שאלה - -

שאלה - - ../images/Emo12.gif

בס"ד שלום לכולם! יש משהו שאני לא מבין -(יש המון דברים, אבל נתמקד בדבר אחד...) אם כל המטרה בהדפסת ספרי אדמו"ר מוהר"ן מברסלב, היא להפיץ את תורתו וספריו, למה כותבים על הספרים האלו "כל הזכויות שמורות"?! הרי, למה לא שכל אחד יוכל לצלם ולהדפיס ולהפיץ?! בבקשה, אם מישהו יכול לענות לי אני אשמח... ערב מצויין! שבוע טוב!

sade1234

New member
תבדוק בכל הוצאות הספרים

ותראה כי יש דפוסים שאינם אוסרים כגון ההדפסה של יבניאל ... ודרך אגב כל הענין הוא של כל הזכויות שמורות זה על העיצוב והעריכה וכו' ולא על עצם הד"ת ... {אני מתכוין על ספרי רבנו ז"ל ומוהרנ"ת} ולא על עצם הספרים החדשים שיצאו .

הסיבה מאד פשוטה

גם המדפיסים שהיו מעונינים בעבר לאפשר צילומים והעתקות סבלו מכך שאנשים שונים הדפיסו את הספרים עם תוספות בלתי ראויות. לכן, אם כי בודאי לאף אחד אין זכויות על התוכן של הספרים, בודאי יש לכל מדפיס את הזכויות על סדר הדפוס והניקוד, והעיצוב של הספרים. ומי שמעונין להדפיס את הספרים מחדש, בודאי יכול לעשות זאת, אבל לא ע"י צילום של מהדורות של מדפיסים אחרים, אלא אם כן קיבל רשות, ובא לציון גואל.

ב"ה, הבנתי

בס"ד ותודה לכם על התשובות! :) ז"א שמותר לי להעתיק חלקים?(כמובן לא ע"י צילום של הספר...ז"א רק את התוכן בלי עצוב וכיוב'?)

למעלה