שאלה.....:cool:

Pottergirl

New member
שאלה.....:cool:

מצאתי בוואלה תמונות של כריכות של סיפרי הארי פוטר, אבל אני לא מזהה מהי המהדורה ושל איזה ארץ (חשבתי שרק בריטניה ואמריקה הוציאו כריכות משלהם, האם אני טועה?) בתודה, הPOTTERGIRL

Panther

New member
הכריכות

הכריכות שהבאת הן מגרמניה, של שלושת הספרים הראשונים. אכן הארי נראה הרבה יותר טוב בהן מאשר על הכריכה של הספר הרביעי בהוצאה האמריקאית. האמת שהוא נראה מאוד גרמני. האמת היא שכל הוצאה שציירה ציור לכריכה ציירה את הארי כמו בן עם שלה. לדוגמה בארה``ב, גרמניה ופינלנד. ישראל, (בנוסף לקוריאה, טיוואן, תאילנד, נורבגיה, ברזיל, הונגריה, דרא``פ, פולין, קרואטיה ואסטוניה, אם זה מעודד אותכם) משתמשת בכריכות של ההוצאה האמריקאית ומשנה את הכיתוב. אולי זה אומר שגם המתרגמים מתרגמים את הספר האמריקאי, מה שפוגע (תרגום של תרגום?) בספר. מדינות כמו אנגליה, צרפת וספרד הוציאו גרסאות שונות לילדים ולמבוגרים (ששונות אחת מהשנייה בכריכה בלבד, לא בטקסט). לרוב הכריכות של גרסת הילדים הרבה יותר יפות, חוץ מהמקרה של ספרד שהוציאו גרסת ילדים עם ציור די מכוער בסגנון של סיפורי עם. עצוב לראות שאפילו אירן ציירו ציור חדש על הכריכה כשאנחנו העתקנו מהגרסה האמריקאית. אני מביא כאן לינק אל עמוד עם כריכות של ספרים בהוצאות שונות. (לדעתי הכריכות האנגלית, הגרמנית והצרפתית לילדים הכי יפות). פנטר

Hermione

New member
אני לא חושבת

שלהעתיק מההוצאה האמריקאית זה רע- למה לא? כריכה יפה ומעוררת רושם- ציורים יפים, למה לא להשתמש בזה? אמנם באמת יפה לראות כריכות שונות ועיצובים שונים של כריכות ואת ההשתיכות שלהם לארץ ולעם מסוים, אבל אני לא חושבת שיש משהו פגום בהעתקת הכריכה האמריקית. תאר לעצמך איך היתה נראית הכריכה הישראלית (עם הארי היה נראה בה ישראלי) נער מחוצ`קן יושב ביער מלוכלך ומנפנף על מנגל קסום. זאת האמת חביבי- ככה אנחנו נראים, אם נרצה או לא. ולדעתי הארי נראה ממש טוב בכריכה הבריטית של הספר הרביעי, נכון?

שי 2K1

New member
ובכריכות...

ובכריכות בגירסה הבריטית של הספר ה-3 והרביעי הוא ניראה אסון! ואני מסכים שכריכה ישראלית שתאפיין את ישראל תיראה נורא!

שי 2K1

New member
טעות..

בספר השלישי והשני הוא ניראה אסון ולא בספר השלישי והרביעי הוא ניראה אסון... ו-זה רעיון גרוע ליצור כריכה בעלת המאפיינים של הארץ בה מדברים בשפת התרגום- הארי הוא בריטי והוא חי בבריטניה וליצור כריכה עם סימנים של ארצות אחרות זה לא משתלב עם התוכן... והכריכות של הספרים בגירסה של אר``הב נהדרות! וגם התמונות בתחילת כל פרק! הכי כיף אחרי שמסיימים ספר ליראות את כל הפרטים בכריכה...או שלא...

למעלה