שאלה

ateh

New member
שאלה../images/Emo35.gif

דוד, בוקר טוב!!! יש לי שאלה ... ידיד של האח שלי התקשר אלי עכשיו ואמר שהתחיל להתעניין בטאי צ´י וכו´ וביקש שאני אספר לו... אני יודעת שיש לו איזשהו בעיה בגב , כבר הרבה שנים, לא יודעת בדיוק מה וגם בעיות נשימה... הוא גם ביקש קלטת עם הקאטה, אבל האמת נורא חששתי לתת אותה מפני שהוא יכול להזיק לעצמו, אמרתי לו שעדיף לו קודם להתייעץ עם המדריך מקצועי... אתה יכול להמליץ מישהו מאזור חייפה/עכו? הםםם...קבלתי עכשיו מסידג´ מאחי שהוא מסר לו ת´קלטת...בסדר, שיקבל התרשמות כללית... הוא פשוט טיפוס שישר קופץ לנסות וזה קצת מדעיג אותי... דוד, מה אתה ממליץ? אם בכלל כדי לו להתחיל עם כל הקטע? סוררי, על השאלה מבולגנת ... בתודה!!!
יום טוב!!!
עם חיוך!!!

שלום Ateh, כמה המלצות:

(ראשית סליחה על התשובה המאוחרת, הייתי עסוק קצת...) 1. אחיך צריך לגשת לרופא ולהיבדק - מה חומרת מצבו, גם הגב וגם בעיית הנשימה. 2. עם כל הנתונים הרפואיים בידו, הוא יכול בשקט ובלב בטוח לפנות אל איתמר גלילי, מדריך מטעם המרכז הישראלי לטאי-צ´י בחיפה - פרטים מדויקים כאן. איתמר מדריך מנוסה ואחראי, והוא יידע איך להדריך את אחיך כך שלא ייפגע. 3. אם את מעדיפה שהוא ידבר עם מישהו שאת מכירה, את יכולה לתת לו את מספר הטלפון שלי, אשמח לעזור. עכשיו לענין, כעיקרון טאי-צ´י עוזר גם לבעיות נשימה וגם לבעיות גב - אם מתאמנים נכון. "ישר לקפוץ לנסות" זה לא להתאמן נכון. צריך לעבוד לאט ובזהירות, ולשפר את היכולת לאט-לאט. כך אפשר להמשיך להשתפר עד 120...
מקוה שעזרתי, דוד

למעלה