שאלה........

שאלה........../images/Emo118.gif../images/Emo53.gif

שלום לכולם אני אם חדשה לתוכון שעונה לשם פראנקו. וכמו כל אמא טרייה
גם לי אין שמץ של מושג איך מטפלים בתוכון החמוד. מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי את כל מה שאני צריכה לדעת? ואם יש איזה דרך טיפול שונה אם יש לי בבית גם את צו'צי-שזה הכלב שלי, את צילי וגילי שהם האוגרים הסיבירים שלי (וגם דגים אבל זה לא ניראה לי קשור) אשמח לקבל תשובה במהרה תודה!!!!

רואי

New member
ברוכה הבאה

ומזל טוב על התוכי החדש לא ציינת אם התוכון הוא האכלת יד או לא... בכל מקרה אסור לתת להם לאכול אבוקדו שוקולד, חוץ מזה את יכולה להביא לו, ואף מומלץ ,ירקות ופירות טריים כמו תפוח, תירס, פלפל ירוק ואדום ענבים ועוד ועוד.וגרעינים - דוחן. לא אמורה להיות בעיה בזה שיש לך עוד חיות, רק תוודאי שהכלב לא יוכל להגיע לתוכון איכשהו... ואם תרצי לדעת מה מין התוכון שלך אז ככה: אם צבע האף- מעל המקור הוא כחול-זה זכר אם ורוד- נקבה. בהצלחה!

האמת?....

אין לי מושג ולא ידעתי שיש הבדלים כאלו..... אני לא מתמצאת בכלל בנושא...... הוא אמור לצייץ באיזשהו שלב??? איך אני מטפלת בו בכלל....................

רואי

New member
אה

הוא יוציא לבטח קולות בשלב מסויים אין לך הרבה מה לטפל -במיוחד אם הוא פראי, פשוט שימי לו אוכל והקפידי להחליף מים פעם ביום לפחות. אם הוא לא מפחד ולא נושך אותך אז כנראה שהוא האכלת יד ואז את יכולה לגם להוציא אותו מחוץ לכלוב ולשחק איתו...

זאת היא

New member
היי רואי

אני קוראת פה הרבה אבל לא כותבת. אחרי שביקרנו עם התוכון המתוק שלנו אצל ד"ר שור למדנו שבטבע לתוכונים יש רק צבע אחד - ירוק ואז חוקי הזכר/נקבה עפ"י המקור כפי שציינתך נכונים. אבל - ברגע שמבצעים זיווגים לצבעים (כמו התוכון שלנו שהוא צהוב לחלוטין ונקרא LEMON) אזי אין שליטה על צבעי המקור ואין אפשרות לדעת אם זה זכר או נקבה אלא אם מבצעים בדיקה פולשנית. זהו. תמשיך עם הפורום הנפלא !!!

רואי

New member
ברוכה הבאה

אני לא ידעתי לגבי צבעי המקור אבל אם את אומרת...מי אני שאשבור לך את המילה

למעלה