שאלה.......

The normal

New member
שאלה........./images/Emo35.gif

יש אפשרות שמדיטציה תעשה גם בשכיבה?

Boogieman

New member
שכיבה עמידה רביצה קפיצה גלישה

וכל מצב אחר שאתה יכול לחשוב עליו. מה שכן,מדיטציה בשכיבה יכולה להרדים די בקלות ובגלל זה כל מני "מורים" לא מתלהבים ממנה,לדעתי אין שום דבר רע בהרדמות תוך כדי מדיטציה. הכלל אומר שמה שנוח זה מה שנכון אז בינתיים אל תעשה מדיטציה כשאתה תלוי מהתקרה או קופץ על רגל אחת במדרגות [ גם ישיבת לוטוס זה לא רעיון טוב לאנשים שלא עשויים מגומי ],ישיבה או שכיבה זה בסדר גמור.

drall

New member
במקרה שלך , לא

מדיטציה בשכיבה היא עניין לאנשים סופר מתקדמים בתירגול , אנשים שכבר יודעים איך הם צריכים לעשות את הטכניקה ויש להם אינסטינקטים מדיטטבים חזקים. עצם העלאת השאלה מעידה על כך שטרם הגעת לשלב הזה. דרול

R2

New member
סליחה הילדה שלי כנראה קשקשה

דברים אלה

מלאווח

New member
חבל, חשבתי שמדובר

בצופן סודי שמשכיב אותך, גורם לך למדוט ואח"כ לחייך (כמו הליצן)...

לשכב זה בפורום אחר נראה לי

לא חשוב איך, חשובה המוטיבציה. אם אתה לא שוכב כי אתה מתעצל אלא כי כך אתה יותר רגוע.

Boogieman

New member
אשמח אם מישהו ממועצת החכמים

יסביר לי מה כ"כ רע במדיטציה בשכיבה. מי יודע,אולי אני אשתכנע שזה באמת איום ונורא.

בארס

New member
בוגימן

הכי חשוב זה שתראה שאתה אין לך ידיעה מוחלטת לגבי העיניין הזה ואחרים ! במצב הזה כל מה שיספרו לך יהיה בגדר הגיוני או לא הגיוני. טוב לשאול, שאף לראות במו עינייך.

Boogieman

New member
ידיעה מוחלטת?

לא,אין לי דבר כזה. ולעצם העניין,ניסיוני [ הקטן ] לא נתן לי שום סיבה לחשוב שיש משהו לא בסדר במדיטציה בשכיבה,חוץ,אולי,מזה שקל מאוד להרדם תוך כדי המדיטציה מה שלי,אישית,לא נראה כבעיה. ישנם גם טכניקות מדיטציה בשכיבה כמו,לדוגמא,מדיטצית "האור המוזהב" שאושו מתאר בספרו "מדיטציה-ראשית החופש ומהותו" שמהפעמים הספורות שניסיתי אותה התרשמתי שזו טכניקה פשוטה ואפקטיבית למדי ומצויינת ל"מתחילים". לפי תפיסתי,מדיטציה היא מצב,ולא פעולה כך שלפחות תיאורתית היא יכולה להתקיים בכל מקום ובכל מצב,כמובן שמצבים שיש בהם הרבה הסחות דעת מקשים על התרגול אך איני רואה משהו כזה בשכיבה בשקט. אז היות ששום דבר מנסיוני או מידיעותי הצנועות לא מרמז על משהו פסול במדיטציה בשכיבה הייתי רוצה לשמוע את דעתם של המומחים שכ"כ מיהרו לפסול אותה שיש להם,אני מתאר לעצמי,סיבות משכנעות שאני לא מודע להן.

בארס

New member
זה העיניין

הכל נמצא מעבר למה שידוע לנו בגבולות מה שידוע (לכל אחד ואחד מאיתנו) יש נכון ולא נכון יחסיים בלבד. כלומר ביחס למה שאני יודע, זה בסדר. אבל מה אני לא יודע? זה הכי חשוב ואני מניח שהאתגר הזה ימצא בכל מדרגה שנגיע אליה, כל שלב מאיר את הידוע באופן יחסי עד אולי לשלב האחרון בו ייתכן ופני העולם האובייקטיבי ופנינו אחד יהיו. אני מניח שיש שלבים אליהם מגיעים אנשים בהם הם רואים ומגלים דברים אבל תוקעים יתד ומתעלמים מהשאלה הזאת מבחינתם הם כבר מבינים ויודעים הכל ההתפתחות שלהם תיעצר או תוגבל לתחום מסויים. אני בעצמי העדתי כבר על ידענותי ביחס למדיטציה. אין לי שום אפשרות לענות לך על השאלה שלך מלבד שכמו בכל דבר אחר יש דברים שעבורם מצב מסויים הוא טוב ועבור מצב אחר הוא רע ואין אמירות כלליות כדי לדעת אם שיטה זו או אחרת טובה לאדם מסויים צריך להכיר את השיטה ולמה היא מיועדת ואת מיקומו של האדם המסויים ולמה בדיוק הוא נזקק. כמובן ייתכנו גם שיטות וטכניקות עקרות מיסודן אבל לא אני לדעת זאת כעת. בכל אופן מאחר ולא יודעתי לענות על שאלתך ראיתי לנכון להדגיש נקודה חשובה מאוד בעייני עבור כולם ועבור עצמי (בודאי לא כהטפה אישית חלילה, רק כתזכורת קטנה) וזה בזכות הייתרונות של שיטת השרשורים כולי עיניין לשמוע את התייחסות מי שיש לו הבנה בנושא וכמובן לשמוע גם כל דבר שעולה אצל כל אחד אחר מעולמו הוא אישי או תמוהה כשיהיה. :) עססו את השירשור :)

sphinx

New member
באותו ספר גם כתוב ...

שישיבה זקופה עוזרת לאנרגיות ממרכז המין לעלות.

drall

New member
אוקיי בוגי

ברוך השב ממצולות התוהו. אין שום דבר רע במדיטציה בשכיבה רק שבדרך כלל הטכניקות האלו לא עובדות. זה קשור באופן טכני בזרימת האנרגיה בגוף. כשהגוף שוכב הנטיה הראשונית שלו היא להגיע לגלי אלפא במוח ובמצב כזה המדיטציה בדרך כלל לא מגיעה. נכון יש את האור הזהוב שהיא מדיטציה קבלית מימי הביניים ששוכללה על ידי אושו והיא עובדת מצויין אבל אך ורק כאשר קיים סינכרון בין האנרגיות של הסביבה לאנרגיות שלה כלומר , מוקדם מאוד בבוקר או בכלל לא מאוחר בערב. כשעושים אותה בזמן הזה היא טכניקה מהממת ואני חסיד נלהב שלה אבל היא יוצאת מהכלל. יש עוד כמה טכניקות מדיטציה בשכיבה , "פי התהום" , "מספר שתיים" , "שער המוות" ו"חושך שלב שתיים" ובאופן כללי כל אלו מצליחות בעיקר אצל מודטים מתקדמים מאוד. אני יכול לתת לך ניסוי שתוכל לעשות ולהבין למה אני מתכוון בדיוק. תעמוד חמש דקות , עירני למה שקורה מסביבך וסביר להניח שתגיע למדיטציה. בישיבה ייקח לך בערך שעה בשביל אותו אפקט. אתה יכול לשכב כמעט לנצח ולא להגיע לשם. אבל עליתי בעזרתך על עניין מדהים. האור הזהוב לא אמוארה לעבוד לא לפי הקונספציה ההודית , לא הקונספציה הסינית ולא לפי הקונספציה הסופית. מכאן שהסיבה היחידה שהיא עובדת זה בגלל שהיא קבלית ולכן היא לא מוגבלת על ידי התיאוריות המקובלות של המדיטציה איזה קטע. דרול

למעלה