שאלה have a cigar

• פותח הנושא TMJK
  • פורסם בתאריך

TMJK

New member
שאלה have a cigar

אפשר לדעת מה עומד מאחורי השיר? על מה הבקורת בו? ומה הכוונה בשורה: that is really what I think. Oh by the way, which one's Pink? תודה

FunkyMonk

New member
הכתיבה הסרקסטית של ווטרס

מבוטאת פה בתפארתה. ווטרס מותח ביקורת על תעשיית המוסיקה. "בוא הנה ילד, קח לך סיגר - אתה תעוף גבוה" "אתה לעולם לא תמות" "אתה תצליח אם תנסה" הפיתויים של התעשייה והלייבלים כלפי אמנים חדשים.. השיר בעצם מותח ביקורת חריפה מאד על הניצול וההשפלה שתעשיית המוסיקה גורמת לאמנים חדשים..

d e b a s e r

New member
לדעתי בשורה הספציפית הזו

ווטרס התכוון להגיד שכל מה שמסופר בשיר הזה הוא לא המצאה או הגזמה, אלא דברים אמיתיים שהוא וחברי הלהקה חוו ושמעו.

Glcok

New member
השאלה האמיתית שעלינו לשאול את עצמו

אם האלבום סובב סביב סיד ומצבו, האם ווטרס מאשים את חברות התקליטים בהתדרדרות של סיד? האין סיד אשם בעצמו? האם יותר קל להאשים תמיד את התאגידים הגדולים? מסתבר שווטרס המציא גם את קורט קוביין.

Tinty

New member
לגבי השורה הספציפית שציינת:

האגדה מספרת שזהו ציטוט של מנהלי חברת התקליטים של הלהקה, ששאלו אותה את השאלה הזו בעבר.

אתה בטוח?

לי זה יותר נשמע כמו "אתם תהיו גדולים, אל תדאג, אה אגב, מי זה פינק?" (פינק זה בעצם הבוס, לא?) כלומר, לא איכפת לו באמת מהלהקה, הוא סתם נותן להם הבטחות שווא והדבר העיקרי שמעניין אותו זה מן הסתם הכסף שהוא ירוויח עליהם. עוד פעם, נימה סרקסטית שכזאת. אגב, לא נראה לי שווטרס מאשים רק את התאגידים הגדולים בהתדרדרותו של סיד. אולי זה עוד גורם מבין הרבה גורמים, כי ממה שאני הבנתי היה לחץ ענקי על סיד בארט להוציא עוד אלבומים מצד חברות התקליטים, אבל בסופו של דבר זה היה סיד שלקח את ה-LSD. חוץ מזה, זה יכול להיות גם מעבר לסיד. אפשר לפרש את זה פשוט כחברות תקליטים גדולות שמנצלות אמנים קטנים, פשוט כך.

holo

New member
השיר תוקף את תעשיית המוזיקה

ואת המנהלים רודפי הבצע של הלהקות. בשורה שהזכרת אפשר לראות דוגמא לחוסר ההתעניינות של מנהל הלהקה במוזיקה שלה, אלא רק בכסף. המנהל בכלל לא מכיר את שמות חברי הלהקה והוא חושב שפינק (חלק מהמילה פינק פלויד) הוא שם של אחד מחברי הלהקה.

למעלה