שאלה

alona11

New member
שאלה../images/Emo35.gif

זה משנה איך מחזיקים את המושכות (זרת בפנים/בחוץ)? Chiquititas en tu crazon

כן...!

קודם כל- ברוכה הבאה! שנית כל- לסוס זה לא משנה, אבל למדריך/לשופט מאוד אכפת מצורת השיבה אז הוא בטח יוריד לך נקודות על היד! את מדברת על אינגליש או ווסטרן??

כמובן שלסוס זה משנה ../images/Emo12.gif

זה יותר "תקשורת" בין הסוס לבין הרוכב... מרגישים יותר קשר עם הפה של הסוס... אני חושבת.. אם אני טועה (שוב) תסקלו אותי (שוב)...
U-
בה-ביי!
לזכרה של אולדון

~מנצלת את השירשור~

אתם יודעים שהלכתי לסיור חוות? אאאזז... ראיתי את רשפון, החווה פשוט נראת נורא (כרגע, חוות רעננה נראת פי שלוש יותר טוב) אבל אני בטוחה שזה יראה יותר טוב בקרוב.. בכל אופן, ראיתי גם את בני ציון, חווה ממש נחמדה.. רק חבל שהיא רק ווסטרן.. ראיתי גם חווה פרטית לגידול סוסים ערבים.... אייייזההה יופייי! פשוט מדהים! שדות עצמום, מנז´ם מדהימים.. לסוסים יש תאים פשוט מפוארים! איזה מדהים שם... זה הכל לבינתיים... אני אלך לראות את השאר אחר-כך... U-
בה-ביי!
לזכרה של אולדון

ScooBy

New member
ביננו....

חוות לירון ג´וקי קלאב תמיד נראת רע....

או... :-*

אני הייתי בטוחה שהיא דווקא אמורה להיות ממש יפה..
למרות שהתאים של הסוסים ממש טובים וכו... המנז´ים נורא קטנים! אני ראיתי שיש אחלה של קוולטרים וכו... אבל המקום פיצי! וגם חם..
או וול.. ופיצי! די לסקול!
U-
בה-ביי!
לזכרה של אולדון

ScooBy

New member
בונים עכשיו

מנאז´ מקורה, ראונד פלד, מכונת הליכה חדשה... ו...זהו היה לנו מנאז´ קפיצות ענק אבל הורידו חלק ממנו והמנאז´ של הבי"ס סתם קטן והיו שני מנאז´י דרסאז´ אבל הורידו אחד כי האדמה לא הייתה טובה.... ולפני שהקאנטרי עברו אלינו התאים היו ממש ממש גדולים ואז פירקו הכל ובנו תאים חדשים וקטנים....

Puff Ball

New member
מ, מא, מאנ, מאנז´ מקורה????

מה?! איך זה שלא ידעתי על זה?? למה לא סיפרו לי?!
איזה כיף! התחילו לבנות אותו כבר?? איפה הוא יהיה?? מתי יסיימו אותו??

ScooBy

New member
אמ....

זה די חדש כל העיניין של המנאז´ המקורה... זה עדין רק בדיבורים... רוצים לבנות אותו איפה שהמנאז´ דרסאז´ ואז הוא יהיה חלק קפיצות וחלק דרסאז´. לגבי מתי בונים אותו ומתי מסיימים לבנות אותו...אין לי מושג... אני מקווה שיסיימו לבנות אותו לפני ששתחיל העונה...

לסקול את אאווין!!!!

אאווין, אולי לא שמת לב (כניראה...) אבל היא מדברת על הזרת... לא על כול היד...!
עכשיו... לסקילה!
אין אבנים... כדורים יספיקו!

taz512

New member
בווסטרן

אין שום קשר. תחזיק איך שבה לך, ההבדל היחיד זה עם יד אחת או שתיים, וזה תלוי בסוג המתג ובסוג המקצה. טאז השד והמידע

אבל

גם בשתי ידיים יש דרך בסיסית להחזיק את המושכות, למרות שזה לא משנה לסוס. ביד אחת - יש הרבה סוגים של אחיזות, ובתחרויות פוסלים על החזקה לא נכונה של המושכות.

בר15

New member
ברור שיש לזה משמעות

לפי דעתי צריך להחזיק את המושכות כמו גביע של גלידה(ברכיבה עם שתי ידיים)כאשר המושכה עוברת בין האגודל לאצבע הראשונה ואז הזרת היא האצבע האחרונה על המושכות ובתנועה רגישה של הזרת כלפי מטה זה מפעיל לסוס לחץ בפה

בווסטרן

היא כן. כשהתחלתי לרכב הייתה לי בעיה עם הזרת - בפניות הייתי מורידה אותה מהמושכות, העירו לי על זה שוב ושוב באינגליש הזרת לא נמצאת על המושכה כי זה סטייליסטי, יותר נוח או מה? לגבי ווסטרן יד אחת - יש אחיזה קליפורנית, טקסנית וכו´, הקליפורנית [אם אני לא טועה] זה להחזיק את שתי המושכות כשכל כף היד כרוכה סביבן, האגודל למעלה ויתרת המושכות נופלת לאחד הצדדים. הטקסנית זה להכניס אצבעות בין שתי המושכות (לא זוכרת כמה ואיזה) ואם יש יותר מידי או פחות מידי אצבעות זוהי פסילה בתחרות. ויש עוד.

למעלה