שאלה

ayalab

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

הפסיכיאטר שלי טוען שאני סובלת מ OCD הוא כנראה צודק אבל יש לי גם לא מעט סימפטומים מ ADHD שהתחילו ממש מינקות. הייתכן שאדם מסויים סובל משתי מחלות או שיש המון קווים מקבילים בין שני מחלות אלו? יש כדורים שונים לשתי המחלות שפועלים על דברים שונים במוח או ששתי המחלות שייכות בעצם לאותה משפחה. תודה, אילה

שריתילה

New member
Obsessive compolsive dissorder

אני מזה מקווה שרשמתי נכון, ואם לא, אז ממש בבקשה סליחה. OCD זו הפרעה קומפוליסיבית אובססיבית. כשאני מדברת על OCD תמיד אני מזכירה את הסרט הזה עם ג´ק ניקולסון "הכי טוב שיש". זוהי ההפרעה המוכרת כשרואים אנשים מסויימים עם טיקים בלתי רצוניים, קללות יוצאות דופן בלתי נשלטים, מעשים חוזרים ונשנים רוב הזמן כמו סגירת דלת ופתיחה מספר פעמים ועוד ועוד. אני יודעת שיש תרופות ל-OCD. חלק ממי שסובל מ-OCD סובל גם מ-ADHD, זה ממש לא אומר שכל מי שהוא OCD יש לו ADHD. אני בטוחה שמי שסובל מזה יוכל למסור יותר פרטים. ישנם פורומים של OCD שפועלים כבר ממזמן וגם עכשיו ראיתי אחד שנפתח שפורסם כאן. שרית.

דליה.ד

New member
כן, יש תרופות שניתן לתת לשתי

התסמונות. לי בכיתה ילדים עם adhd ו ocd והם מאוזנים יפה תרופתית.

זהבה נ

New member
שריתלה, האם לא בילבלת מעט בין 2

הפרעות שונות? קללות, טיקים קוליים בלתי נשלטים קשורים להפרעה שנקראת "טורט". והפרעת: OCD היא יותר הפרעה מהסוג "הכפייתי", מעשים שחוזרים על עצמם כמו סגירת דלתות,רחיצת ידיים, נקיות בלתי הגיוני, איסוף חפצים לא משמעותיים בצורה קיצונית, כפייתיות שמפריעה לתפקד בחיי היומיום. ל2 סוגי ההפרעות יש טיפולים תרופתיים טובים מאוד שיכולים להפחית את הקושי בתפקוד היומיומי. הן יכולות להיות קשורות ולהתלוות גם להפרעת קשב, אבל לא חייבות, לעתים הן לא קשורות. לילה טוב,

שריתילה

New member
נכון, כן, בלבלתי...

מ´לשות, רופאה אני לא, ובוודאות אני יודעת שאני גם לא אהיה. קטע הקללות והטיקים הקוליים באמת שייך ל"טורט". וה-OCD זה בהחלט המעשים האובססיביים שאין שליטה עליהם שחוזרות על עצמן. יכולות להתקשר ולהתלוות, אבל גם אני אמרתי שבהחלט לא חייב להיות קשר. אז אני לא לומדת רפואה, אני טובה בהנחייה...
תודה על התיקון

ayalab

New member
אני לא שייכת לפורום הזה../images/Emo4.gif

למרות שאני עדיין חושבת שיש לי לא מעט מאפיינים של ADHA (אף פעם לא הצלחתי לשבת בכיתה יותר מ -10 דקות, עד היום אני לא מצליחה לקרוא ספר למרות שאני מאוד רוצה וכו´) אבל כנראה שהחוט המפריד בין כל מחלות הנפש הוא מאוד דק ולכן תמיד ניתן למצוא סימפטומים ממחלה אחרת. תודה על העזרה ואני באמת אחזור לפורום של חולי OCD (הלוואי ויכולתי לחזור לפורום מתכונים...............)

למעלה