שאלה
:

שאלה../images/Emo35.gif:

אני מדבר עם מישהי בטלפון, היא אף פעם לא ראתה אותי. באחת מהשיחות היא מספרת לי על בחור שהיא יצאה איתו מס' פעמים והפסיקה, כי לא התאים לה. היא ממשיכה ומתארת למה הוא לא התאים לה: "הוא נמוך (מטר ושבעים) והראש שלו קצת גדול, יחסית לגוף.". שוב, היא לא יודעת איך אני נראה, אפילו לא על-פי תאור. מהמשך השיחה אני למד שזה לא שהיא מנסה לשדר: "תשמע, אם אתה לא נראה טוב, עשרות מונים, אל תתקרב!". לא זה. כנראה שהיא כבר "החליטה" איך אני נראה... יצויין - שהיא לא סיפרה את זה במצב של מבוכה, שאומרים דברים ולו רק בכדי לא לשתוק. להפך, הסיטואציה היתה מאוד נינוחה וכנה. ויצויין עוד, שהיא מגלה נכונות עד כדי להיטות להיפגש. השאלה שלי היא: מה אני אמור להבין עליה? שהיא פנטזיונרית? ואולי משהו אחר? אל תהססו לומר גם מה אתם חושבים עלי, שאני שואל כאלו שאלות. וכדי להוציא את ה"עוקץ" אני אהיה הראשון לומר מה אני חושב עלי - אני לעצמי: תשמע, ממה שכתבת למעלה עולה שאתה מזה מכוער... להת' לבינתיים.

De-Panther

New member
לא מבין מה הבעיות עם הבחור... אז מה

אם הוא יכול להיות אחלה ראש גדול כאן בפורום זה אומר שלא צריך לצאת איתו?? כאילו הוא סה"כ ראש גדול...

shellyland

New member
תשמע, ממה שכתבת למעלה עולה

שאתה מה זה חסר ביטחון לגבי המראה החיצוני שלך ומפחד שזה יהיה פקטור רציני בסיבות לדחייתך. מה אתה אמור להבין עליה? שהיא מאוד חסרת רגישות. מה, היא לא מעלה בדעתה שאולי גם אתה נמוך (מטר שבעים? בחיאת...) והראש שלך קצת גדול(?!) יחסית לגוף? ממש כהות רוח מצידה. אני במקומך הייתי מתקילה אותה עם השאלה הזאת. חושב שהיא כבר "החליטה" איך אתה נראה? שאל אותה. נראה מה היא תענה. ובקשר לקשר: גם אני לא ממש נראית פיצוץ (בלשון המעטה), וכשאני יוצאת בבליינד-דייט אני נוהגת להעלות את הסוגייה הזאת כבר בשיחת הטלפון הראשונה ומי שלא מתאים לו - לא צריך. לא מוכנה להתחיל להתאהב במישהו בטלפון, ואז בפגישה הראשונה להסתכן בזה שהוא ימצא אותי דוחה מבחינה חיצונית. לא מוכנה לחשוף את עצמי לפגיעה כזאת.

miss tamborin

New member
ואני טוענת...

שלא כדאי לך לצאת עם אישה כזאת גם אם אתה נראה כמו בראט פיט! אם המראה זה כל מה שחשוב לה אז היא אל בנאדם שכדאי להיות איתו. אבל אם אתה עדיין מעוניין, תודיע לה שיש מצב שהראש שלך קצת גדול יחסית לגוף ואם זה לא נוח לה לא צריך!

אקווה

New member
אני חושבת שהוא לא התכוון

שלו עצמו יש ראש גדול יחסית לגוף.. זה מה שהיא אמרה על הבחור שהיא יצאה איתו קודם, לא? בכל מקרה - הרי לא זה מה שחשוב. אתה יכול לתאר לה פחות או יותר איך אתה נראה, אתה יכול להגיד לה שתבוא ותראה בעצמה, וזאת בהנחה שאתה עוד רוצה לצאת איתה. הרי על טעם ועל ריח אין להתווכח ומי שנראה טוב בעיני אחת יכול להיראות ממש לא משהו בעיני אחרת. תגיד לה: אני זה אני, אם בא לך בואי לפגוש אותי, אם לא בא לך - לא צריך" וזהו, תזוז הלאה. חבל להתעכב על דברים כאלה. יש עוד אופציות, היא לא היחידה בעולם הזה. ואתה יודע מה? אני אגיד לך משהו - אפילו אם היא תיפגש איתך ולא תמצא חן בעיניה - זה ממש ממש לא אומר שאף אחת אחרת לא תרצה.. באחריות..
מחזיקה לך אצבעות!!

dana2909

New member
אל תסתכל בקנקן

תראה, אתה צריך לקחת פה כמה דברים בחשבון. דבר ראשון, לנהל יותר מדי שיחות טלפון לפני פגישה ראשונה אף פעם לא יותר מדי בריא. זה מפתח יותר מדי ציפיות ובסוף מתאכזבים. דבר שני, אם אתה לא נראה כמו שמוצא חן בעיניה אז מה? אתה צריך לשאול משהו יותר חשוב. ואם היא לא תמצא חן בעיניך? אולי, במסגרת אחת השיחות שלך איתה שווה לך לשאול אותה אם החשיבות שהיא מייחסת ליופי חיצוני לא בא על חשבון הבנאדם? למעשה זה יהיה נאיבי לחשוב שהחיצוניות לא משפיעה, היא משפיעה, אבל היא צריכה להשפיע עד גבול מסוים, באיזשהו שלב צריכה להיות אישיות. אי אפשר לדעת לפי הניתוחים שלה של אותו אדם איזה סוג של אנשים היא מעדיפה (אולי אף גדול במיוחד עושה לה את זה), בכל מקרה, אתה לא יכול לשנות את איך שאתה נראה (אלא אם יש לך כמה עשרות אלפי שקלים לניתוח פלסטי), אתה נראה כמו שאתה נראה. אם היא לא מקבלת את זה , למה שתרצה להיות איתה?

הזאתי

New member
תעביר את זה

אז היא אמרה. אז מה? מה זה משנה אם תשאל אותה למה היא התכוונה? היא בטח תגיד שלא התכוונה, ואולי זה באמת נכון. פשוט תכין את עצמך נפשית למיקרה של פגישה. שיכול להיות שלא תמצא חן בעיניה כי הכתפיים שלך צרות מדי, או כי יש לך עיניים קרובות מדי. ואולי היא לא תמצא חן בעיניך כי יש לה תחת גדול מדי, או שיניים צפופות מדי. ואולי היא תראה אותך ופתאום ראש גדול ייראה לה כמו משהו סקסי. מה זה משנה בכלל? אם לא תנסה לא תדע.

אני משתרשרת לזאתי,

כי גם אליה יש לי שאלה. אבל איש אחד, מכוער או לא מכוער - תהיה אשר תהיה. יש לי דווקא הרגשה, שאותה בחורה להוטה, בלי לראות אותך, מרגישה מספיק חופשיה וקלילה כדי להסביר לך שיש לה כל מיני דרכים לפסול אנשים, ואחת מהן היא כנראה גודל הראש שלהם ביחס לגוף. לי דווקא לא נשמע שהיא מסוג האנשים שיפסלו על כל פיפסון, ואיכשהו המשפט שהיא אמרה דווקא נשמע לי שהיא פשוט לא מצאה משהו טוב להגיד עליו או ממש רע, אלא את העובדה שחוץ מזה שהוא לא מצא חן בעיניה (מכל מיני סיבות) הראש שלו הוא כזה וכזה. אם היית אומר לנו: "תשמעו, כל סיפור שני שלה זה שהיא העיפה את ההוא בכלל נחיריו הא-סימטריים", או "היא נפרדה מהחבר הקודם כי היא גילתה שבצדודיתו הוא דומה לז'ראר דפרדייה", הייתי אומרת לך שהבחורה בפירוש מיחסת חשיבות אך ורק למראה חיצוני. היא לא נשמעת לי כזאת, וכל המלל המיותר שכתבתי בשתי הפסקאות האחרונות לא יעזור לך. אתה פשוט תצטרך לפגוש אותך ולהחליט בעצמך. שיחות טלפון הן אמצעי תקשורת מקובל, אבל פגישה פנים אל פנים תבהיר לך במי בעצם מדובר. אפשר בבקשה שוב לבקש לא לשכוח לעדכן, בבקשה בבקשה בבקשה?

והשאלה לזאתי היא

דווקא קושיה: אנשים שלא מפחדים להיות לבד, בדרך כלל הם אלה שעוזבים. ואם המשפט שכתבת בסוף היה נכון, לא היתה מלווה אליו כזה שק של תסכול. שלא תחשבי שלא הרגשנו.

מצחיק...

זה כאילו שאתם מתעקשים לדחוף אותי אל תוך עצמי, כאומרים לי: זאת החבילה -תרצה או לא... ואני בסך-הכל רציתי לשאול את זה בצורה ערטילאית, מנותקת ממני-עצמי. אני לא קונה את זה שהמראה לא חשוב, עברתי את גיל התמימות. ויופי פנימי [אם בכלל יש כזה דבר] הוא לא משהו שרואים בפגישה הראשונה. זה פשוט נראה לי, ממש בלי קשר לאיך שאני נראה, חוסר טאקט. כמו, בערך, לומר למישהו שאתה לא ממש מכיר: "באמאש'ך?!" ובסוף מתברר שאין לו אמא... ולא! לא התכוונתי לתאר את עצמי [תודה, אקווה], זה באמת מה שהיא ספרה על אותו בחור והבאתי זאת על-פי התאור שלה, כי רציתי שתבינו איך זה נשמע. ועכשיו אני גם שמח שעשיתי זאת, כי אני חושב שאפי היקרה ממש ראתה את המקרה - נכוחה. תודה לך. ובכלל, מכל אחת ואחד מכם קיבלתי משהו. אתם נהדרים. נ.ב. איך אני נראה? בערך כמו שאר התכונות שלי: לא יפה ולא מכוער, אבל ממש מסובך להסביר...

nutmeg

New member
מראה מראה שעל הקיר...

האמת? קשה להכנס לסוגייה הזו של "האם מראה חשוב או לא חשוב" כי לכל אחד זה "חשוב" אחרת. העניין בקשר הוא הנכונות של שני אנשים להפגש עם ראש מספיק פתוח כדי לעבור את מחסום הרושם הראשוני. אם לאחד אין נכונות כזו (כמו ששלי תארה) - באמת חבל על הזמן. אין ספק שמראה חיצוני הוא מעין מסננת מאוד מאוד ראשונית - אבל בקשרים וביחסים בסופו של דבר היא לא זו שקובעת. שוב - השאלה היא עד כמה זוג אנשים מוכנים באמת ללכת מעבר לרושם ראשוני. אגב, מהדוגמא שנתת כל מה שאני הבנתי הוא שהבחורה אמרה לך in so many words שהיא, כאדם, נותנת משקל לרושם ראשוני. בתקשורת אנושית מדובר על time slot שקבע עבורך. זה הזמן, בתוך הקשר הטלפוני שלכם, לספר לה אם יש לך ראש בטטה, אף במצח או קרניים - גם כדי להוריד חרדות וגם כדי מראש לא להכנס למקום שנדון לעוגמת נפש לשני הצדדים.

resputin

New member
יש לי די נסיון בנושא..

הכרתי לפני משהו כמו חצי שנה-שנה, מישהו דרך האייסיקיו. התחלנו לדבר קצת שם, קצת פה- בטלפון וכדומה. מה אומר, יש לבחור גאווה מפה ועד לפסגת ההרים הכי גבוהים [שגם ככה, פה בארץ, לא גבוהים יותר מדי]. -מבלי שדברנו עליו ועליי, ראיתי מה הוא מחפש -מישהו מושלם. שלא תבינו לא נכון, אף פעם הוא לא דיבר על כמה רגיש הוא יהיה, או שידע להראות חיבה. -העיקר שתהיה לו בטן מוצקה ושרירית- חלקה כמובן, פנים מדהימום ו "חיוך ממיס". דיברנו פעם אחת. פעמיים. שלוש. ארבע פעמים על הנושא- ואני כבר הייתי עם האקדח על הרכה- יום אחד פשוט שאלתי אותו בשיא הכנות בטלפון "לא נמאס לך לחפש משהו שלא תמצא בחיים? הרי, אם אתה לא נותן צ'אנס לשום אדם שהוא פחות ממושלם, למה אתה חושב שמישהו יענה לקריטריונים? אני יודע שאתה נראה טוב [תמונות], שאתה שחיין וכדומה... אבל תאמין לי, אתה גם רחוק ממושלם. אז מה לך, לחפש עם אנשים מושלמים?" -הוא היה די בשוק. לקח לו קצת זמן לאסוף את עצמו מחדש, אבל הוא לא היה עויין. הקשר ביננו נקטע מכיוון שהוא טס לחו"ל וכשהוא חזר, לא היה לי אינטרנט זמין במשך יומ-יומיים, אז יום בהיר שטוף שמש הוא מתקשר. מסתבר, שהפלתי לו אסימון או שתיים -לא שהוא השתנה אבל. מה זה מספר לנו.? שישנם דברים שתבועים באנשים עמוק בתוכם, שאפילו הם אולי לא יכולים לשנות, כי הם כ"כ רגילים לזה. שלא תבינו לא נכון, זה לא שהיו לו ממש מציאות. אנשים שנמצאים עם סטנדרטים כ"כ גבוהים.. לרוב נשארים לבד, במקרה הזה, הוא באמת לבד. כשהם יחפשו מע' יחסים עמוקה, הם יראו- שהיופי הוא לא היחידי קובע.

תשובה מראש ממשלה לבדה

שלום איש חד לבד למיטב ידיעתי לבד הוא בד רך ולא חד כך שהנני מציעה לך לבדוק היטב את פשר השם אותו נתנו לך הוריך בזמן ברית המילה בזמן השיחה הטלפונית שלנו שוחחנו על דוד בן גוריון ידידי הותיק משכבר הימים ראשו אכן היה גדול יחסית לגופו ואני מחפשת מישהו שווה ערך לכך אל נא תפגע אם אינני יודעת מה אני רוצה ממך הרי אני מאמינה שלמדת שגם אני לא יודעת מה אני רוצה מעצמי ואוסיף רק כי אינך מכוער כלל ובמידה ומוחי היה צלול הייתי מבלה את לילותיי במחשבות רבות עליך אך לשווא

למעלה