שאלה

HelterSkelter1

New member
שאלה ../images/Emo168.gif

קודם כל, כדי למנוע התקפות ("למה לא שירשרת?!"), אז הת'רד הזה לא שייך לשום ת'רד אחר שפה כרגע. שאלתי היא: בבקשה אם מישהו שמבין בגיטרות בכלל, ובבאס בפרט, מוכן להסביר לי על הבאס שמקרטני נהג להשתמש בו בביטלס, ועל הייחוד שלו (מלבד צורתו המוזרה). תודה

Creamy Weather

New member
בקשה לא מוגזמת בכלל

(אני שואלת, ואפילו שרשרתי) אולי מישהו יסביר לי, אחת ולתמיד, מה הענין הזה עם ג'יזס קרייסט סופרסטאר? מתי? כמה? למה? איך? על מה? ומה הקשר של דיפ פרפל לכל זה?

SickAgain

New member
שום עניין

רק אופרת רוק מעולה שהולחנה ונכתבה ע"י וובר השני הזה, מה השם שלו? :) וכל הקשר עם דיפ פרפל שאין גילן שר שם בקור את התפקיד של ישו מנצרת. :)

noosh

New member
ג'יס קרייסט!

ג'יזס קרייסט סופרסטאר הינו אופרת רוק (השניה, אחרי "טומי", כמו שכבר ציינה הליידי) שמתארת את ימיו האחרונים של ישו מנקודת מבטו של יהודה איש קריות (אני שוב מצטטת את הליידי, היא כתבה את זה פה לפני כמה ימים) ואיאן גילאן כיכב בתפקיד הראשי והנה הקישור

Chocoholic

New member
אני לא מומחה לגיטרות

אבל בטח התכוונת לבאס שפול השתמש במרבית שנותיו עם הביטלס (וגם לאחר מכן, פה ושם). הגיטרה היא תוצרת Hofner. פול קנה אותה בהמבורג. הוא בחר אותה לטענתו כי היא קלה מאוד וסימטרית (דומה לכינור גדול), עובדה שהקלה עליו כי הוא שמאלי. ובכלל, הדגם הזה קטן יחסית לגיטרות, ולבאס בפרט (יצא לי לראות כזאת במציאות). הסיגנון המלודי שפיתח פול נקשר מיד עם ההופנר, זו כנראה הסיבה העיקרית לפרסום הנרחב, מלבד הצורה והגודל... אגב, הבסיסט הקודם של הביטלס סטו סאטקליף, גם ניגן על הופנר, אבל הדגם הזה היה ענק ומשך תשומת לב בקהל, אפילו שסטו לא ממש ידע לנגן ועמד בצד הבמה...

קרימזון

New member
אני חושב שהתירוץ שלו (אם הוא נכון)

אז הוא זול מאוד. גם אני בסיסט שמאלי והצורה של פנדר ג'אזבייס הפוכה לא תפריע בכלל (הנדריקס? סטראטוקסטר? בול אותו דבר). חוץ מזה, הבסיסט של אנגלאגארד מנגן על ריקנבקר הפוכה (אני לא יודע אם זו 4001, אבל היא זהה בצורתה לבס של כריס סקוויר) וזה נראה לי הרבה פחות נוח. הדבר שכן מפריע אם רוצים להפוך את המיתרים של גיטרה ימנית הוא הנאט (Nut) שהוא הממשק בין הפרטבורד למפתחות הכיוון, שהוא חתיכה עץ או עצם עם חורים כמספר המיתרים, כל חור קוטרו כקוטר המיתר. אם הבסיסט הנגן השמאלי החובבן יהפוך אותו המיתרים יתקשו לשמור על יציבות ולכן עליו לקנות נאט של גיטרה שמאלית. הגיטרה של פול מקארטני היא כאמור הופנר ויולין-בייס, גם הבסיסט של טיפקס ניגן על כזאת פעם.

למעלה