שאלה

ליאל ד

New member
שאלה../images/Emo201.gif

היי בנות, עשיתי אתמול בדיקת מרקר CA-125 והתוצאה יצאה 63 (כאשר הנורמה היא 0-35). לפני הניתוח הערך היה 713 (הרופאים היו בהלם!!!). 1 - האם הערך של 63 מצביע על כך שהמוקדים מאוד פעילים? בא לי לבכות, לא ציפיתי שיתקבל ערך כל כך גבוה, אני רק 3 חודשים אחרי הלפרו'. 2- האם זה מצביע על דרגה גבוהה של אנדו? 3 - האם יש כאן עוד בנות שיש להן ערכים גבוהים של מרקר? תודה לכן

ליאל

למיטב זכרוני את עם הגלולות רק 3 חודשים, אז יכול להיות שהן עדיין לא דיכאו לגמרי את המוקדים וזה ייקח קצת יותר זמן עד שיהיו מדוכאים לגמרי. לעומת התוצאה שהייתה לפני הניתוח התוצאה עכשיו נשמעת הרבה יותר טוב.

זואילי

New member
הי ליאל

אני לא יודעת להגיד לך אם המוקדים מאוד פעילים. הרי כל רופא יגיד שהבדיקה הזאת בגדול איננה חד משמעית. כל רופא "רגיל" יתרגש מערכים מעל לנורמה. אבל את יודעת שיש לך אנדו ולכן יש רמה גבוהה מהרגיל. זה רק עוד סמן שמצביע על האנדו, שהוא כאן. אני לא עשיתי מאז הניתוח בדיקה כי לדעתי זה חסר משמעות. גם ידוע לי על מוקד שלא טופל ולכן חבל לי סתם להידקר בשביל לראות משהו שידוע לי שהוא שם. לא חסרות פה בנות עם ערכים בשמיים ויש אף שיא של מעל 800. מה שיצביע על אם האנדו פעיל ובועט - זו הרגשתך, הכאבים וסימפטומים. כל עוד את מרגישה טוב, לדעתי יש צורך רק במעקב אצל רופא האנדו.

sivic10

New member
בדיקת CA125

היי ליאל בדיקת CA125 למיטב ידיעתי לא נותנת אינפורמציה על רמת האנדו ועל פעילותו, היא למעשה מאפשרת עוד כלי לאבחון של המחלה. הערך שיוצא לך יכול גם להיות תלוי ביום בחודש בו עשית את הבדיקה (מספר ימים לפני או אחרי מחזור יכולים לתת ערכים גבוהים יותר) ככה שאל תקחי את המספר שם כמשהו שמעיד על מצבך. המצב שלך באמת תלוי במידת הכאבים ובהרגשה הכללית..

למעלה