שאלה...

• פותח הנושא kyle
  • פורסם בתאריך

kyle

New member
שאלה...../images/Emo11.gif

עד איפה לדעתכם ערים או ישובים נחשבים "פרברי תל אביב"? אני מחשיב את נס - ציונה כפרבר, למשל... (ואני מדבר בלי קשר למטרופולין תל - אביב...)

kyle

New member
ובהזדמנות...

תמונה שצילמתי של שורת המלונות על החוף, מהטיילת של יפו...

kyle

New member
אופס! זהאמור להיות אחרי ההודעה בקשר

לחוף!!!

kyle

New member
זה לא טישטוש...../images/Emo6.gif

פשוט הנחתי את המצלמה על עמוד אבן נמוך בצורת משולש, והוא יצא כחול וכמעט התחבר עם הים...

הבעיה, שאני רואה את העיר מקרוב!

אני לא טיירת, לא צלמת, אני רוצה לגור כאן! גדלתי במשפחת צלמים, בעלי לשעבר גם היום עוסק בצילום ארכיטקטורה: תאמינו לי, על כל חרה - סלחה לביטוי - אפשר לעשות צילומים יפייפיה! אלא, שלגור קשה, בעיר מלוכלכת (רק מקרוב אפשר לרואת), מוזנחת, לא מתוכננת, בלי סיכוי שיתכננו! כי תמיד יהייה יותר חשוב לכניס לקופת העירייה עוד קצת כסף, מאשר לתכנן עיר, שטוב לתושביה! כל הסלוגנים המטופשים, שפוליטיקאים אוהבים לחזור עליהם, סתם קישקוש!

Secular

New member
נס ציונה היא לא פרבר של ת"א!!

הפרברים של ת"א הם ר"ג,גבעתיים,יפו והרצליה פיתוח... ראשון היא עיר ענקית בפני עצמה,שבסופו של דבר תעקוף את ת"א באוכלוסייה, ותבלע את נס ציונה כפרבר שלה...

danezeq

Member
יפו זה ת"א

יפו היא לא פרוור - היא חלק מת"א למעשה היא בעצם שכונה/רובע בת"א (זה הפך להיות כך) ראשון,גם עם תגדל ומספר התושבים שלה יגדל מעל לזה של ת"א - תישאר כמו היום, פורוור של ת"א (ופרוור משעמם) מה שכן, כדאי לחבר את כל מטרופולין ת"א לעיר אחת בשם ת"א - זה נעשה בעולם וזה צריך להיעשות דחוף בישראל הגענו למצב שיש לנו 30 ערים קטנות צמודות אחת לשנייה וזה ביזבוז כסף עצום - צריך להעיר את הממשלה

Secular

New member
יפו זאת עיר נפרדת!!

זה שהיא מאוחדת תחת אותה עירייה יחד עם ת"א זה לא אומר שעכשיו הם עיר אחת... אכן צריך לאחד את ר"ג,גבעתיים,יפו,בני ברק,הרצליה פיתוח וכמובן ת"א תחת אותו שם ואתה עירייה...זה יכסוך המון משאבים וכסף!!! לגבי ראשון,ראשון היא עיר בפני עצמה,היא לא פרוור,אני לא חושב שאפשר לקרוא לעיר עם רבע מיליון תושבים פרוור,הלוא כן?!

danezeq

Member
מה זה "אפשר"?

היא אכן פרוור! אפילו בסס"ק היא נחשבת פרוור וגם אותה צריך לאחד עם ת"א - ובין ת"א לראשון צריך להיות פארק - לפחות עד החירייה (כבר מתוכנן כזה) כמובן שאזור וחולון ובת -ים - הכל צריך להיות ת"א

kyle

New member
לא משנה מה גודל העיר\ישוב...

(התגובה להודעה של עומרי...) אפילו ראשון יכולה להיות (ועל פי דניאל היא כן) פרבר (או שזה פרוור?) תל אביבי... (ועוד לעומרי) לא אכפת לי שנ"צ היא לא פרבר של ת"א, אני מעדיך לחשוב ככהכי אני לא מחשיב את נ"צ כעיר בפני עצמה...

מה זה משנה, אך קורים את הגוש ,

האמורפי, ששבועים קדימה כלב לא מתכנן, שלשנות קו של אוטובוס סיפור אלף ליילה וליילה...

דני, יפו לא תל אביב! לא מפני שלא

הייתי רוצה, אלא, מפני שחוץ מדיבורים, לא עשו דבר ליחד את הערים!

המוסגים האלה, כל-כך מוגזמים לת"א!

מטרופולין!? פרברי העיר! כמה שאוהבים את העיר שלנו, זאת לא מטרופולין ולא נעליים! קצת פרופורציות! לא מבינה, מה אתם מתלחבים על מגדלים הקופצים לשמיים, בצפיפות נוראית, שום שטח ירוק לא מרוויח העיר, ואם תתקרבו, אי אפשר לפספס את השלטים, ש"משרדים פנויים". לפני כמה חודשים כתבתי בפורום גורדי שחקים, בלשון לא הכי מנומסת, שכל המגדלים האלה, סימבול של עבר מין זכרי - ללא שימוש אמיתי. כל האידאל - שבניה לגבה, וכך לשחרר שטח פתוח, בתל אביב, הלא מתוכנן - לא תופס. הכל משכרה אחד גדולה, אך להרוויח עוד כספים לבזבוז העירייה, כי הארנונה לא מספיק להם.

four seasons

New member
ת"א החלה כשכונות

ללא קשר אחת לשניה, המצחיק הוא שמתכנית המתאר של גדס לא נעשתה לעיר תוכנית מתאר, עבורי ת"א תמיד תהיה כפר, אבל לא נראה לי שאפשר להתחמק מכך העיר גדלה וגדלה ותמשיך להתרחב. לגבי המגדלים, הבעתי את דעתי בעבר, כל עוד הם מחוץ לעיר ההיסטורית ולא על חשבון מבנה היסטורי או מבנה בעל חשיבות אדריכלית, אין לי התנגדות, יש כשלונות ויש הצלחות, פלטיניום היא יצירה אדריכלית המשתמשת באלמנטים הקשורין לעיר וזה מתבטה במרפסות המתכת בסגנון הביולאומי. דרך אגב מה דעתכם על כוונת ישראל גודוביץ מהנדס העיר לשעבר להתמודד על ראשות העיר??

חבל על הזמן...כל סיפור-גודוביץי לא

התחיל בזה, שחולדאי בחר בו, כאדריכל / או סליחה: מהנדס העיר... אני זוכרת את מודעה בתשלום, בעיתון, שגודוביץי הזמין כדי לרדת (ובצדק) על מפלגת העבודה, שלא תמח בחולדאי... בבחירות הקודמות גיליתי את הלכלוך האמיתי של העיר - בתוך העירייה. ראש העיר צריך ליהית בן אדם עם ביצים מנירוסטה > אישה! ולא פוליטיקאית...מנקה מקצועית!

four seasons

New member
גם אני נוטה לכך

ידידה שלי אומרת שצריך להפלש ברשף, להזדהם ולזהם ורק אחר זה לחשוב על לשנות משהו, במידה ויהיה לכך אנרגיה, אף אחד/ת לא מינה את האישה להיות הגואלת של האנושות. אגב גודוביץ יכול להתאים להגדרה ואם אני לא טועה גם את

בלי צחוקים...אני מאמינה בקבוצת

אנשים, לא חושבת, שאדם אחד יכול לשנות עולם דפוק...אולי יכול לגרום לאנשים לחשוב, לעשות, אבל לואי 14 כבר הסטוריה, וטוב שזה כך...

four seasons

New member
כנ"ל אבל בשטח אין הבדל

בין יחיד/ה לקבוצה, נדמה שאנו גדלים אחורה
טוף נקווה לטוב

למעלה