שאלה

הפסטוס1

New member
שאלה../images/Emo35.gif

מה עושים כאלה שקצת מתביישים להצטרף למפגשים קבוצתיים? אני מודה שדיי קשה לי לראות את עצמי בא למפגש כזה או אחר שמאורגן כאן אבל מצד שני יש בי את הרצון העז להכיר עוד נשאים וכמובן להכיר מישהו...

נוביקס

New member
אתה בעצם מדגיש את ההתחבטות הלא פתורה

שלך כרגע. "אין הביישן ..." זה קשה,כן.לא קל להיחשף בפני קבוצת דומים,אמת.נוח יותר כאשר לכולנו הרקע הויראלי המשותף.סוד אחד פחות וזה מבורך.לכשתרצה,תדע וגם אנחנו,אני משוכנע.רק טוב.

גבר שקט

New member
ההתביישות לשווא...

אהלן הפסטוס, החשיפה בענין הנגיף לרוב בעייתית. יש כאלה, מעטים, המתמודדים איתה בקלות - או לפחות כך זה נראה. אך הם מעטים. רובנו המכריע מהסס בכל רגע. גם כשאנו אמורים לדווח לשירותים רפואיים, ביטוחים, רשויות, בני זוג, משפחה ואפילו סטוצים אנו נתקלים בחומות של הסתרה והדחקה. לא חשוב כמה שנים אנו נושאים בדמנו את הנגיף - עדיין, בתוכנו, אנו נושאים עמנו קלון מסוים. בעיניי, הנשאות האמיתית היא הבושה. לשאת בושה זה קשה יותר ממסע אלונקות לילי (למי שעבר את זה...) שאתה יודע כי יגמר עם עלות השחר. לשאת את בושת הנגיף זה לתמיד. אני מציע לך, בזמנך, להקל ולו במעט את העול הבלתי נסבל הזה ולפחות לשוחח על בסיס קבוע דרך המסרים הפרטיים, מיילים או טלפון עם החברים כאן. חלקם משתמשים בכלי הפורום כדי לבקש ולהציע תמיכה. נסה להתרגל לעניין, נסה לעזור לעצמך בכל דרך שתתאים לך - אך אל תשאיר את עצמך ללא תמיכה כלשהי. אולי תתרגל יום אחד, מחר, בעוד שנה למצב בו אתה נמצא. אולי תשלים יום אחד וקצת יוקל עליך. ואז תצטרף אלינו לפעילויות ואירועים. באותה הזדמנות תווכח שגם אנחנו בדיוק כמוך. אוהבים וכואבים, שמחים ועצובים, אמיצים ופוחדים. בהצלחה! דרור

הבחירה בין הקל לקשה...

אני חושב, ותסלח לי שאני חולק עלך הפסטוס, שהבחירה הקלה מבין השניים היא להישאר בארון. נכון, הדבר לא ממש מביא שמחה, אושר ונחת לחייך- אך כשהבחירה היא בין השניים: לצאת לעולם ולהכיר נשאים אחרים לבין להישאר כלוא בארון מוגן- אז להישאר בארון היא הבחירה הקלה. כולנו כאן, כל מי שהיה שותף אי פעם למפגשי יום א', למפגשים בכנס הנשאים השנתי, למסיבה שהייתה מטעם הוועד לפני שנה וחצי או כל פעילות אחרת שדרשה חשיפה, חשש מאוד בהתחלה. הרי זו המהות של המחלה הזו- לא ההתמודדות הרפואית, שהיום היא כבר לא נוראה ומפחידה כבעבר, אלא ההתמודדות עם דעת החברה, עם הסטיגמה. ברגע שאתה יוצא לאור, אפילו לעיני אנשים החולקים גורל זהה לשלך- הדבר דורש תעצומות נפש רבות מאוד, אומץ ואמון. דברים אלו אינם מצרך נפוץ במחוזותינו, ולכן להישאר בארון, בבידוד מבחירה, אולי לא נעים, אך הוא בהחלט הבחירה הקלה יותר. אם אתה רוצה ליצור שינוי בחייך, לאפשר איזה שהוא מקום לשבור את הבדידות הזו- אתה חייב לעשות את הצעד הקשה, להיות אמיץ ולאסוף את כל מה שבך ולהצטרף לאלו שכבר התייצבו מול אחרים ואמרו- כן, גם לי יש HIV. זו חוויה כ"כ מקלה ומשחררת שהיא שווה אלפי מונים את הנוחות שבארון. לכשתהיה מוכן... אני יכול לספר מחוויותי שלי, שמעט מאוד אנשים יודעים עליי מסביבתי הפרטית (מעטטטט מאוד), אולם לא היה ספק בליבי שאני צריך להותיר איזה חרך לאיוורור בארון הזה. אני עושה את זה בצורה קבועה ע"י ההשתתפות שלי בקבוצת יום א', בהגעה לכנס השנתי ובכתיבה של בלוג שעוזרים לי מאוד לאוורר את שעל ליבי. עשה צעד אחד קטן, ראה איפה אתה נמצא ומה זה עושה לך, ומי יודע אולי יום אחד גם נזכה לראות את זיו פניך.
בכל אופן, אני שולח חיבוק חם, כי אני יודע מה זה להרגיש בודד... אדם חיובי.

wonderer20

New member
לצאת מהארון

כשגילינו את הנשאות, אמרצ לנו העו"ס לא לספר בהתחלה, לתת קצת זמן לעקל את העיניינים, הם אפילו לא רצו שאני אכנס שסיפרו לבנזוג שלי (למרות שהייתי בטוחה בשלב זה שגם אני.....). היא ספרה שיש אחים במחלקה שאפילו לא יודעים אחד על השני! חשבתי שזה קצת קיצוני, ואז חשבתי על עצמי, על האקס האלים שלי, על הילדים שלי ומה אם מישהו יגלה להם, לפני שאחליט מתי לספר..... התחלנו לעשות חישובים מתמטים לגבי למי כן ולמי לא. ה"לספר" גם לא היה פשוט (אני בטוחה שאני לא מחדשת לאף אחד כאן) החשיפה היא קשה בגלל הסטיגמה, ולפעמים אני תוהה אם ההסתגרות לא "מגשימה נבואה עצמית" (תרגום ל: fulfilling a self prophecy") ז"א שאנחנו ממשיכים את הסטיגמה בזה שאנשים ממשיכים לחשוב שנשאים הם מסוכנים, מתפוררים ומדבקים מהאוויר בגלל שלא חושפים ומראים לכולם שהחיים נורמלים לחלוטין..... מצד שני, החשיפה היא סיכון.... ומי באמת אוהב לעמוד כנגד סיכון ענק שכזה? קשה כשמבינים את שני הצדדים ולא יודעים לבחור...... אולי הזמן יעזור לך להחליט, מאחלת בהצלחה רבה עם הכל! אני נב אדם חיובי.........איפה הבלוג?!?!?!?!?!?!? רוצה לקרוא!

מרוב עילגות ואיטיות בכל הקשור למחשבים- עדיין

לא הצלחתי לפענח איך להעלות אותו לכל הרוחות!!! אבל תודה על ההתעניינות...

pozpaz

New member
יש כמה קבוצות..

יש קבוצה המתגבשת לאיטה - לסטרייטים... ויש קבוצה של הומואים... - אני לא יודע מה מצב הקבוצה של ההומואים כיום - בעבר היא נסגרה מפאת חוסר מקום.. יתכן והמצב השתנה..אתה יכול לפנות ל"גבר שקט" בפרטי ולשאול אותו בנושא..

למעלה