שאלה ...

שאלה ...../images/Emo22.gif

עד כמה "מותר" לנו כמטפלים להשתמש בידע שלנו? והסבר לשאלה: ידיד טוב שלי פנה אלי לא מזמן בשאלה האם ישנם נקודות או צימחי מרפא שיכולים לגרום להפלה . הסברתי שכן . ואז הפתיע אותי ידיד בבקשה לעזור לחברתו לעשות הפלה "טיבעית" ... אשמח התיחסותכם למקרה הספציפי הזה אבל גם באופן גלובלי על הגבולות שלנו כמטפלים.. יום נפלא
יעל

אדומה2

New member
כבר פעם שניה שזה עולה

השאלה הזו כבר עלתה בפורום אחר ואני לא זוכרת כל כך מה היה כי מהר מאוד זה עבר לשאלה האם בכלל מותר לעשות הפלה.... אני חושבת שזה עניין מאוד אינדיבידואלי שגם מצריך התערבות של עורך דין- כי יכול להיווצר מצב שאולי אחר כך תהיה חרטה על המעשה ויכולים לתבוע אותך ואין רע בלחשוב גם על העניין הזה זה נראה לי חשוב מאוד.... אבל לפני זה צריך לפגוש את הבחורה ולראות איפה הדברים עומדים. אולי היא לא באמת רוצה לעשות הפלה וזה נובע מלחץ? מי מלווה אותה בכל הסיפור? איפה ההורים שלה בתמונה? את זה אני שואלת כי אני חושבת שצריכה להיות סביבה תומכת מאוד לכל החלטה שהבחורה עושה.... לפני זה גם הייתי מתייעצת עם פסיכולוג. מה לשאול, איך לשאול, איך להציג את הדברים ועוד דברים שאני מעריכה שאני אפילו לא חושבת עליהם. אבל לפני כל זה- מה היא עמדתך בנושא? הרבה פעמים הפלה זה הפתרון הנכון והטוב ביותר עבור בחורה, לא כל אחת עוברת טראומה בעקבות זה, אבל איך את תתמודדי עם זה אחר כך? עמדתי בנושא- הייתי עושה את כל הדברים שהזכרתי למעלה וחושבת על זה טוב טוב, מתייעצת עם כל מי שאפשר וגם דואגת לכסות את עכוזי (אני לא יודעת מה ההגבלות של השפה פה אז אני מדברת יפה :)) לכל מקרה שלא יהיה. אני חושבת שמאוד חשוב לפגוש את הבחורה לבד, בלי אף אחד אחר ולהסביר בפניה את האופציות ואת הדברים. צריך גם לבדוק מקצועית באיזה שלבים אפשר ללחוץ על הנקודות האסורות כדי שהן תהיינה לשימוש של ההפלה אבל שלא יגרמו נזק ארוך טווח, גם זה משהו שחשוב לבדוק מבעוד מועד. אני חושבת שאת הגבולות כל מטפל צריך לקבוע לעצמו באופן אינדיבידואלי- וכמובן במסגרת החוק. הדברים צריכים להיעשות בצורה כזו שאת תהיי שלמה עם הדברים אחרי ששקלת את כל האופציות- בכל נושא, לא רק פה. זו שאלה מצוינת יעל, באמת, אני חושבת על הדברים האלה המון ואני שמחה שזה עלה פה, אני הייתי מעלה את זה אחרי המבחנים אם לא היית מעלה את זה עכשיו, מאוד מאוד מאוד חשוב!

האם הגבולות הם דבר אינדוידואלי?

האם לא ראוי יהיו קודים חברתיים חוקתיים ומהוגנים לקבוצת המטפלים המשלימים?ש שאם לא הרי ברור שעם כמה מרשרשים יהיה בסוף מטפל שיציב את גבולותיו בהתאם לרצונות המטפל, לא?

אדומה2

New member
ראוי גם ראוי

ראוי מאוד, את לגמרי צודקת! אבל גם אם יהיו גבולות, אני חושבת שכל מטפל שמכבד את עצמו ואת המקצוע שלו צריך לקבוע את גבולותיו שלו ולפעול לפי אמות המוסר שלו, לכן אני חושבת שיש פה הרבה עניין אינדיבידואלי. בהעדר הקודים הכללים זה עוד יותר חשוב, הקודים האינדיבידואלים. גם אם יהיו קודים כללים, יהיו עדיין אלו שיהיו מוכנים לכופף את החוקים בשביל לעשות כסף, תמיד יהיו כאלה, היום יש הרבה אני מניחה שכן, כמו שרובין הוד כתב, יש הרבה מאוד שרלטנים. שמעתי דרך אגב שהצעת החוק לאקופונקטורה עבר בקריאה ראשונה שבוע שעבר בכנסת, מישהו יודע על זה עוד פרטים? בכל מקרה אני אנסה לברר על זה עוד מחר....

../images/Emo92.gifגבולות המטפל

הבעיה איתנו המטפלים משלימים (אלה ללא הסמכה רפואית מטעם משרד הבריאות והעבודה) שאין לנו חוק האומר לנו מה מותר ומה אסור (מלבד עזרה לאדם הרוצה במותו - שזה אסור כרגע לפי חוק לרופאים ולכן חל עלינו גם שבעתיים) ולכן הכל פרוץ. במידה והמטפל הוא מטפל רציני ולא שרלטן (ולצערי הרב יש דיי הרבה כאלה - שוב בגלל שאין חקיקה) הוא יכול ליצור קשר עם הגניקולוג של אותה מטופלת ולראות באיזה שלב בהריון היא נמצאת, האם זה בטוח בשבילה לעשות הפלה, מה יהיו ההשלכות הנפשיות שלה, לא פחות חשוב מה היכולות שלך כמטפלת לבצע את זה כראוי (זה לא תהליך קל ולוקח דיי הרבה זמן עם צמחים ודיקור יחד). ולא פחות חשוב להנחות את המטופלת שאים נוצרת בעיה כל שהיא שאת כמטפלת משלימה אינה יכולה לפתור אותה היא חייבת ללכת לרופא. מקווה שעזרתי

ונגיד שהכל בטוח ...

בוא נעלה את השאלה לרמה העקרונית , האם למטפל מותר להשתמש תמיד בכל הידע שיש לו עפ"י רצונות המטופל? האם היית רוקח פורמולה ממסטלת למטופל ? האם היית מחמיר בעיה של מטופל ע"מ שיזכה בכספי ביטוח ?

אדומה2

New member
רמה עקרונית

אני אנסה לענות לך על השאלות שהצגת פה, אבל זה באמת באופן תיאורטי בלבד מאחר ומעולם לא עמדתי בפני מצב כזה. מה זה רצון המטופל בעצם? אני רוצה ושואפת להיות מטפלת שמגיעים אליה אנשים שמעונינים לעשות שינוי בחייהם על מנת לנצל את הפוטנציאל שלהם בדרך הטובה ביותר. אז נאמר יגיע אליי צייר מתוסכל שיגיד לי שאם אני אתן לו צמחים שיגרמו לו לאופוריה (נגיד כמו הביטלס....) הוא יצייר את הציורים הטובים ביותר בעולם וזה מה שהוא רוצה, האם אני אתן לו את זה? לא. התשובה היא ממש לא, כי אני לא חושבת שזה שינוי אני חושבת שזה נקודתי ותו לא. לעומת זאת, אם יהיה מטופל סופני שכל מה שהוא רוצה זה למות אבל לא נותנים לו כי החוק אינו מאפשר את זה, אז אני אחפש כל דרך אפשרית על מנת להקל לו על הכאבים. האם זה אומר גם לעבור על החוק? לא, אני לא חושבת שזה מה שאני אעשה. אבל אני בהחלט אעשה את כל שבאפשרותי על מנת להקל עליו בימיו האחרונים. לא הייתי מחמירה בעיה של מטופל על מנת שיזכה בכספי ביטוח, לא. פה יש כבר עבירה על החוק שלי, אני שותפה לעבירה ועם כל הרצון הטוב לעזור למטופל שבטח זקוק לכסף- אני לא מוכנה לעבור על החוק. אני רואה את העבודה שלי ככלי שעוזר לבני אדם לטווח הרחוק, לא לטווח קרוב ולא כאיזה כלי שמאפשר להם לקבל יותר כסף על ידי רמאות, זה ממש לא הכיוון שלי. אם הוא ימצא מישהו שיעשה את זה שיבושם לו, אבל אני לא אעשה את זה- ואת זה אני יכולה לומר גם ברמה לא תיאורטית, אני יודעת חד משמעית שכזה דבר אני לא אעשה. ומה איתך יעל? איפה את עומדת עם השאלות האלה?

עקרונית, אני תמיד פועלת עפ"י אמות

המוסר לי, ועל פי החוק. עד כמה שידוע לי, אסור לנו לגרום להפלה אבל... אם יש לאישה עובר מת ברחמה, מצווה היא, לדעתי לסייע לגופה להיפטר מההיריון מהר ונקי. אם לאישה יש בעברה לידות עם זירוז, אני מוכנה לעזור לפתח צירים לאחר שהיא נכנסת לשבוע 36 יעל, לפני שנים רבות עברתי ממש ממש סיפור דומה. סירבתי בלי להסס. אבל באחד הדיונים שניהלנו כאן לפני חודשים רבים אמרתי שאני קובעת את גבולות הטיפול ושיש אנשים שאני מסרבת לטפל בהם לדעתי, שימוש בידע שלנו כדי לפגוע במטופל שלנו, לא שונה ממצב בו רופא עושה זאת... ** ראו את הדיונים השונים על המתה מתוך רחמים. *** כמה רופאים איבדו את רישיונם בגלל רישום סמים לנרקומנים ועוד... ברמה העקרונית, המחוייבות שלנו לשבועת הרופאים לא פחותה משלהם: ´בראש וראשונה - לא להזיק´ אגב, אם למישהו יש את שבועת הרופאים המלאה, אשמח לקבל...

adigreen

New member
נאוה תנסי בכתובת הזאת. אלעד

http://www.doctors.co.il/magazine/volume/30/

"הכל בטוח"

מטפל תמיד חייב להשתמש בכל הידע שלו על מנת לעזור למטופל, אבל אם המטופל רוצה ביודעין להזיק לעצמו ולא מידע אותנו (כמו לשקר בתשאול או להעלים פרטים במזיד) ולנו דיי קשה לעלות על זה אם לאותו מטופל יש רקע כלשהו ברפואה (ולרוב הם כאלה) ואנחנו לא עלינו על ההונאה עלינו לטפל בו כאילו הוא סובל באמת מאותם סימפטומים (מה זה אומר עלינו שלא הצלחנו לעלות על ההונאה?). ושוב מה זה פורמולה ממסטלת אם המטופל סובל מכאבים איומים הייתי רושם לו פורמולה בהתאם ודיקור בהתאם, אם הוא רוצה להתמסטל צריך להסביר לו שזאת לא הדרך, אני מוכן לרשום לו פורמולה שתעזור לו להרגיש טוב יותר עם עצמו מעגן לו את ה shen וכו´ (מלבד זאת כאשר שולחים את הפורמולה ומכנים לו אותה הוא אינו יודע מה היא מכילה ובד"כ גם לא צריך להגיד לו מה היא מכילה אלה מה היא אמורה לעשות) אם הוא עדין יתעקש על דברים לא חוקים, אומר לו שזו לא הכתובת הנכונה אפילו במחיר של איבוד אותו מטופל (מבחינה פיננסית) בקשר להרעת המצב ע"מ לזכות בכספי ביטוח אותו כנ"ל ואולי הייתי רושם לו מכתב מופנה לחברת הביוח שהנ"ל סובל מ XYZ ושהנ"ל דורש טיפול כזה וכזה, הדבר היחיד שוכל להגיד למטופל שכאב זה דבר לא מדיד ואינדודואלי ומשם שימשיך לבד. מלבד זאת היום בכל בית טבע יש המון חוברות של כל מני חברות המוכרות מוצרים אלו ואחרים ורבע שעה עבודה על זה ואתה לרוב יכול להחמיר את המצב. רק טוב.

הקול הפנימי יעזור לך והידיעה שאנו

אנו איננו רופאות. בכל הנוגע לעשיה הקשורה לשיפור איכות החיים, בלא לפגוע באחר, זה נפלא. באשר לעניין חיים או מניעת חיים... היה עליה להיזהר ואם זה לא הצליח יש היום מספיק ועדות ודרכים להפסיק הריונות או לעשות הפלה, למה לנו לזהם את ידנו בדם?

תודה לעונים,

סיומו של הסיפור הוא שמיד אחרי שאלתו סירבתי בתוקף , והאמת היא שהוא לא ציפה לתשובה אחרת , הם החליטו להתחתן ונקוה לטוב. אבל , מאז אני חושבת על העוצמה שיש לי כמטפל , על היכולת שלי לעשות ולעזור אך גם להזיק או מה שנראה כהזקה בעיני. חברה סיפרה לי שפנו אליה לגבי המתת חסד טיבעית...ובלי להכנס להמתת חסד כן או לא - פתאום הבנתי כמה כוח יש לנו וכמה פרוץ הכוח הזה... שיהיה לכם יום נפלא, יעל

m_katzmann

New member
כבוד האדם

אני מכבדת את רצונו של כל אדם, כי אני חושבת שכל אדם יודע מה טוב לו ביותר לפחות ברגע זה. כמובן שאני מטפלת באדם ולא בחבר, כך שאני מסכימה כאן עם כל מי שהתייחס אל המטופלת ולא אל החבר. מוות - זה נושא עדין, שאכן יכול לסבך אנשים תמימים. מצד שני לכל אישה הזכות להחליט מה היא עושה עם גופה וילד שבא לעולם בלידה בלתי רצויה - יחווה זאת בהריון ובלידה ובשנות חייו הראשונות כך שזה ילד שמראש נולד לסבול והשאלה היא האם יש לנו זכות להתעלם מלידה שכזאת? למזלי אני עוסקת בקנסיולוגיה וזה בהחלט יכול להיות נושא לעבוד עליו ולהביא את האם להחליט את ההחלטה המתאימה לה ביותר. ואם היא תחליט שהיא רוצה בתינוק אז זה יהיה תינוק שבא מרצון. תינוק עם עתיד. מאיה

למעלה