שאלה

Gilliana

New member
אוקיי, אז הם אכן שייכים לדור אחר

כשדיברתי על הדור שגדל על מלחמת הכוכבים התכוונתי לכאלו שהיו בשנת 77 בני 10 עד 16 - חשבתי אותך משום מה לקטנה.

פחחח.. בגלל מה חשבת את זה?

בגלל הפה הגדול שלי?
הסרקסטיות? ההתלהבות מהסדרה? ותגידי, זה נכון הגיל שכתוב לך בדף האישי??

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

האמת? אני לא ממש יודעת למה חשבתי שאת באיזור ה-17-18, אולי בגלל שזיהיתי אצלך איזו שמחת חיים שבגיל 28 כבר אין כל כך, חחחח - סתם, האמת היא שאני לא יודעת למה חשבתי כך, אין סיבה מיוחדת. והגיל שלי נכון מאד, מה את המומה כ"כ?

אני בשוק, אני בהלם, אני ה-מו-מה!

הפם האחרונה שהיה פה מישו "מבוגר" היה לפני מיליון שנה, כשרק התחיל הפורום (אם אני לא טועה) ומאזסקובי ואני מקשישי הפורום וכנראה שהתרגלתי.... זה גיל לא רגיל להשתפפות בפורום (הזה לפחות)... אולי זה מתקשר לטיעונים של שלי טרוני.. לגבי צעירים ומד"ב... לפחות לגבי הפורום הזה... עזבי... הסתבכתי...

subatoi

New member
אמממ... לא כ"כ.

קודם כל, יש את קיווי
, ויש את ayan2 (מבחינה כרונולוגית של הפורום, לא מבחינת הגיל). (ולא חשפתי כלום, זה היה כבר בדיוני עבר
)

סלמאק

New member
בואי רק נגיד שהם

לא בדיוק באותה שכבת גיל... אה, אם את מתכוונת לשכבת הגיל שלך, אז זה נכון רק לגבי קיווי.

Gilliana

New member
אכן הסתבכת ../images/Emo6.gif

ואני מסכימה איתך לגבי דבר אחד, בארץ אכן יש נטיה לשכבות גיל נמוכות יותר להיות פעילים בפורומי מד"ב. ברחבי העולם, לרבות ארה"ב - המצב שונה לחלוטין, שם דווקא תמצאי יותר אנשים בני 30-40 ומעט מאד בני 20 ומטה. אני יכולה לכתוב מאמר שלם העוסק בתופעה הזו וסיבותיה אולם מפאת קוצר זמן ומשום שאני לא חושבת שזה יעניין יותר מדי את חברי הפורום הזה, אוותר.

kinspirit

New member
אותי זה יעניין מאוד ../images/Emo13.gif

אני חושבת שזה גם תלוי במדינות השונות. אני יודעת שזה ממש לא מייצג, אולם הייתי בכנס של סטארגייט בארה"ב ובכנס באנגליה ובעוד שבארה"ב הגיל הממוצע אכן היה 35-40, באנגליה הגיל הממוצע היה נמוך בהרבה (סביבות ה20).

Gilliana

New member
טוב, אם כך - אולי אכתוב פעם באמת ../images/Emo13.gif

האמת היא שאפשר לכתוב על הנושא דוקטורט שלם והדבר אכן תלוי במדינות השונות - אין לי כ"כ נסיום עם מדינות אירופאיות (למרות שאני פעילה בפורומים שונים, ולאו דווקא של סטארגייט, בהם משתתפים חברים אירופאים לרוב) ואת הדוגמה אני באמת לוקחת מארה"ב.

neboris

New member
ניל גיימן כתב + עוד דוגמה

אני מביא שני ציטוטים של ניל גיימן מהבלוג שלו אחרי אייקון 2006: It's a young fandom (in contrast to the complaints in the US and the UK about the "greying of fandom") there's an excitement and a sort of a life among the people there that you don't see as much at the UK and US conventions I've frequented ודוגמה נוספת: בסרט דוקומנטרי על חובבי פיירפלי Done The Impossible: The Fans' Tale of Firefly & Serenity נראה כאילו רוב מעריצי פיירפלי בארה"ב הם אנשים מבוגרים עם משפחות בניגוד למה שקורה בארץ (אם לשפוט לפי הגילאים של קומונת פיירפלי בתפוז).

kinspirit

New member
אבל יש גם משהו עצוב בנדון

העובדה שקהילת המד"ב הישראלית כל כך צעירה גם אחרי כמה שנים טובות של פעילות מעידה בעצם על כך שככל שהאנשים מתבגרים הם נוטשים את הפעילות מאחוריהם, כך שזה טוב ויפה שכל הזמן זורם דם חדש וצעיר, אולם יש לקהילה בעיה לשמור על החברים שלה.

neboris

New member
הסבר אפשרי

יכול להיות שאני טועה לגמרי, אבל הסבר אפשרי אחד הוא עומס החיים במדינתינו. אם נניח שאזרח ישראלי ממוצע מתמודד עם יותר בעיות/חדשות/ארועים בחייו הבוגרים מאשר אזרח אירופאי/אמריקאי ממוצע (למשל, מילואים שתופסים שבועיים בשנה) אז זה הגיוני שמד"ב נדחה בסולם העדיפויות ככל שמתווספים לאדם תחומי עניין חדשים (משפחה, עבודה וכו'). לא נראה לי שתמצאי קהילות של חובבי מד"ב במדינות קשות יום ממש (למשל, אפריקה) כי יש להם דברים בוערים יותר לעשות. אני חושב שאנו נמצאים מבחינה הזאת במקום טוב באמצע - מצד אחד חיים עמוסים ומצד שני עדיין יש תקופות (תיכון/צבא) שבהם יש מספיק זמן פנוי לעסוק גם במשהו בשביל הנשמה (מד"ב/פנטזיה).

shelly tarony

New member
../images/Emo13.gif

פשוט ילדים תמיד רוצים לראות דברים לא אמיתייים. אני תמיד שומעת את אחי הקטן וחברים שלו אומרים : "וואו ראית את הרובוט הזה" או " גם אני הייתי רוצה כוחות כאלה "
ואני לא הייתי כזאת פעם - אבל התקדמתי אני רואה סטארגייט ורק סרטי מד"ב בקולנוע עכשיו אני מבינה שהדברים האלה לא לילדים אלא דווקא לכל הגילאים וזה אפילו הרבה יותר יפה מסדרות/סרטי דרמה

ARIS BOCH

New member
את לא היחידה

גם אני התחלתי עם הסרט בשנת 95 וגם אני הייתי בן 16 או 17 אז (אני כבר לא זוכר, הגיל...) וגם אני ראיתי את כל הפרקים ששודרו בערוץ 1 וגם ראיתי את עונה 10 ועונה 3 של אטלנטיס שהדודה שלחה לי. נראה לי שאני מנצח

עינת 101

New member
ממזמן

מהפרק השני של הסידרה ששידרו בערוץ אחד, אני מניחה שזה היה לפני 9-10 שנים אז מאז שהייתי בת 8-9. מוצ"ש אחד הדלקתי את הטלויזיה וראיתי את הפרק והוא נראה לי נחמד אז התחלתי לראות את הסידרה כל שבוע (וכמובן התאהבתי בה) אבל ראיתי רק עד עונה 4 והשנה הביאו לי את כל הסידרה כך שסוף סוף יצא לי לראות את כל הפרקים

למעלה