שאלה?

עינתיתי

New member
שאלה?../images/Emo108.gif

היי לכולם, חשבתי הרבה על לא להקשר לדברים, חפצים, מילים, אימרות, נתקתי עם אנשים. אך לא להקשר להאנשים, יצא לי לראות היום אשה מניקה את בנה, טבע האדם בנוי ישר להקשרות אם ובנה, ילד והוריו. אך פתאום שהילד גדל ההורה צריך להפסיק להקשר אליו וכנ"ל גם ההפך? האם זה לא חלק בהבריאה? האשה נבראה מצלם האדם, כבר אז קשרו אותנו עם המין השני. לא? אודה על תשובתכם, עינת.

byron

New member
ומהי ההקשרות?

אם תעני על זה אולי נוכל לדעת איך מנתקים אותה אני כבר יומיים בלי טלויזיה (שמזה 28 שנה מלווה אותי, לבחינות מועצת רו"ח למדתי מולה) זה ניתוק אבל האם הייתה שם התקשרות? גוזלים פורחים מהקן, וההורים והם הופכים למתחרים בסביבת מחייה, גורים הופכים לאריות ומנודים מהלהקה למצוא להם מקום משלהם ובני אדם? אנחנו לא חיות? נתנתק מהמשפחה, ואז המדינה ואז המין האנושי? לדעתי ההקשרות היא כשמשהו חיוני לאושר שלך אתה קשור אליו מנגד לדעתי אהבה היא כשאושרו של האהוב/ה חיוני לאושר העצמי שלי.... אני עוד לא הבנתי ממה להתנתק אבל כשאני מזהה משהו אליו אני קשור אני משתדל להתנתק

darmha

New member
only don't know../images/Emo140.gif

תחילה: אני ממליץ לך על קריאת הספר "מי הזיז את הגבינה שלי?" יש לי עותק שלו אם את רוצה. הוא מבהיר מאוד את עניין ההיקשרות. חוץ מזה כמה מילים: היקשרות מגדירה חופש. כמו שהלילה מגדיר את היום. הטוב את הרע. האישה את הגבר וכו'. בלי לילה אין יום. בלי רע אין טוב. בלי קצר אין ארוך. בלי היקשרות אין חופש. אז אל תשפטי את ההיקשרויות שלך או של האחרים סביבך. ואז תמצאי את החופש האמיתי. זה הכי חשוב. עכשיו קצת הסבר: מחשבות, רגשות, חפצים, אנשים, משפחה וכד' הם לא רעים ולא טובים. [רע וטוב זה שיפוטיות] הם שם וזו האמת. הם מופיעים ונעלמים בחיינו וגם זו האמת. מופיעים אומר: נוצרו תנאים מסוימים ואז הם מופיעים. כשהתנאים האלה נעלמים גם הדברים נעלמים. לכל הדברים כולם אין אזשהו משהו מוצק וקבוע שנשאר לאורך זמן המגדיר אותם ככאלה. הם רק תוצאה של היווצרות תנאים מסוימים. וכל זה נמצא בשינוי מתמיד. יש ביטוי ידוע: אי אפשר להיכנס לאותו נהר פעמיים. אבל, אל תאמיני לי, תסתכלי פנימה או החוצה ותיווכחי בעצמך. אם את מבינה את זה לעומק - מתוך האמת של החוויה שלך - אז את כבר לא נקשרת כל כך לדברים. כשאת לא נקשרת כל כך לדברים זה מאפשר לך בכל מצב לפעול בהרמוניה. למה בהרמוניה? כי את פנויה למה שקורה לך באותו רגע. את לא "עושה" משהו בראש שלך מתי שאת קוראת את המילים הללו או כשאת עובדת, או אוכלת או כל דבר אחר. את "פשוט עושה את זה" just do it. זה אומר שאת חיה את החיים האלה, מרגע לרגע, במלואם. או, מכיוון אחר: לכל אדם יש את גבולות הידע שלו. ידע= מה שאני יודע, ומה שאני יודע שאני לא יודע. למשל: אני יודע לדבר אנגלית, ואני יודע שאני לא יודע לדבר צרפתית. או למשל, אני יודע כמה דברים על עצמי ועל העולם הזה, יש דברים שאני לא יודע על עצמי ועל העולם הזה. אבל, צמיחה אמיתית לא באה מתוך גבולות הידע. צמיחה אמיתית של האדם נובעת מפריצת גבולות הידע שלו - אל הלא ידוע. מכנים זאת לעיתים כהרפתקה או כמסע. למה מסע? כי כמו במסע אתה צועד אל הלא ידוע. אולם אנשים נקשרים לידיעה שלהם: תובנות, רגשות, מחשבות, חפצים, וכד'. ובכך בעצם חוסמים את צמיחתם האישית. או אם תרצי, אנשים נשארים בגבולות הידע שלהם וחוששים לצאת אל הלא ידוע. החשש הזה מכונה: "היקשרות". את הלא ידוע הזה אנו מכנים: Don't Know ואת המצב שאנו נמצאים בו כאשר אנחנו מטיילים במחוז הזה אנו מכנים Don't know mind. כאשר את מתרגלת, ובאמת בכנות מנסה כל הזמן לחזור לרגע הזה את פורצת את גבולות הידע. את כבר לומדת משהו שלא ידעת קודם. לא בדרך הרגילה של הרחבת גבולות הידע שלך אלא בדרך החדשה של טיול בארץ הלא ידוע. בהתחלה זה קשה להבנה, בעיקר כי זה פשוט מידיי להבנה. אולם אם תסתכלי על האנשים שמתרגלים סביבך תראי שהלמידה הזאת באמת משנה להם את החיים. ולכן אנו אומרים שמה שחשוב זה להבין את הכיוון הזה ואז לעשות את זה. המשימה לא קלה אולם אם תתמידי תצליחי. בגלל זה מדמים את זה לטפס על הר. מה הדבר החשוב ביותר כדי להגיע לפסגה? לא להפסיק לטפס. אז המוטו של אדם שהולך בדרך הזן הוא: only don't know [פשוט בלי לדעת] המצב הזה הוא הפוך מהיקשרות. אז מרגע לרגע להיות במצב הזה ומרגע "פשוט לעשות את זה" זה אותו דבר, רק השמות שונים. אם לא מצליחים -ובטוח לא מצליחים בהתחלה - פשוט לנסות ולנסות ולנסות זן מאסטר סונג סאן אומר תמיד: Try Try Try for 10,000 years only go straight don't know ולסיכום: קשרים אישיים, רגשות, משפחה, אהבה, מחשבות - כל אלה הם החיים האמיתיים שלך - הם הסרט הפרטי שלך, שרק את חיה אותו. דרך אמיתית מסייעת לך לחיות אותם במלואם ולא לאבד אותם. אם אין רגשות איך תהיה אהבה?.... אולם, להיקשר לדברים האלה אומר לאבד את הדברים האלה. אומר לא להיות פנוי לדבר החדש הבא ברגע הקרוב וברגע שאחריו ועוד ועוד עד סוף חייך. ולכן הדבר החשוב ביותר שאנו יכולים להעניק לעצמנו הוא הוא החופש מההיקשרות. באהבה יובל

barak001

New member
תגובה

האישה לא נבראה משום צלע של אדם. האדם יכול להוולד ב3 מינים - זכר, נקבה, שילוב של זכר ונקבה. כשהאדם גדל הוא יכול לבחור בין הרבה מגדרים - גבר, אישה, אף אחד מהם, שילוב של שניהם. אין קשר בין המין לבין קשר מסויים לילדים ואין הבדל בין המינים. גם הזהות המינית של הבודהא לא כל כך ברורה. לא עניתי אמנם לשאלה המרכזית שלך, אבל יש פה המון הנחות מוטעות.

למעלה