שאלה

invisable

New member
שאלה ../images/Emo3.gif

למה צריך נעלי ריקוד? אני יודעת שאני יוצאת עכשיו נגד כל החוקים לריקוד, אבל כל מורה שפגשתי ידעה להגיד לי שזה חשוב וזה מועיל ובלה בלה בלה, אף אחת לא ידעה להגיד לי איך, למה. אתם תוכלו לעזור לי?
מה זה משנה, סתם גרביים או נעליים?

Black Star

New member
אני מניחה שאת מדברת על נעלי בלט...

(תקני אותי אם אני טועה). נעלי בלט (לא פוינט) חשובות לחיזוק כף הרגל, לתרגול העבודה הנכונה שלה על הרצפה. הן יוצרות עוד התנגדות וכך מחזקות את כף הרגל. אני מבטיחה לך שלרקוד בלט ברגליים יחפות זה לא תענוג כזה גדול (מבחינת החיכוך של כף הרגל על הרצפה). בנוסף, נעל הבלט שומרת על האצבעות מקובצות יחד, מה שמאוד חשוב לתנועות רבות בבלט. ולרקוד בגרביים? זה מחליק! למרות זאת אם תלכי לשיעורי מתקדמים בהם אין dress code את תראי רקדנים רבים שרוקדים יחפים, ויותר מזה - בגרביים. על עצמי אני יכולה לספר שבחורף כמעט תמיד אני רוקדת עם גרביים מעל נעלי הבלט ע"מ למנוע פציעות בכף הרגל (לשמור על החום שלה - בדומה לשאר המחממים הנהוגים). רקדנים רבים שבאים מהמודרני רגילים למגע של הרצפה ולשליטה מלאה ברגליים יחפות. לכן, אל תדאגי, את לא שוברת פה איזה טאבו
יש רקדנים שרוקדים ללא נעלי בלט. אבל עדיין הכי מומלץ לרקוד עם, לפחות עד שהגוף שלך נמצא בשליטה מקסימלית ואת מכירה את היכולות שלו מ-א' ועד ת'. יעלי

בבלט

נעל הבלט הרכה היא רק תחנת ביינים לקראת הפויינט שוז. בבלט ישנם קריטריוניים וחוקים מוסכמים,את צריכה להיות במשמעת:כמו שאת צריכה לעשות גולגול לכל שיעור כך גם את צריכה לרקוד עם נעליי בלט- דבר ראשון זוהי אסטטיקה,כולם נראים אותו הדבר,לבושים אותו הדבר. שנית כל נסי ,לעשות 32 פואטה יחפה. דבר שלישי,בקשר לפויינט שוז...הפויינט שוז הוא הסמל הכי מובהק של הבלט,הפויינט שוז הם מבטאים את השאיפה לעל טבעיות,הם מסמלים את הלא גישמי,ולכן הן הכרחיות,בעזרתן את מבטאת את משמעות הבלט-ולכן גם הנעליים הרכות הן הכרחיות,הן התחנה שלפניי הפויינט .

אני חושבת..

שנעלי ריקוד בכללי הם מתאימות לרצפה מבחינה שעם הנעל את לא מחליקה אבל לא נתקעת. אם את מסתובבת למשל אז את לא "עפה" כמו שתנסי להסתובב עם גרביים ואם תיהי יחפה אז לא ממש תצליחי להסתובב כי הרגל כאילו נתקעת ברצפה אז הנעל היא באמצע כזה...חח הבנת?

TheBlackFairy

New member
בואי אני אתן לך אתגר קטן../images/Emo13.gif../images/Emo60.gif

בשיעור הבא שלך תנסי לעשות פירואט עם גרביים, ותגידי לי איך הלך
. אני לא אחדש שום דבר ממה שאמרו מעלי, כי באמת הרוב נכון
.

invisable

New member
עשיתי הרבה פעמים.

נכון שזה קצת מחליק, אבל בהחלט אפשרי

מרנינית

New member
נצל"ד-רוז סובול

אני זוכרת שהייתה פה מישהי שאמרה שהיא לומדת אצל רוז באקדמיה של נדין בומר... אממ אם את רואה את ההודעה שלי-תשלחי לי מסר בבקשה

hadar2233

New member
להיפך

דווקא המורה שלי לבלט אמרה לנו להגיע עם נעלי בלט אבל היא אמרה שיותר בריא לרקוד יחפים. היא כל הזמן אמרה לנו שצריך להגיע עם נעלי בלט אבל גם אמרה שיותר בריא יחפים..

Swan ninetynine

New member
היא הסבירה למה? ../images/Emo109.gif

זה נשמע קצת לא הגיוני... בשיעור בלט יותר בריא בלי נעליים?

למעלה