שאלה

ariei88

New member
שאלה../images/Emo26.gif

מישהו יכול להגיד לי איך ניתן לשפר את השירה? בתור אחת שאין לה כסף לבתי ספר לשירה וכו' אני נורא אוהבת לשיר והייתי רוצה להשתפר מישהו יכול לתת לי טיפים (לשתות דברים מסויימים/לעשות קולות מסויימים) תודה לכל העוזרים!

SallySkelly

New member
תשובה../images/Emo9.gif

אף פעם לא למדתי פיתוח קול או משהו כזה, אבל מחברות שכן למדו, למדתי כל מיני תרגילים: - קודם כל, את צריכה לשיר מהסרעפת [ואני מניחה שאת כבר עושה את זה ואני לא מחדשת לך כלום
]. - קריאת תווים בצורה מדוייקת [את זה למשל עשיתי בסולפז' בשיעור תיאוריה], לדוגמה, לקחת מנגינה מסויימת ולשיר אותה ככה שכל תו נשמע בדיוק כמו שהוא אמור להישמע [אפשר להיעזר בכלי נגינה]. - לפני שירה, לפי מה שהבנתי, צריך לעשות חימום [כמו לפני ספורט, ככה גם בשירה
] - להתחיל מהצליל הכי נמוך שאת יכולה להגיע אליו ולהפיק את הצלילים A, אח"כ E, אח"כ I, אח"כ O ואז U, ולהמשיך עד הצליל הכי גבוה שאליו את יכולה להגיע. אני לא ממש לוקחת אחריות על מה שאמרתי פה, כי אין לי מושג אם הכל נכון
מקווה שעזרתי

jazza

New member
פיתוח קול!

זה הכי מקצועי , הכי נכון והכי בטוח . דרך עזרה באינטרנט לא יצא שומדבר, לפחות לא מספיק ואי אפשר להיות בטוחים שמישהו שכותב בפורום יודע מה הוא אומר ושמי שקורא את ההודעה מבין למה הוא מתכוון בדיוק. פיתוח קול זה בדוק, ואת יכולה למצוא מורה במחיר שמתאים לך, כמובן שגם לא כל המורים הם טובים. צריך לחפש. [: בהצלחה!

מרי לי

New member
אני אגיד לך כזה דבר:

בשירה, חשוב הבסיס, ז"א אני למדתי לשיר כשבאתי אל המורה שלי והיא הראתה לי איך מוציאים קול בצורה נכונה, איך מורידים את העומס מהמיתרים ע"י העברת העומס על שרירים כמו הסרעפת וגם שאר השרירים בגוף היכולים לעמוד בזה בניגוד למיתרי הקול הדקים והעדינים שלנו, אח"כ העבודה היא שלך, קחי לך זמרים שאת אוהבת, תנסי לשמוע איך הם שרים, מה את אוהבת ומה לא, ועוד פה העבודה היא שלך, תחשבי איך היית רוצה להשמע ותתחילי ללכת בכיוון אם את רואה שאת לא עושה משהו נכון- תבדקי מה זה - תסמכי על החושים שלך. כאשר תגיעי לנקודה שבה תתחילי לראות שינוי , אך לא מספיק, תוכלי תמיד שאול מישהו שאלה יותר ממוקדת. והמון בהצלחה

למעלה