם למה הם לא מאפשרים קנגרו, הם אמרו לי שזו המדיניות שלהם - הם מפחדים מזיהומים. אני מקווה שהמדיניות שלהם תשתנה (השתנתה?), כי זו באמת אחת הפגיות הטובות בארץ!

תלוי בגישה של בית החולים

אצלנו בסורוקה מאד בעד השיטה של הקנגרו. לכן כבר אחרי 4 ימים שליאל שקלה 950 גר' הם הוציאו אותה עם כל החוטים של המוניטור ושמו אותה עלינו. היא הרגישה כל כך נוח שנרדמה טוב מדי והפסיקה לנשום... גם פגים שקבלו חמצן הוציאו אותם עם מסיכת חמצן לקנגרו. אם הבית חולים לא מוכן שיוציאו לא נראה לי שיש משהו לעשות. היא יכולה לבקש שוב ולומר שקראה מחקרים שאומרים שזה תורם רבות לאם ולפג. שלפחות יגידו לה למה הם לא מוכנים להוציא אותם... ולך אני מאחלת לידה קלה ותספרי חוויות איך זה ללדת רגיל... (יש לך תופעות של סוף הריון...צרבות..דליות..כבדות...כאבי גב...)

קרן פ

New member
בתל השומר גם כן מאד מעודדים

קנגורו. רק מה, כל פעם לפני , היינו צריכים למדוד להם חום גוף ולדן בדר"כ הייתה בעיה עם זה
. לגבי לניאדו - אין לי מושג. שבוע טוב, קרן

יש הגיון מסויים

היו אחיות שלא הסכימו שאני אפתח את הדלת של האינקובטור בכלל כדי שהחמצן לא יברח. הם לא רוצות בעיות במשמרת שלהן, ולא מוכנות "להגדיל ראש" בשביל זה. על אחת כמה וכמה לקנגרו. היו מקרים שפשוט לא הקשבתי להן. ברגע שמשמרת קודם יכולתי להוציא ופתאום אחת עושה לי כסת"ח- זו הבת שלי והיא יכולה לקפוץ לי!!!!

ayelet i

New member
נשמע משונה...

אצלינו (ברמב"ם), גם אלה שלא ממש עודדו להוציא אותה מהאינקובטור לא סרבו כשבקשנו. ממש משונה. עם כל המודעות שיש היום לחשיבות המגע, בעיקר לקנגרו. אולי יש סיבה? איתנו היה מאושפז תינוק שהיתה לו בעיה בריאות והיתה חשיבות לתנוחה בה הוא שכב. נועם אכלה כל שלוש שעות. בשבועות הראשונים על האכלה היתה מעל שעתיים, אח"כ חיכינו שהאוכל יתעכל קצת ואז, ורק אז, נותר לי כמחצית שעה יקרה להחזיק אותה. כל סדר היום שלי נע סביב אותן מחצית שעות... כמה שזה נותן - להם, לנו... ממש משונה.

למעלה