שאלה - 3D Max

arikMan

New member
שאלה - 3D Max

יש לי שני אובייקטים, למשל שני מלבנים. האחד מאוזן והשני מאונך. קישרתי בין שני המלבנים בעזרת Link - עכשיו כשאני מסובב (rotate) את המלבן המאונך אז גם המלבן המאוזן מסתובב בהתאם. אבל אני רוצה שכשהמלבן המאונך יסתובב על ציר Z, המלבן המאוזן יסתובב על ציר Y. חשבתי לעשות זאת על ידי שינוי כיוון ה- PIVOT של המלבן המאוזן (כך שציר Z יפנה לכיוון ציר Y), אבל הבעיה היא שהמלבן המאוזן מקושר (link) במקביל גם אל אובייקט אחר ממנו הוא יורש מאפיינים אחרים, לכן הפיתרון הזה מסבך את העניינים. איך עושים זאת בצורה הנכונה? תודה!

preacher

New member
שאלה קשה, אין מה לדבר

חשבתי להגיד שאתה אמור לעשות את זה עם expression אבל כשבדקתי את זה גיליתי שיש expression ל-MOVE ו-SCLAE אבל משום מה לא ל-ROTATE. מוזר.

ejay

New member
אני חושב שאפשר לעשות את זה

דרך Expressions - לאחד החפצים מחברים Expression controller של Z rotation, לשני של X , ובחלון ה expression ב track view נותנים לאחד את הערך של השני. אמור לעבוד, אבל נסיוני דל בתחום.

preacher

New member
אז זהו, שלפחות בגרסה 3 של מקס

פשוט אין כזה דבר expression controller של rotation. יש ל-MOVE, יש ל-SCALE, אין ל-ROTATE. יש כאן מישהו עם גרסה 4 שיכול לבדוק?

ejay

New member
אני חושב שאני יודע למה

אתה לא מצליח- כדי לשים Expression על rotation , חייב להיות עליו קודם controller של סיבוב, רצוי מסוג EULER .. ואז אפשר לשים expression על אחד הצירים. צירפתי קובץ דוגמא (מקס 4) . כשמסובבים את התיבה הגדולה על ציר ה z , התיבה הצרה מסתובבת על ציר ה x (או משהו כזה, אני כבר לא זוכר בדיוק) שנו את הסיומת ל- zip .

preacher

New member
פועל כמו בובה

אולי לא הבנתי מה הוא רצה במקור אבל לפחות למדתי משהו חדש. תודה EJAY, למדתי עוד משהו. אם מישהו במקרה עושה אנימציה של גלגלי שיניים זה יוכל לעזור :)

maxinator

New member
למה אתם מיסתבכים

לפי מה שהבנתי ממנו על הבעיה שלו הפתרון הוא הרבה יותר פשוט, אז ככה במקום לעשות את הלינק מBOX אחד ישר לשני, תבנה DUMMY שיהיה ממורכז לקופסה הראשונה ותעשה לינק מהDUMMY אליה לאחר מכן תעשה לינק מהקופסה השניה לDUMMY וזהוא פתרת את הבעיה.עכשיו שאתה רוצה לעשות אנימציה לקופסה השניה פשוט תעשה את האנימציה לDUMMY בציר הרצוי. אם זה לא הבעיה אני אשמח לעזור גם בענין הExpresseions :)

למעלה