שאלה

Tarantelle

New member
שאלה../images/Emo103.gif

אני אמנם עדיין רק לומד להכיר את רג'ינה וייקח לי עוד קצת זמן להתמצות במוזיקה שלה לגמרי אבל אני בכיוון הנכון. [ואגב הכל באשמתכם!] למה Samson מופיע גם ב-Songs וגם ב-BTH? כלומר, מישהו יודע מה השיקולים לחזור על הביצוע פעמיים? אגב אני מעדיף את הביצוע של BTH- לא יודע הוא יותר זורם... חוץ מזה שדי התמכרתי באופן כללי לשיר הזה.

noosh

New member
ואני חושבת שהליטוש הזה

מפספס משהו מאוד בוסרי ואמיתי וחודר, שאפשר למצוא בגרסא הראשונה. בכלל, סונגס הוא אלבום שמתאפיין בספונטניות הזאת, ולא משנה אם הוא באמת היה ספונטני או לא. התחושה שעולה ממנו היא של משהו טרי, raw, משהו שמגיע ממקום נורא פנימי אצלה ונזרק לפרצוף (או לאוזניים) של המאזין בלי הרבה עיבודים וגימורים - ככה, כמו שהוא, מחוספס ובוטה ופוגע. בגרסא הראשונה של Samson אפשר לשמוע את זה - את ההשתהות הזאת בין האקורד הראשון לשני, את האיטיות, שהיא כמעט-אוף-ביט אבל לא בדיוק, את המקום שממנו השיר יוצא. הגרסא של BTH אולי זורמת ומלוטשת יותר, אבל לדעתי היא מאבדת בדרך משהו נורא מיוחד.

justmegit

New member
אין לי העדפה מסויימת. ../images/Emo79.gif

עם הגרסה של Songs אני בוכה ועם הגרסה של BTH אני מחייכת חיוך עצום ומתרגש שכזה. אם היו אומרים לי לבחור איזה מהם אני רוצה למחוק מהיקום אני כנראה אבחר בSongs אבל זה רק בגלל הייצר המזוכיסטי שלי [ושל רובנו] כשמדובר במוזיקה ולא בגלל שהגרסה של BTH פחות טובה בעיני.

sky darkens

New member
../images/Emo45.gif

ההשתהות הזאת בין האקורד הראשון לשני, את האיטיות, שהיא כמעט-אוף-ביט אבל לא בדיוק, את המקום שממנו השיר יוצא. לא יכולתי להגדיר את זה יותר טוב, באמת. :)

Tarantelle

New member
אוקיי ו...../images/Emo103.gif

עם כל הדיעות של כולם תכלס אף אחד לא אמר לי למה בכלל קיימות שתי גרסאות
.

עוד שאלה על סמסון

על מה השיר מדבר? כי יש קטע שהיא אומרת ש"ספרי ההיסטוריה שכחו מאיתנו והתנ"ך לא הזכיר אותנו אפילו פעם אחת"

Tarantelle

New member
לא רק...../images/Emo103.gif

נראה לי... כאילו אני מבין את הרפרנס (המאוד ברור), אבל נראה לי שיש משהו מעבר לזה... לא הבנתי לגמרי עדיין מה... לוקח לי זמן לנתח שירים
.

Elsewhere

New member
מן הסתם.

מה שמפריע לי שם זה שסיפור שמשון ודלילה כן הוזכר בתנ"ך, וכתוב בדיוק מה הלך שם. השיר כן מתקשר לסיפור, באופן ברור למדי. וזה הכי רג'ינה בעולם לכתוב שירים על סיפורים תנ"כיים ומיתולוגיים, אבל התנ"ך הזכיר אותם. >>

sky darkens

New member
../images/Emo45.gif

סיפורו של שמשון מתואר בפרקים י"ג – ט"ז בספר שופטים.

אולי...

היא שרה על מישהי שהייתה לשמשון לפני דלילה ושלא הוזכרה בתנ"ך? אלא אם היא מזכירה את דלילה במפורשות...

Alnilam

New member
ממש מכניקת קוונטים. ><

היא לא שרה את השיר של שמשון ודלילה, היא משתמשת בסיפור שלהם כבסיס להשוואה מנוגדת. אני לא מתמצא בקשר בין שמשון לדלילה - אבל למיטב זיכרוני, היא ניצלה אותו, הרסה אותו, גזלה ממנו את הכוח שלו - ולבסוף הוא התאבד והרג איתו הרבה פלישתים. משהו בסגנון. הסיפור שלפנינו נשען על הסיפור ההוא כדי להציג סיפור שונה במקצת. היא מציגה אותו כמפלה המתוקה ביותר שלה עוד בבית הראשון, בו היא גם אומרת שהיא מוכרחה לעזוב. בשיר, כמו בסיפור, היא גזרה את שיערו - את כוחו. היא הייתה המפלה שלו, הוא היה המפלה שלה. אבל שלא כמו בסיפור, אין פה ניצול. אין פה הרס למטרות הרס. למרות ששניהם הרסו זה את זה - הם גם היו מאוהבים. היא אהבה אותו לפני שהרסה אותו [I loved you first], וכשהיא הרסה אותו - הוא נישק אותה עד אור הבוקר ואמר לה שמעשיה היו נכונים. אז הם הרסו זה את זה, כמו שמשון ודלילה - אבל גם היו מאוהבים. ולא היה דבר אפי בסיפור הזה, לא היה דבר ענק ומשמעותי ששינה את הכל. היו שני אנשים, פשוטים, מאוהבים עד כלות הנשמה - שמערכת היחסים שלהם הרסה את שניהם. הוא היה הגיבור שלה, היא הייתה האהובה שלו. כמו שמשון ודלילה. אבל אף אחד לא מספר את הסיפורים האלה. לא התנ"ך, לא ספרי ההיסטוריה. הם מספרים על הקשרים ההרסניים שהשפיעו על כולם - אבל אף אחד לא מזכיר את האוהבים הקטנים, את הקשרים ההרסניים שלא השפיעו על עם שלם. על זוג אנשים מאוהב, אין על מה לספר. זה לא הסיפור של שמשון ודלילה, זה הסיפור של שני אנשים אחרים, שרג'ינה משתמשת בשמשון ודלילה כדי לספר את הסיפור שלהם. Alnilam

בדיוק מה שאני חשבתי!

היא מרגישה שיש קווים מקבילים בסיפור שלה עם אהובה כמו בסיפור שמשון ודלילה מהתנ"ך, ולמרות שהיא חוותה אהבה חזקה וכו אותם לא הזכירו בתנ"ך לעומת שמשון ודלילה :)

למעלה