שאלה

שאלה../images/Emo163.gif../images/Emo23.gif

עד לפני חצי שנה השתתפתי בשיעורי "ספינינג" בצורה סדירה והפסקתי לאחרונה עליתי כ-4 ק"ג במשקל ועם כל הכבוד ל-2 הפסים בל נשכח שהקיץ בפתח... ולשאלה האם ספינינג יכול להוות בעיה לקליטת העובר ברחם והריון בכלל? כידוע זהו ספורט מאוד חזק ואינטנסיבי.... מחכה לתשובתכם.....

m i c h a l y

New member
עד כמה שאני יודעת

לא צריכה להיות בעייה. קודם כל, כמה זמן עסקת בספורט? וכמה זמן ארכה ההפסקה? בעיקרון עיסוק בספורט ברמה שהגוף רגיל לה אינו בעייתי כלל (פרט לתרגילים מסוימים שבד"כ לא מאפיינים שעורי ספינינג). במידה וההפסקה היא כמה שבועות או חודשים ספורים אז לא צריכה להיות בעייה, לדעתי, אך במידה וההפסקה ארכה חצי שנה ויותר אז החזרה אל הספינינג שווה לתחילת עיסוק בספורט - ואז כל החוקים משתנים (ההנחייה הגורפת היא שאין להתחיל לעסוק בספורט אינטנסיבי עם הכניסה להריון). חשוב מאוד - כל המידע הזה רלוונטי במידה ואת כבר בהריון, או בשועיים של ה"אולי". אם את בטוח לא בהריון אין שום קשר בין הכניסה להריון לבין הספורט (עד כמה שידוע לי). באופן עקרוני, כאחת שעוסקת בצורה עקבית בכמה סוגי ספורט הייתי ממליצה לך להתייעץ גם עם רופא הנשים שלך (אפשר גם בטלפון) וגם עם מדריך הכושר. קחי בחשבון שיינתנו לך תשובות סותרות.... אני חיפשתי תשובות בכמה מקורות שונים, ומשום שהתשובות היו כ"כ לא אחידות החלטתי שאני ממשיכה לעסוק בספורט כרגיל, רק נמנעת מתרגילים ספציפיים שלגביהם אין ויכוח (תגילי בטן בעיקר). אשמח לפרט לך מהם התרגילים אם תרצי. וחוצמיזה (אחרון חביב, מבטיחה) אם את בגדר "מתחילה מהתחלה" ( הכוונה בספורט) אז הקפידי לא לעבור דופק 140. (המלצה שלי קשה לעמוד בה, אבל אני עוסקת באופן קבוע לכן אולי זה אחרת.... יש לי עוד הרבה מה להוסיף אך גם ככה נראה לי שהגזמתי... את מוזמנת לשאול שאלות מדויקות יותר - אענה בשמחה... מיכל.

My Wave

New member
אני בחורה מאד לא ספורטיבית

אבל חברה טובה שלי המשיכה להשתתף בשיעורי ספינינג במהלך ההריון (אני לא זוכרת עד איזה שלב). היא סיפרה למדריך על ההריון מיד בהתחלה ולרופא סיפרה על הספינינג. שניהם חשבו שבחורה צעירה, בריאה וללא עבר של הפלות וכד' יכולה להמשיך להתאמן. אבל- אצלה לא הייתה הפסקה באימונים, ועל זה (בנייה מחדש של הכושר) אולי כדאי שתתייעצי.

למעלה