שאלה

hollypop girl

New member
שאלה

היי, אני עכשיו באמצע חלק ב' של הספר השלישי (בעברית) ויש כמה דברים שלא ממש הבנתי

ממה ג'ופרי מת בסוף?? סאנסה חושבת שזה משהו שקשור לסיכה שלה, ובאיליש אומר לה שזאת הייתה סבתא של מארג'ורי
שעשתה איתה משהו קודם, אבל זה בכלל דונטס שנתן לה אותה מלכתחילה...
מצד שני אומרים שהוא לא נחנק משום דבר ושזה היה רעל, אז מי נתן לו אותו?
ואממ זאת אולי שאלה קצת טיפשית, אבל מי בסופו של דבר שלח את האיש עם הסכין לבראן? ג'יימי וטיריון חושבים שזה
היה ג'ופרי, וטיריון גם מרחיב משהו על הסכינים של רוברט ועל פלדה ולאריינית. אבל אם אני זוכרת נכון הסכין היה שייך לבאיליש מאיזשהי התערבות, לא?

Zarniwoop

New member
הוא

מת מהרעלה. זה רעל שגורם לשרירים בגרון והתכווץ ולחנוק ככה את הבנאדם. זה נראה כאילו הוא נחנק מאוכל אבל שבדקו את הגופה, בגרון לא היה שום דבר תקוע.

כל השאר- את באמת רוצה ספוילרים? הכל יתגלה לך בהמשך אם תמשיכי לקרוא.

Zarniwoop

New member
בקשר למתנקש של בראן

נראה לי הגעת לחלק הזה בספר. הוא נשלח ע"י ג'ופרי. ליטלפינגר שיקר ואמר שהסכין היה שלו והוא הפסיד אותו לטיריון בשביל לסכסך בין הסטארקים ללניסטרים.

Zarniwoop

New member
הוא

שמע את רוברט אומר שהדבר הנכון לעשות זה המתת חסד על בראן אבל כולם חלשים מידי, ג'ופרי חשב שהוא יוכיח ככה את עצמו בפני רוברט.

Serf SaN

New member
מה?

אני זוכר שהוא שהוא שלח את המתנקש כדי להגן על הסוד של סרסיי וג'יימי - וגם שלו. ושהוא יודע את זה כבר ממקודם כמו כולם עם השמועות שהסתובבו..

hollypop girl

New member
לא היו שמועות אז, עד כמה שאני הבנתי...

נראה לי שאם כבר, אז הוא הבין שהשמועות נכונות אחרי שכבר הוכתר...לפחות לפי הסדרה.
גם לא הייתה לו סיבה לדעת שבראן נפל בגלל שגילה את הסוד של סרסיי וג'יימי.

hollypop girl

New member
כן, אני זוכרת את החלק על מה שרוברט אמר,

לא הבנתי שבזה הוא חשב שהוא ירשים אותו...
תודה :)

rsmb1

New member
אאז"נ

זו הנחה סבירה מאוד של טיריון, אבל אין הוכחה בספרים (למשל, ג'ופרי מודה בפני טיריון).

rsmb1

New member
אני

זוכר בוודאות שטיריון חווה בארה שכנראה ג'ופרי רצה להוכיח את עצמו בפני אביו הגיבור שחשב אותו לחלשלוש (כמובן בלי לספר לו עדיין, ויותר כדי להוכיח משהו לעצמו).

אתה זוכר שג'יימי שמע את זה מסרסיי בנוסף להארה של טיריון?

rsmb1

New member
אחרי חיפוש קצר (
לעונה 4)

גם ג'יימי הגיע למסקנה הזאת, והוא חשב שזה מה שגרם לטיריון להרוג את ג'ופרי.

Zarniwoop

New member
כן

אני זוכר שטיריון מבחין בהערה של ג'ופרי על זה שהוא לא בור כשמדובר במתכת ווליריט. טיריון ממשיך ואומר שאולי הוא יביא לו סכין שתתאים לחרב החדשה שלו. אם אני זוכר נכון, טריון חושב שהוא לקח את הלהב מהאוסף של רוברט.

בנוסף אני זוכר גם שסרסי מגלה לג'יימי שג'ופרי שמע את רוברט אומר את הדברים על בראן והוא עשה את זה בשביל להוכיח את עצמו.

rsmb1

New member
כבר

כתבתי שמצאתי את זה. בכל אופן, זו עדיין רק השערה גם אם היא סבירה מאוד.

קטע נוסף בו רואים את ההשפעה של רוברט על ג'ופר

כשג'ופרי מטיח בטיווין לאניסטר שמלך חזק פועל באומץ, וש"אבא שלו" רוברט יצא ונלחם בראיגר, כשטיווין הסתתר מתחת לצוק קאסטראלי... ואז טיווין שולח אותו לישון...
טיריון וטיווין מציינים באותו מעמד שההשפעה של רוברט על ג'ופרי הייתה חזקה בהרבה ממה שחשבו מלכתחילה.

מכאן גם נראה שלפחות על פי הספרים, ג'ופרי לא מאמין בשמועות האלה, וקונה את הבלוף של אמא שלו שזה סטאניס הרשע שרוצה את כס המלכות שלו.

ועוד... ספוילרים למי שרק צפה בסדרה

הסיפור עם סאנסה וסבתא של מארגארי ואצבעון הוא כזה.
אצבעון זמם עם סבתא של מארגארי. הם נתנו לה רשת שיער שבה אבני אחלמה כהות, כמעט שחורות. אחת מאבני האחלמה הייתה חלולה ונטמן בה גביש של "החונק". הרעל שהמלומד קרסן מסך למליסנדה ובסוף מת ממנו בעצמו.

מלכת הקוצים התעסקה ברשת השיער של סאנסה, לקחה את הגביש והרעילה את יינו של ג'ופרי.

CallMeCavanaugh

New member
או שזה מה שמרטין רוצה שנאמין

זה אכן נשמע כמו הסיפור הכי סביר, אבל אין לנו שום הוכחה שזה אכן מה שקרה ולא משהו אחר לגמרי.

אם יש לך את הסיפור הכי סביר

ואין לך סיבה לחשוב אחרת, למה לחפש מתחת לאדמה את האפשרות שאתה טועה ואולי יש פה איזו קונספירציה נפתלת?

למעלה