שאלה...

BiGuy3000

New member
שאלה...../images/Emo3.gif

מה העיקרון באימונים על מיומנויות
מתי עושים את זה, איך ולאיזו מטרה
לאילו סוגי מיומנויות זה מדבר
והיכן, בספר לשחקן, אפשר לקבל כללים על פעולות טקטיות בקרב, כמו איגוף, מארב וכו'
(מדובר בגירסא העיברית) תודה רבה לעונים

DDN

New member
השאלה שלך לא הייתה הכי ברורה

אימונים על מיומנויות? כשאתה עולה דרגה, אתה יכול להעלות נקודות של מיומנות. ככלל, אצל דרגורן, אתה יכול להעלות רק מיומנויות שאיכשהו התעסק איתן במהלך הדרגה הנוכחית. ז"א, דומיניק לא יכולה כרעם ענק ביום בהיר, כשהיא תעלה דרגה לקחת נקודות מיומנות ב"קריאת שפתיים" או ב"זריזות ידיים" כי היא לא השתמשה בהם, לעומת זאת, היא כן תוכל לקחת נקודות בSPOT, LISTEN, CLIMB בהם השתמשה הרבה. החוקיות היא שאם המיומנות מוגדרת כמיומנות-מקצוע אז אתה לוקח דרגה בה ביחס של נקודה לדרגה, ואם היא לא מיומנות מקצוע אתה לוקח ביחס של 2 נקודות לדרגה. לאיזו מטרה? ככל שיש לך יותר דרגות במיומנות, יש לך פלוס יותר גבוה לקוביה. לדוגמה, לדומיניק יש שש דרגות בSPOT, וחוכמה 14, שנותן לה סה"כ בונוס של 8 לSPOT. לאדריאן יש דירוג של 5 בPREFORM וכריזמה 18, שנותן לו +9 תוספת לכל זריקת ק20 כדי להופיע, לנגן וכו'. אין כללים לפעולות טקטיות. זה דברים ששמתכננים, הכלל היחיד זה "האם הוא ראה את זה, או האם זה יהיה הפתעה?"

BiGuy3000

New member
אוקייי, הבנתי...

אבל לגבי הפעולות הטקטיות- יש הסברים בספר על כך
איך, מתי וכו'
אם לא- במה, בעצם, עוזרות לי הפעולות הטקטיות
כיצד אני מנצל אותן
יש בונוסים מסויימים על איגוף וכאלה (חוץ מאלמנט ההפתעה)
ותודה רבה על הפירוט
עזרת לי מאוד.
אגב, אני מתכנן להמציא מיומנויות שמשלבות סוגים שונים של אומנויות לחימה, שכל פעם שדמות לומדת אומנות לחימה (תהליך ארוך), אומנות לחימה שמתאימה לזן ולמקצוע שלה, היא תוכל לקבל תוספות לאתלטיקה והכוח הפיזי, וכמובן, לקבל מכות מיוחדות, בהתאם לאומנות. נשמע מעשי
הגיוני
יש הצעות
תודה

Guy24Gold

New member
איגוף-ברגע היריב שלך מאוגף (יש שני אנשים

ים בצד לך שנמצאים אחד מול השני ובינם היריב אתה מקבל +2 לסיכו לפוע ונכלים מקבלים גם "התקפת פתע". הכל מופיע בפרק 8-קרב(בסל"ש)

comics

New member
מגניב/מדהים אבל....

לא יודע מה איתכם אבל אצלי למשל במיקרה ופיספסת יש מצב שתיפגע במי שמאגף איתך...אחרי הכל זה דיי קרוב....

BiGuy3000

New member
תלוי במצב...

אם אתה מאגף קבוצה, הסיכוי שתפגע בחבר שלך הוא אפסי, כל עוד אתה משתמש בנשק קפא"פ רגיל, חרב או גרזן או משו...
אם אתה מאגף יצור-שלושה, אז אכן יש סיכוי שתפגע בחברך. הכל תלוי במרחקים. אגב, איך מטילים סיכויים על פגיעה בחבר
כלומר, מה לגלגל, מתי וכמה...
ודבר אחרון (בינתיים)- איך כדאי לצייר את הקרבות והסיטואציות שצריך לראות
כלומר, ע"פ הבנתי, עדיף שאני אשרטט את השטח של הקרב לפניו, הבעיה היא שהדבר לוקח זמן, ויוכל להותיר את שאר השחקנים ללא תעסוקה, עד השלמת השירטוט. יש תחליפים
והאם מומלץ להשתמש במניאטורות מפורטות, קנויות
או שאפשר להסתדר גם עם חתיכות קרטון מצויירות או משהו כזה
וקראתי שצריך לחלק את שירטוט הקרב למשבצות- כל משבצת בגודל ס"מ על ס"מ, ששווים ל1.5 מ' כל אחד, במשחק
אם שקנה המידה שגוי
הרבה שאלות, מצטער...
תודה רבה

דרגורן

New member
תשובות:

1. שרטוט פני השטח - לא הכרחי לצייר מפה מפורטת, מספיק כמה עצים, וסימון של הדמויות. 2. הדמויות/אויבים - אישית אני אוהב להשתמש בקוביות - ככה ניתן להזיז אותן כל פעם שדמות זזה מבלי לצייר ולמחוק כל הזמן. 3. אפשר (ומומלץ) לצייר מפות מראש - לדוגמא זוג מפות של יער, שדה וכו' ככה לא תהיה לך בעייה עם זה שמחכים עד שתצייר...

BiGuy3000

New member
המממ, אוקיי...

ועל פני השטח- לצייר ריבועים של 1 ס"מ על 1 ס"מ
וכדאי לקנות מניאטורות
היכן אפשר (עדיף חנות פיזית, לא דרך האינטרנט) לקנות אותן
תודה רבה

דרגורן

New member
למה?

אישית? אני מתעצל לצייר ריבועים (טירחה מיותרת!), אפשר לקחת דף משובץ. לגבי מניאטורות - זה השקעה של זמן וכסף. אם יש לך את הזמן, והכסף - לך על זה. אני עצלן (ועצלן גדול!), ולכן אני משתמש בקוביות - הם גם ככה שם.

BiGuy3000

New member
המממ, אוקיי...

בינתיים אני משתמש בעיגולים מצויירים מנייר...
אז אוקיי, אני אזכור את זה. תודה
ועוד דבר- יצרתי אתמול טבלאות מפורטות עם ד"ק של פעולות שונות בעולם שלי, בכל תחום כמעט. האם זה נחוץ
האם יש טבלאות מוכנות איפשהו, או מספרים מוגדרים
והטבלה שאני הכנתי חשובה לי, מפני שבעולם שיצרתי יש פיזיקה שונה ומשונה, וכדאי לדעת להתמודד עם הפעולות שאפשר לבצע בעזרתה. תודה לעונים

Gilgam69

New member
בפרק המיומנויות

לכל מיומנות יש דוגמאות לד"קים של פעולות הקשורות אליה. אבל אם יש לך פיסיקה שונה (ומשונה) בעולם המשחק שלך, רצוי שתשמור בצד את הרשימה, הן להשתמש במה שכתוב בה, והן להשתמש בה כקווים מנחים לד"קים שונים.

למעלה