שאלה:

שאלה:../images/Emo185.gif

האם תחרויות הטניס יוצאות לפגרה?. או שבסוף השנה זה פשוט מתחיל מחדש.

nitsansh

New member
תלוי למי...

רוב הטניסאים הבכירים, חוץ מאלה שמשתתפים בטורניר המסטרס או בגמר גביע דייויס, יסיימו את השנה בטורניר ברסי בשבוע של סוף אוקטובר-תחילת נובמבר. באותו שבוע מתקיים הטורניר הגדול האחרון של הנשים בפילדלפיה לפני טורניר ה-WTA CHAMPIONSHIPS המקביל למסטרס של הגברים. במסטרס וה-WTA CHAMPIONSHIPS משתתפים רק 8 הראשונים בדירוג העולמי (במקרה של המסטרס - דירוג ה-CHAMPIONS RACE). הטורניר של הנשים יהיה בלוס אנג'לס ב-6-11 בנובמבר. המסטרס של הגברים ביוסטון ב-10-16 בנובמבר. לאחר מכן יתקיימו הפיינל-פור של גביע פד לנשים (הטורניר יהיה במוסקבה בהשתתפות רוסיה, צרפת, בלגיה וארה"ב) וגמר גביע דייויס לגברים במלבורן בין אוסטרליה וספרד ב-28-30 בנובמבר. אחרי זה יש חודש של פגרה לכל הטניסאים הבכירים עד השבוע הראשון של ינואר (או לפעמים בסוף דצמבר), שבו מתחילים הטורנירים של השנה הבאה. בשביל השחקנים שלא משתתפים במסטרס/אליפות WTA או בגביע פד/דייויס, השנה נגמרת בתחילת נובמבר ויש להם כמעט חודשיים בלי תחרויות. אבל טורנירים קטנים בדרגת צ'לנג'ר ופיוצ'ר לגברים, או טורנירים דומים לנשים, יש גם בזמן הפגרה הרשמית, ושחקנים ברמות הנמוכות יכולים לשחק למעשה כל השנה. למיטב ידיעתי, הדירוג האחרון של השנה מתפרסם אחרי המסטרס או אליפות WTA, והנקודות שנצברות בטורנירים בזמן הפגרה יכנסו רק לדירוג הראשון של השנה הבאה.

Niminator

New member
רק תיקון קטנטן

אין כזה דבר דירוג סופי של Entry System כי כמו שאמרת, יש טורנירים כל השנה. יש רק דירוג סופי של מירוץ, והוא למעשה קובע את המקום שכל אחד מסיים בו את השנה. זה למה המירוץ והדירוג הרשמי הם שני דירוגים שונים לגמרי.

nitsansh

New member
אבל אין דירוגים כשאין תחרויות ATP

אז הנקודות שמשיגים בין המסטרס וסוף השנה לא באות לביטוי אלא רק בדירוג הראשון של השנה הבאה... זאת אומרת שדירוג הכניסה שאחרי המסטרס נשאר ללא שינוי במשך 6-7 שבועות.

Niminator

New member
לא נכון

ניקוד מטורנירי צ'לנג'רים ופיוצ'רים בהחלט נחשבים בEntry System, אחרת המירוץ והES היו זהים לגמרי בסוף השנה. תסתכל על הES והמירוץ אחרי המאסטרס שנה שעברה. מתחת למקום 50 הדירוג הזה הוא שונה לגמרי... אני חושב שאפילו לשחקן צמרת כמו פרננדו גונזאלז היה דירוג שונה בES ובמירוץ.

nitsansh

New member
זה לא שייך...

הדירוג של ה-CHAMPIONS RACE וה-ENTRY LIST הם לא אותו דבר... ב-CHAMPIONS RACE יש ניקוד רק על טורנירי גרנד סלאם ו-ATP, וטורנירי צ'לנג'ר בכלל לא נחשבים. יש גם ניקוד שונה בכל טורניר, אם כי היחס הוא קבוע: נקודת CHAMPIONS RACE שווה 5 נקודות של ENTRY LIST. הענין פה הוא אם יש עדכון של דירוג ה-ENTRY LIST בתקופה שאין טורנירי ATP. אני חושב שלא... אבל יכול להיות שאני לא מעודכן...

nitsansh

New member
כלומר שדירוג של אמצע נובמבר...

קובע את הכניסה לטורנירים עד אמצע פברואר, כי הרשימה נסגרת 6 שבועות מראש. לדירוג הכניסה ב-6 השבועות הלפני אחרונים של השנה אין משמעות מבחינת הכניסה לטורנירים של ה-ATP (אבל כן לטורנירי צ'לנג'ר ופיוצ'ר), כי אין טורנירים שמתקיימים בזמן הרלבנטי. לדוגמה: הדירוג הנוכחי מה-29 בספטמבר לא קובע את רשימת הכניסה של שום טורניר ATP, כי לא יהיה טורניר כזה בשבוע של 10 בנובמבר. זהו השבוע של טורניר המסטרס, אבל הכניסה לטורניר הזה לא נקבעת לפי דירוג הכניסה הרגיל אלא לפי דירוג ה-CHAMPIONS RACE. כנ"ל לגבי הדירוגים של 6,13,20,27 באוקטובר ו-3 בנובמבר. הדירוג האחרון של ה-17 בנובמבר יקבע את הכניסה לכל הטורנירים מ-29 בדצמבר (כנראה שיש טורנירים שמתחילים בתאריך הזה) עד 9 בפברואר, כי הדירוג הראשון של השנה החדשה שיהיה ב-5 בינואר קובע את הכניסה לטורנירים ב-16 בפברואר. התקופה הזו כוללת כמובן את אליפות אוסטרליה והטורנירים לפניה ואחריה. לכן יש חשיבות לדירוג האחרון יותר מכל יתר הדירוגים, שקובעים את הכניסה רק לשבוע או שניים. חוץ מתקופת הפגרה הנ"ל, לא מתפרסמים דירוגים חדשים גם בשבוע האמצעי של תחרויות גרנד סלאם ובשבוע לאחר משחקי גביע דייויס בבית העולמי, ובמקרים האלה הדירוג הקודם נשאר בתוקף שבועיים.

Niminator

New member
זה פשוט לא נכון...

תמיד, ואני מתכוון תמיד, יש באיזה מקום בעולם טורנירי צ'לנג'ר ופיוצ'רים. בכל שבוע ללא יוצא מן הכלל מתפרסם דירוג חדש.

nitsansh

New member
אני מסכים עם החלק הראשון

וזה מה שאני כתבתי... לגבי הדירוגים יכול להיות שאתה צודק... אני אבדוק את זה עם יודעי דבר...

Niminator

New member
אני יודע דבר ../images/Emo3.gif

שנתיים של הסתובבות בפורומים העולמיים עשו את שלהם.

nitsansh

New member
סליחה

הביטוי שהשתמשתי בו לא היה ראוי... התכוונתי שאני אבדוק במקורות נוספים... או שנחכה ונראה מה יקרה ב-24 בנובמבר... זה לא כל-כך אקטואלי עכשו...

אלון222

New member
הדרוג ממשיך להתעדכן מדי שבוע

כולנו זוכרים את ציפי מנצחת 2 טורנירים קטנים בהודו ומתקדמת בדירוג. המרוץ למאסטרס כמובן נעצר.

למעלה