שאלה
יש לי גבינת

שאלה ../images/Emo26.gif יש לי גבינת

ריקוטה ואני רוצה לאפות פשטידה למי יש מתכון מנצח. תודה מראש נעמה.

effyba

New member
טארט ריקוטה וצנוברים

מתכון: טארט ריקוטה וצנוברים רכיבים: החומרים: תבנית בקוטר 24 ס"מ 400 גר' גבינת ריקוטה 2 ביצים 120 גר' סוכר 40 גר' חמאה רכה גרירה מחצי לימון 1/2 מקל וניל/תמצית וניל צנוברים בצק פריך: 220 גר' קמח 110 גר' חמאה 50 גר' סוכר ביצה מס' 2 אופן הכנה: אופן ההכנה: הכנת בצק פריך: מערבבים את החמאה עם הסוכר עד קבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב מספר שניות. מוסיפים את הקמח בשני שלבים עד קבלת בצק אחיד וללא גושים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה. מרדדים את הבצק לעובי של עד חצי ס"מ בתבנית טארט ומכניסים למקרר עד הכנת מילוי הגבינה. הכנת מילוי הגבינה: מערבבים את גבינת הריקוטה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, גרירת הלימון והחמאה המומסת עד קבלת תערובת בעלת מרקם אחיד. יוצקים את התערובת לתוך תבנית הטארט עם הבצק. מפזרים צנוברים בשוליים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 25 דקות עד שהבצק מקבל גוון זהוב (מרימים מעט את הטארט מעל התבנית כדי לוודא שהבצק אפוי במידה). אפשר לקשט בפירות. הערות: מקור המתכון: מיקי שמו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
פשטידת ברוקולי וריקוטה

מתכון: פשטידת ברוקולי וריקוטה רכיבים: 1 חבילה ברוקולי גדולה מוקפא 1 קופסא ריקוטה"גד" (600 מ"ג סידן ל-100 גרם!) 2 ביצים 1 כף אבקת מרק בצל או - בצל ו-2 שיני שום מאודים במעט חמאה+ אורגנו חופן שבבי שקדים פלפל, מלח אופן הכנה: חולטים את הברקולי מספר דקות במים רותחים וקוצצים. מערבבים עם שארהחמרים, מניחים בתבנית משומנת (המלצה: בספריי בטעם חמאה של PAM) אופים כחצי שעה בחום בינוני. מקור המתכון: עצמי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
קיש ירוק וריקוטה

מתכון: קיש ירוק וריקוטה רכיבים: 200 גר´ קמח 120 גר´ חמאה קרה חתוכה לקוביות 6 גר´ מלח קורט סוכר שמנת מתוקה לפי הצורך - עד שהבצק לא דביק. מלית 300 גר´ תרד טרי קצוץ ומאודה / קישואים / כרישה / מנגולד 200 גר´ גבינה ריקוטה 100 סמ"ק שמנת מתוקה 50 סמ"ק חלב 3 ביצים 1 חלמון 100 גר´ קממבר / פרמזן פלפל שחור, מלח אופן הכנה: לערבב יחד קמח, מלח, סוכר וחמאה להוסיף בהדרגה שמנת עד לקבלת בצק. לקרר במשך חצי שעה - רצוי לקרר לא מגולגל כמו כדור, אלא שטוח כמו פיתה. לערבב את הכל - את הירקות להוסיף בסוף. ניתן לתבל גם בבצל, שום... ובכל מה שאוהבים. מקור המתכון: DROLI הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

אפי ,תודה רבה לך

אני אנסה צריכה להביא מחר לניחום אבלים חבר שלנו טוב נהרג בתאונת דרכים , ומה זה עצוב ,
שנשמע רק בשורות טובות אמן. תודה רבה על המתכון.

למעלה