שאלה 2

gamani4

New member
אני חושב שאתה מתבלבל.

יש מזונות אישה, שאת זה גבר משלם לאישה אחרי הנישואים ויש סתם חלוקת רכוש בפרידה עד כמה שהבנתי היא דורשת לחלק את הרכוש 50/50, ולא תמיכה לאחר מכן, לא? במקרה הזה זאת זכותה והיא לא הייתה צריכה לנקוף אצבע כל הנישואין כדי להיות זכאית לכך.

פנומן 72

New member
אני לא מתבלבל

נשאלת השאלה האם אישתו של וודס אחראית לחלק מהרכוש שצבר. פה צריכה להחליט מערכת המשפט האם היא זכאית לכך מתוקף עשייה או סתם מתוקף התעלקותה. תשמע, אם אני מתחתן עם מישהי ושנינו פחות או יותר אותה רמה, ואז היא אומרת לי - לך תלמד (או) לך תתאמן (או) לך תשקע בקריירה ואני אהיה האישה הקטנה שתחכה לך בבית תבשל תגהץ ותכבס - אז נו, יש פה איזושהי תרומה - קרי אני פיתחתי קריירה וכסף והיא תמכה בי מבית. אבל יש לי תחושה עזה שבמקרה של וודס הוא כבר בא לנישואים מיליארדר, היא לא יכולה לטעון שהיא תמכה בקריירה שלו שהיתה כבר משגשגת להפליא גם בלעדיה. אז בוא תגיד לי אתה על סמך מה היא זכאית למשהו, ואל תנפנף בחוקים, אנחנו יודעים שחוקים הם בחלקם אויליים, תגיד לי על סמך הגיון בלבד.

gamani4

New member
מה זה משנה הגיון?

לפי מה שראיתי עכשיו הוא כן חתם על הסכם ממון, פשוט של 300 מיליון. אז מה הבעיה? היא תימחרה את הכוס שלה ב300 מיליון והוא קנה. דווקא במקרה הזה החוק תואם את ההגיון. כשאנשים מתחתנים, הם מצהירים שהרכוש שלהם משותף. לא רוצים? אל תתחתנו או תחתמו על הסכם ממון. הגיוני מאוד לטעמי.

פנומן 72

New member
הפטריארכליות לא פוגעת באף אחת

אולי פוגעת בגברים, כי כשאישה רוצה להתגרש המדינה מכוונת את כל הארסנל כלפי הגבר ואומרת לו - שמע, אתה המלך, אתה הכי גבוה, האישה היא קטנה אומללה ומסכנה, ולכן מתפקידך לדאוג לה גם אחרי הגירושים שהיא לא תסבול כשה"פטריארך" עוזב את הממלכה. ועשרות אלפי זונות שאימללו את בעליהן, ואשר מצצו ממנו בעבר את אונו, מוצצות ממנו עכשיו את ממונו ... והכל בגלל הגישה הפטריארכלית. אז אל תגידי פוגעת בנשים. רק לא זה.

Love Today

New member
אנחנו מדברים על פגיעה בגברים לא?

מציעה לך לא להכנס לפגיעות של הפטריאכליה בנשים. זה ארוך ומסועף, אבל אין ספק שגם גברים נפגעים ולכן הם רוצים לשים סוף לזה..

gamani4

New member
אם את חושבת שגברים נפגעים מזה

איך זה שאני לא רואה בפורום פמיניזם יותר מ3 גברים (שבאמת) מאמינים באג'נדה של הפורום? חשוב גם לציין שמתוכם 1.5 הם הומואים. זה בגלל הפורום הספציפי הזה?

Love Today

New member
תשובתי

א.אין הרבה גברים שרואים שהם נפגעים מזה כמו שאין הרבה נשים שרואות שהן נפגעות. כולנו נולדנו לתוך תרבות מסוימת וספגנו תרבות וערכים פטריאכליים, מי שמתחיל לבחון באמת את המציאות או נתקל ביום יום במצבים שבהם הוא נפגע ישירות אז הוא מתחיל לבחון מה קורה מסביב. מה לא חסר נשים שוביניסטיות או כאלה שלא מבינות מה לא בסדר בחברה עד עכשיו? יש פי כמה וכמה וכמה כאלה מאשר נשים פמינסטיות. אני בכלל חושבת שלנשים יש חלק בלתי מבוטל בהנצחת השובניזם. ב. מי שנפגע ישירות מפטרי' הן נשים, לכן יש סיכוי סביר שיהיו יותר אנשים נגד תופעה מסוימת שפוגעת בהן במישרין מאשר אנשים שנפגעים בעקיפין. או שנפגעים ובכלל לא שמים לב עד כמה, וחושבים שזה עוזר להם ומקדם אותם ומחזק את המעמד שלהם כ"גבר".

gamani4

New member
ואם כבר

אני מעדיף דיון ארוך ומסועף על דיון שבו מישהו אומר משהו וכל הפורום נותן לו
. זה יותר מדי פורום פמיניזם בשבילי.

למעלה