שאלה...

PinkyRaSta

New member
שאלה... ../images/Emo182.gif

וואי כמה שאלות ישלי בימים האחרונים <מעניין למה
> אממ נגיד אני נוסעת בכביש שהמהירות המותרת בו היא עד 70-80 ובכביש הזה יש רמזורים. <לא נגיד, יש כביש כזה בחיפה>. ואני בדרך כלל נמצאת בכביש הזה בהילוך 4.. ותמיד מלחיץ אותי שכשאני מתקרבת לרמזור שהוא פתאום יתחלף לאדום כשאני בהילוך 4 ואז אני אצטרך לעצור ב4 וזה אסור. בשיעורים זה לא כוכך הדאיג אותי וקרה לי רק פעם 1 שהייתי צכה לבלום מהר והמורה עזר לי והוא בלם.. אבל זה היה בהילוך 4. האם אני צכה להוריד ל3 כשאני רואה את הרמזור? או סתם להאט? ובכך אני חוששת שאני אעכב את התנועה מאחור כאשר הרמזור הוא ירוק ואז זאת תהיה הטעות שלי. אז מה קורה עם זה בטסט? ואיך אני אמורה לנהוג <להתנהג> במצב כזה? והאם זה כוכך נורא <מכשיל> שאני אעצור בהילוך 4 <או 3> במצב שצריך לבצע עצירה פתאומית? <אםזה בכלל נחשב עצירה פתאומית..>

8-AN

New member
טוב אז ככה....

קודם כל, לא לבלום אם יש רמזור ירוק, אלא להישאר במהירות המותרת שהיא אני מניח 80 סעי בין 75-80. עכשיו, אם תורידי הילוכים האוטו יבלום מהר יותר מאשר אם תבלמי רק עם הברקס והקלאץ כאשר ההילוך המשולב הוא 4. עצירה פתאומית לא קשורה להילוך, אם את רואה מרחוק את הרמזור מתחיל להבהב את לאט לאט מורידה במהירות תלוי היכן את נמצאת ביחס לרמזור. אלא לעוצמת הבלימה.

MrJacKasS

New member
תראי

בכבישים בינעירוניים או עירוניים שמהירותם מעל 50 קמ"ש תמיד האור הירוק יהבהב לפני שיתחלף לצהוב, וזאת כדי לא לבלום במהירויות גבוהות ולתת לנהג שיקול דעת אם הוא רחוק מספיק מהרמזור כדי לעצור או לא. עד הרמזור האדום המוחלט יש לך 6 שניות - 3 שניות הבהוב ירוק + 3 שניות צהוב, וזה מספיק בהחלט כדי להחליט אם לעצור או לא. תגיעי לנקודה מסוימת שאת אומרת "ממנה אני לא אאט יותר ואמשיך גם אם יהבהב" שאם לא תגיעי אליה עדיין ויהבהב אז תתחילי לבלום ואם עברת אותה אז תמשיכי גם אם מהבהב (כי ירוק מהבהב זה ירוק לכל דבר)

למעלה