שאלה

שאלה../images/Emo13.gif

אירגנו לנו מהבית-ספר נסיעה לבאולינג שעולה 50 שקל שזה כולל גם משחק וגם אוכל. החלטתי, עם עצמי :] שאני לא מתכוונת לאכול שמה כלום (!), יהיה פיצה/נקנקיות וצ'יפס ואני לא יודעת מה הם עשו עם זה שמה, זה בכלל באולינג ולא מסעדה ואני לא יודעת מי מכין את האוכל ואיך.. החלטתי עם אמא שלי שאני אשלם את כל ה50 שקל בכל מקרה והיא אומרת שכדאי לי לאכול שמה את הצ'יפס כי זה בטח בלי גלוטן. סתם פסלתי מראש או שכדאי לשאול שמה על הצ'יפס? ומה כדאי לעשות בעתיד בקשר לתשלום לאוכל כיתתי? לפעמים זה סכום קטן ולפעמים גדול..

אם זה האוכל המטוגן היחיד

שיש להם שם, אז לא אמורה להיות בעיה. אם יש דברים מטוגנים נוספים - שניצלים, טבעות בצל או דברים אחרים עם גלוטן - צריך לוודא שיש אגן טיגון נפרד לכל אחד מהם. ברוב המקרים מטגנים באותו שמן, ובמקרה כזה זה אסור.

אלפקה ענתה נכון

ולגבי החלק השני, אני מזדהה - זה מאוד לא נעים כשמוזמנים לפעילויות עם כיבוד ודורשים תשלום בזמן שאנחנו לא יכולים לאכול כלום. אני בדרך כלל מעדיפה אם מדובר בסכום סמלי לשלם, אבל אם מדובר באמת בסכום רציני ואת יודעת בוודאות שלא תוכלי לאכול כלום, עדיף לא להתבייש ולהסביר למי שמארגן שאת לא תאכלי כלום ולכן את חושבת שזה לא הוגן שתשלמי על להסתכל על כולם אוכלים. יכול להיות שימצאו פיתרון ויארגנו לך דברים שאת יכולה לאכול, אבל צריך להיות אקטיביים...

למעלה