שאלה...

naomiA

New member
שאלה...../images/Emo101.gif

אני בטוחה שכולם מכירים את השיר princes familiar אני קראתי את המילים של השיר, אני הבנתי את המשמעות שלהם אבל לא ממש הבנתי על מה בדיוק השיר מדבר... אם משהו יודע משהו אז שישרשר בבקשה..... הנה המילים Princes Familiar Please be philosophical Please be tapped into your femininity Please be able to take the wheel from me Please be crazy and curious Papa love your princess so that she will find loving princes familiar Papa cry for your princess so that she will find gentle princes familiar Please be a sexaholic Please be unpredictably miserable Please be self absorbed much (not the good kind) Please be addicted to some substance Papa listen to your princess so that she will find attentive princes familiar Papa hear your princess so that she will find curious princes familiar Please be the jerk of my knee i've fit you always You finish my sentences I think I love you What is your name again no matter i'm guessing your thoughts again correctly and I love the way You press my buttons so much sometimes I could strangle you Papa laugh with your princess so that she will find funny princes familiar Papa respect your princess so that she will find respectful princes familiar Please be strangely enigmatic Please be just like my

symptoms

New member
לפי מה שאני יודעת

זה מדבר על אלאניס ואבא שלה ואני ממש עייפה עכשיו והמוח שלי יבש (אחרי מבחן במ"מ) אז אין לי כוח לעשות ניתוח ממש מעמיק של השיר אז מישהו?

Rוית

New member
למען האמת

אני גם אף פעם לא הבנתי את השיר ממש... מי שידע להסביר אני אודה לו גם!

symptoms

New member
טוב עכשיו

יש לי זמן וכוח (למרות שהמוח לא ממש חזר עדיין
) אז נסדר אוירה מתאימה (כלומר נשים את השיר ברקע) וננסה לפרשן... אז הרעיון הכללי של השיר הוא שאלאניס מחפשת דברים מוכרים אצל החברים שלה (או הנסיכים על סוס לבן) כלומר היא מחפשת כאלה שיהיו דומים לאבא שלה (אולי בגלל הקשר שנוצר ביניהם ב- THE COUCH?) ושהיא "תכיר" אותם בכל מקרה ניגש למאלכת פירוש הבתים: please be philosophical please be tapped into your femininity please be able to take the wheel from me please be crazy and curious אוקיי בבתים באופן עקרוני אלאניס מביעה משאלות על התכונות שהיא הייתה רוצה לראות במאהבים שלה (הגרסה המוקדמת של 21?) היא רוצה שהוא יהיה פילוסופי, מחובר לצד הנשי שבו שהוא יוכל לקחת ממנה את העומס וקצת משוגע וסקרן. papa love your princess so that she will find loving princes familiar papa cry for your princess so that she will find gentle princes familiar עכשיו בפזמונים אלאניס אומרת שאבא שלה אוהב אותה בוכה עליה דואג לה וכו' כדי שהיא תדע מה לחפש בגבר ותחפש את התכונות האלה (אהבה דאגה וכו') בבחור איתו היא יוצאת טוב אז אפשר להמשיך ככה אבל באופן עקרוני הפירוש הוא אותו דבר וזה רק עניין של תרגום אני מצרפת את המשך השיר please be a sexaholic please be unpredictably miserable please be self absorbed much (not the good kind) please be addicted to some substance papa listen to your princess so that she will find attentive princes familiar papa hear your princess so that she will find curious princes familiar please be the jerk of my knee i've fit you always you finish my sentences I think I love you what is your name again no matter i'm guessing your thoughts again correctly and I love the way you press my buttons so much sometimes I could strangle you papa laugh with your princess so that she will find funny princes familiar papa respect your princess so that she will find respectful princes familiar please be strangely enigmatic please be just like my ורק הערה קטנה על שתי השורות האחרונות אלאניס מחפשת בחור מסתורי אבל עם זאת שיהיה בדיוק כמוה (או כמו אבא שלה כי היא נהפכה להיות דומה לו) כלומר יש כאן מן סתירה בין המסתוריות והדמיון כי אחרי הכול כל אחד רוצה מישהו שיהיה דומה לו כך שיהיה להם תחומי עניין משותפים ועל מה לדבר על גם יש רצון למסתוריות בקשר כדי שיהיה יותר מעניין ופחות צפוי. אז זה הפירוש של השיר לפי דעתי מקווה שעזרתי

AlanisJunkie

New member
אנסה להסביר בקצרה...

לפי מה שהבנתי אלאניס שרה בשיר הזה על כך שכולנו בעצם מחפשים בבני הזוג שלנו משהו מוכר וידוע. אז היא פונה לאבא שלה ואומרת לו תנהג בי כך כך, על מנת שאמצא נסיך שיש לו את כל הנתונים המוכרים ממך....משהו כזה.
הבנת את הרעיון.

symptoms

New member
הדמיון והשוני בין 21 ט'ינגס לפרינסס

אוקיי אז שפירשתי את פרינסס עליתי על דמיון מוזר בין שני השירים האלה והחלטתי לפתח את זה קצת אז קודם הדמיון do you have a big intellectual capacity but know that it alone does not equate wisdom? מול please be philosophical אז זה לא בדיוק אותו דבר אבל בכל זאת דומה להיות פילוסופי כלומר פתוח ואינטילגנטי מול אדם בעל ידע נרחב are you uninhibited in bed? more than three times a week? up for being experimental? מול please be a sexaholic אין מה להסביר (כנראה שזה משהו שחשוב לאלאניס) curious and communicative מול please be crazy and curious ושוב הדמיון ברור are you both masculine and feminine? מול please be tapped into your femininity וכנראה שוב משהו שחשוב לאלאניס גבר שמחובר לצד הנשי שבו ועכשיו השוני do you derive joy when someone else succeeds? do you not play dirty when engaged in competition? ו- are you thriving in a job that helps your brother? מול please be self absorbed much (not the good kind) כלומר פעם היא רצתה מישהו מרוכז בעצמו ועכשיו היא רוצה מישהו שדואג לחברה are you not addicted? מול please be addicted to some substance ושוב אין מה להסביר ההבדל ברור are you funny? מול please be unpredictably miserable כלומר אוממלות מול צחוק אז מה אתם אומרים? אני חושבת שזו התפתחות מאוד יפה של הרצונות של אלאניס וממש נחמד לראות את זה....

אחלה פירוש!!!!!

אף פעם לא שמתי לב שזה מן גרסה מוקדמת ל21 טינקס איזה ענק זה!! תודה רעות על הפירוש <שיעול *מאמר פירושים* שיעול>

Rוית

New member
דבר ראשון זה כבר במאמרים!

דבר שני בקשר להשוואה- זה מאוד מרתק ומעניין אבל הקטע הוא שאלאניס אמרה שב21 היא רשמה תכונות שהיא באמת רוצה ותכונות שהיא לאו דווקא רוצה אבל זה יכול להיות מעניין בגבר (או משהו כזה) כלומר יכול להיות שעלית על השוואה עם משהו שאלאניס סתם רשמה וזה נראה כשינוי אבל לדעתי עשית את זה מדהים, אני לא אתפלא אם זה נכון!!

זה גם הפירוש שלי!!!

יוסי!!!!!!! רק שאני חושב שאיך שאבא שלה יתחס אליה (נגיד יאהב אותה) אז היא תחפש את התכונה הזאת בבנאדם מסוים שהוא הכי טוב בתכונה הזאת (נסיכים מוכרים). כלומר אם אבא שלה יאהב אותה אז היא תחפש את הבאנדם הכי ידוע בכך שהוא יודע לאהוב.

naomiA

New member
איזה יופי../images/Emo6.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

תודה על כל הפרושים..... משאלה כל כך קטנה יצא שרשור "ענק".........

למעלה